Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vlačenje hrane na dopust

Vlačenje hrane na dopust

Mogoče imajo drugi težave s pakiranjem, ti jih imaš zagotovo s slovnico. “iz” pakiranjem, đizs krajst, pa to ni bilo prvič. Tako se delaš pametno, pa ne znaš uporabljati predloga s/z?!!

Za burek nimaš ti, ker se ti očitno ne sanja, da je tudi pri naših sosedih turizem (ki se ga gredo zgoraj omenjeni Slovenčki, ki si ne morejo privoščit kupit sladkorja v HR trgovini) in Turizem, kjer se vrtijo ogromni denarji. Oddajajo se apartmaji in vile za mnogo 100 in tudi za mnogo 1000 € na DAN. Poznam nekaj primerov, kjer take nepremičnine zakupijo bogati Rusi za tri mesece v kosu (!!!). Po moje jim je burek res zadnja stvar na svetu, lahko bi pa bili kjerkoli na svetu. Pa pridejo v Dalmacijo. Ker je lepo. Pa če se ti na glavo postaviš.

Tudi mi mogoče na damo za burek (ker mi ni prav pri srcu), ampak za dopust na HR smo letos odšteli 6000 € za 10 dni. In ne, ni edini dopust letos.

Za burek nimaš ti, ker se ti očitno ne sanja, da je tudi pri naših sosedih turizