Vitomil Zupan
Bi se strinjala z Buk-om. Verjetno ti je mesar tvojega zaupanja povedal, da obstaja samo ena ta knjiga in še ta je v nuku? Gre za enega najboljših Zupanovih del, zategadelj jih je v Sloveniji uradno na voljo vsaj kake 50, neuradno pa malce manj.
Zdaj pa nekaj osnov.
Greš sem:
http://med.over.net/molji/cobiss/index.php
Klikneš na črto, kjer piše vzajemna bibliografsko kataložna baza podatkov. Vpišeš naslov. Ti vrže ven vsaj dva zadetka. Klikneš na tistega, kjer piše zraven roman.
In potem izveš, da je ta knjiga na voljo v knjižnicah širom po Sloveniji. V mnogih so jo resda pokradli, a tudi to ne bi smel biti problem. V knjižnici, kjer si včlanjen (ja, v eno se bo treba včlanit) zaprosiš za medknjižnično izposojo. Nato knjigo naročiš in jo počakaš, da pride. Ko pride, te knjižnica obvesti in jo vzameš. Povedo ti, kako dolgo jo lahko imaš. Za to uslugo, da pride knjiga od drugod, je pa treba malo plačat. Ene 500 sit, recimo.
Če nau preuč tole use skupi zate. Drgač pa pejt ke, k jo majo, pa bo. Pa jo tam fkradi, dokler so al kej tazga. Če sta pa dve, pa uzem še zame eno. Klele pa zapovrh še mal pikic, pa si sam izpolni, če hočeš.
…. …. .. ………, … .. .. ………….; … – ….!
irena,motiš se.
medknjižnična izposoja spada med osnovne storitve, ki jih knjižnica nudi brezplačno. Za samo storitev se torej ne plača nič, član plača poštnino v obe smeri. Od knjižnice do knjižnice je ta cena lahko različna, se pa suče okoli 1500 do 2000 sit (cena priporočene pošiljke-knjige v eno smer znaša pribl. 1000 sit).
Samo toliko, da te anton ingolič ne bo za vrat, ker si mu “obljubila” ene 500 sit…
Meni je vseeno, če je neka storitev brezplačna, če jo moraš v končni fazi plačati. (Uporabnika pač ne zanima, ali gre iz njegove denarnice v žep knjižnici ali pošti – samo sklepam?) Se pa zelo opravičujem, da sem tako podcenila znesek, kolikor ta brezplačna storitev stane, ker je očitno od moje zadnje take daljnodaljavne izposoje minilo že kar precej let, pa je znesek posledično ostal nizek. Škoda, da nima pošta malo več posluha za takšno izposojo in bi ji lahko privoščili kakšen popust!
Se pa drugič priporočam, da s svojim natančnenjšim poznavanjem stvari odgovorite na podobna vprašanja, ki jih je tukaj kar dosti. Prosim vas, da se še oglasite!
Ti pesjanski pasivni mislec, prosim, če mi razložiš to:
1.Zakaj si knjige na kazniv način ne priskrbiš sam, maji b pa praviš, da je boječka, ker tega ne stori?
2. Zakaj si sploh želiš prebrati to knjigo, kajti kdor do knjige ni sposoben priti, je možnost, da jo bo vsaj megleno razumel skoraj enaka, kot da postane Jezus Kristus bobnar pri megakretenskih Šank rockih?
3. Zakaj se preprosto ne zadovoljiš z rumenim tiskom ali s kupom reklam, saj vendar nočeš narediti atentat na lastni razum, ali pač?
Prekleto, ti si že žrtev atentata! Oprosti!
mhm hudo ane bogi jaz ujet vsvojem malem svetu 8) k sem tle takasen vesoljcek med hudo pametnim je pa lepo da se lahko saj nad necem usajat ane pa saj nekje hudo pametni izpadete tko da lahko se mi samo zahvalite ker ste se lahko pokazali 8) lav ju vse pa ce hoce katera otroke k bi bli po njej pametn po men pa lep (pametn nisem smo ze ugotovili) naj pusti telefonsko 8)