Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vlačenje hrane na dopust

Vlačenje hrane na dopust

ker sem bila v svoji prikolici, sem si vsak vikend skuhala za tekoči teden, kupljeno vse na lokalni tržnici in mesnici
polnjene paprike, boloneze, zrezke v omaki …. sem si tudi naredila za domov :), tam sem imela ljubi čas in meni je kuha v veselje
Krompir sem si iz Istre prinesla domov za ozimnico, nama je bil super dober

Da se ti da tolk nakladat …
Mi nesemo včasih kaj s sabo, odvisno kam gremo, kaj je na razpolago. Saj, če narediš več in zamrzneš, ne vem kaj te stane, če to vtakneš v avto zraven ostale hrane, tam pa odrzneš in že imaš gotovo jed? Ne razumem žensk, ki govorijo na morje ne hodim kuhat, sem gospa ?!!? Kaj med letom pa nisi? Si služkinja, al kaj? Meni kuhanje ni nobena muka, ne doma, ne na dopustu. Itak pa vsak naredi po svoje in mi je čist vseeno kako hodite na morje ali kam drugam. Jaz bom naredila, da bo zame in za nas ok.

p.s. teh uličnih znakov imam poln kufer
[/quote]

Napisano je bilo v pičlih dveh minutah . znam pač hitro tipkat…… In to je tvoj problem, da je treba napisat nakladanje? Pa preskoči.

Na dopust se pa tudi pametne ženske gredo odpočit… Ti pa si super woman in še na dopustu tako, kot doma, samo da se po prsih tolčeš potem 🙂 Vsak po svoje uživa, kajne?

( p.s.: napisano v 30 sekundah)… 😛

Napisano je bilo v pičlih dveh minutah . znam pač hitro tipkat…… In to je tvoj problem, da je treba napisat nakladanje? Pa preskoči.

Na dopust se pa tudi pametne ženske gredo odpočit… Ti pa si super woman in še na dopustu tako, kot doma, samo da se po prsih tolčeš potem 🙂 Vsak po svoje uživa, kajne?

( p.s.: napisano v 30 sekundah)… 😛
[/quote]

Kaj je to tekmovanje v tipkanju? Mogoče bi lahko tekmovali še v funkcionalni pismenosti.
Pametna ženska ne čaka 2 tednov dopusta, da se spočije. Si upa to privoščit že med letom 🙂

Vlačenje hrane je ostalo še iz časov, ko se je hodilo v skoraj neopremljene apartmaje in podrte prikole s pokvarjenimi štedilniki. Verjamem, da so takrat ženske nosile hladilne skrinje z mesom in zamrznjenimi jedmi. Trgovin ni bilo, štedilniki ubogi…. enostavno so morale nesti hrano s seboj.
Dandanes je seveda drugače, navade pa pri nekaterih ostajajo. Ne vem pa, zakaj obsojanje? Naj vsak po svoje.

Je treba šparat, a ne?;-)

Je sicer zaradi tega treba nabavit razne družinske enoprostorce ali karavane, pa gor montirat še truge, da se vse stroga do morja, ampak to je postranskega pomena. Ni važno kolk stane, važno je, da se špara…:DDD

PS. Sveže iz Dalmacije: Cene so povsem normale, tudi v boljših restavracijah manj kot v SLO (Dubrovnik izvzet). Večji Konzumi so odprti do 22-ih, dobiš vse, zelenjavo in sadje na lokalni tržnici, kruh še v kakšni pekarni. Tudi mi imamo radi svojo marmelado, pa jaz brez svojega mlinčka za poper tudi ne grem od doma:) To je pa počasi tudi vse. Kupimo in hodimo ven jest. Smisel dopusta je tudi slednje (če vprašaš mojega otroka, predvsem to, pa gremo tudi doma večkrat ven jest). Variety is the spice of life. Bemti filane paprike od tašče! Še Čehe gledam, da so nehali svoje paštete s sabo vlačit in so jih polni vsi restaurani. Ampak Slovencelj je pa le Slovencelj…

Realno napisano….
Ampak zamisli si družino, ki potuje nekam v Istro, Kvarner, S Dalmacijo, take, ki pač nimajo denarja in si tisti teden ali dva počitnic, trgajo od ust skozi celo leto.
Taki bodo nesli s seboj vse, kar se da: mini flaške s kisom, soljo, poprom, oljem… Zamrznjeno hrano, meso…(kupljeno v akcijah že pol leta prej), kozarčke z rižem, makaroni… tako pač je. Če nekdo nima denarja, da bi kupil na dopustu posebej riž, špagete, omake, kis, olje, sol, začimbe….pač nosi od doma.

Jaz nesem na dopust samo tisto, za kar vem, da tam ne dobim. Predvsem Lush mila, šampone o L’occitane-a, kakšno začimbo… ostalo kupim dol in na koncu tudi zavržem, ne vozim nazaj…. Za liter kisa me ne bo vrag pojedel.

Eni gremo tudi na Sicilijo in v Francijo in Španijo in še kam z avtom. Ampak hrane nikoli ne vlačiva s sabo, konec koncev potujeva tudi zato, da v tujini pojeva kaj drugačnega kot doma. Skuhava sama ali jeva po kakšnih lokalnih gostilnicah, na tržnicah.

Kaj je to tekmovanje v tipkanju? Mogoče bi lahko tekmovali še v funkcionalni pismenosti.
Pametna ženska ne čaka 2 tednov dopusta, da se spočije. Si upa to privoščit že med letom 🙂
[/quote]

Točno tako, hvala za dodatek ( sarkazem on) – jaz ne hodim poleti na dopust. Grem pa večkrat med letom, zagotovo. Si upam privoščit tudi it na toplo pozimi…..

Mi vse vzamemo s seboj, krompir, riž, testenine, omake, polnjene paprike, sarme, jajca, moko, kakšno pecivo ali potico, kruh, toast, sokove, vino pivo, vodo, sadje, solato, zelenjavo…potem imamo res pravi dopust brez trgovin samo pogrejemo, skuhamo. Pa še trgovine, ki so v kampih in turističnih naseljih na Hrvaškem so obupno drage in s slabo ponudbo.

To je res zanimivo, da se taki potrošniški obsedenci ravno na dopustu spremenite v askete, ki si prinesete vso zalogo s sabo in ne pogrešate trgovin. Doma je pa cela katastrofa, če štacune kako nedeljo ali za praznik niso odprte.

Eni gremo tudi na Sicilijo in v Francijo in Španijo in še kam z avtom. Ampak hrane nikoli ne vlačiva s sabo, konec koncev potujeva tudi zato, da v tujini pojeva kaj drugačnega kot doma. Skuhava sama ali jeva po kakšnih lokalnih gostilnicah, na tržnicah.
[/quote]

Tudi jaz za 12 urno vožnjo, po možnosti s postanki z nočitvami, ne bi vzela s seboj več kot sendvič, a mi se na dopust s trajektom vred vozimo 6 ur.
Drugače pa obožujem tržnice v Španiji, na Portugalskem in na jugu Italije! Tam je skoraj greh it v gostilno, ko je na tržnici toliko ponudbe in vse taaakooooo zeeeeloooo DIIIIŠŠŠŠIIIIII….

Ker tja kamor greste ni testenin, riža, kruha, toasta, jajc, zelenjave..katastrofa res, po moje je najboljse, da si date doma na tv ali računslnik sliko z dopusta in ostanete doma in uživate v svoji domačnosti..

Ker tja kamor greste ni testenin, riža, kruha, toasta, jajc, zelenjave..katastrofa res, po moje je najboljse, da si date doma na tv ali računslnik sliko z dopusta in ostanete doma in uživate v svoji domačnosti..
[/quote]

Mi tudi nesemo vse s sabo. Če rečeš, da smo škrtuhi, tudi prav. Imamo pa omejen budžet in si raje privoščimo še dodaten dan ali dva morja, kot da bi hodili tam jest ali kupovat v tistih dragih trgovinah v kampu. Sicer pa na morju navadno naredimo prečiščevalno kuro, jemo samo sadje in zelenjavo, kruh je tam itak najslabši možen.
Zelenjave nese s sabo toliko, da je imamo vsaj za kompelten prvi teden. Bučke, stročji fižol, čebula, paprika, kumare, grah, korenček, mladi krompir… Vse to že imamo in gre v torek z nami.

Tudi sama jih poznam nekaj, ki jim priprave na dopust in pakiranje, sploh hrane, povzročajo še dodatno delo in stres, pa tudi z dopusta ne pridejo spočite in zadovoljne. Meni dopust pomeni odklop; spoznavanje novega, tudi kulinarike, ali počitek. Morda hotelska hrana ni najbolj zdrava, a če doma ješ vsaj malo zdravo, te od nje ne bo pobralo. Še rajši v hotelu vzamemo le prenočišče z zajtrkom, ostalo jemo v lokalnih oštarijah, v Franciji ali Toskani pa tudi zajtrk zunaj. Si ne predstavljam, da bi morala pred in med dopustom skrbeti še za hrano.

Ker si to lahko privoščiš, je tako? Nekateri si ne morejo, je tako?
Tudi meni dopust pomeni odklop, a se zavedam, da si marsikdo ne more privoščiti toliko kot jaz.

Naredim tako kot Barca, čeprav grem v slovensko morje. Včasih pa, priznam naredim fasungo kar doma, da potem ne letam okoli po tisti vročini.

Vsi trdite, da so cene iste kot pri nas. A ni potem vseeno kje kupiš ali doma ali na morju. Jaz rajši doma spotoma ko kupujem hrano za doma vržem v nakupovalni voziček še par stvari za na morje ker mi je potrata časa hoditi po trgovinah na morju. V avtu pa mi hrana ne zasede veliko prostora oz imamo velik avto in to ni problem.

Meni je pa super, da klapa vlači svoje golaže in paprike od doma. Tako je potem v lokalih manj zgagarskih in neotesanih pamžev.

A ni xanimivo, da tisti ki vlačimo hrano seboj si ne obremenjujemo s tistimi, ki jo ne. Vi pa mate z nami tok dela in enih živcev vam gre. A ne bi rajši uživali v gostilnici ob morju in se rajši posvetili specialitetam obmorskih ponudb. Pa mislim, da vas več kot pol samo lapa, da se hranijo po gostilnah. Tisti ki pa dopustuje na Hrvaški obali pa itak za burek nima pa ne mislim biti žaljiva.

Saj ne da bi se posebej ukvarjali z njimi, ampak že pred dopustom razlagajo kaj vse morajo še nakupiti, skuhati, zamrzniti, natovoriti, koliko dela imajo, po dopustu pa jamrajo, da so še bolj zmatrane, da so samo stregle druge in pomivale, pa da ne bodo več. Naslednje leto ponovijo isto. Cel teden poslušamo samo o pripravah na dopust.

Mi ne pade na kraj pameti karkoli nositi s seboj na dopust. Še doma kuham samo občasno, na dopustu ne bi niti mrtva.

Kdor je na dopustu zmatran od priprave enega ali dva obroka za družino na dan je pa res bogi bogi oz jih ne jemljem resno. Itak da v službi morajo nekaj lapat pa pač zdaj poleti je tema morje in priprave nanj. Največje probleme iz pakiranjem imajo tisti, ki na dopust hodijo enkrat na leto in verjamem da jim to predstavlja stres. Meni samo pakiranje ne vzame veliko časa. Več časa mi vzame služba ker moram prej vse poštimat v nulo ter ko pridem nazaj fino poprijeti.

Mi poberemo sadje, zelenjavo z vrta. Priznam, tudi sol, sladkor, kavo, 2 l mleka vzamemo s sabo.
Mi je fajn, da parkiramo, skuhamo kavo in ne iščemo najprej trgovine.
Letni dopust preživljamo na hr obali. V našem avtodomu in uživamo v kampu.
Občasno gremo kaj pojest ven, ampak najboljši so obroki pripravljeni n naši letni kuhinji.
Meni ni problem kaj skuhati na dopustu. Časa imam dovolj, z možem pravzaprav uživava med pripravo obrokov.
Med letom, ko je služba, druge obveznosti je včasih težje s kuho, ampak zaradi pomanjkanja časa.
Tudi med letom, ko gremo na kak krajši dopust ali potovanje, radi kuhamo sami.
Kadar pa gremo v kakšno drugo državo, seveda okusimo tudi njihovo hrano v restavracijah.
Je pa tako, da nas običajno bolj kot restavracie, začarajo tržnice. Sploh j in jz Evropa.

Zdaj se bo šele usulo. Imate avtodom pa kampirate oz bivakirate na Hrvaškem. Važno, da imate avtodom.

Rada kuham. Res.

Ampak raje grem za 3 dni nekam dat možgane na pašo in mi nekdo prinaša in odnaša kot pa za 1 teden nekam, kjer moram enako ali še več delat kot doma. Dopust je dopust … za spočit in odklopit od vsega, ne samo sprememba lokacije

New Report

Close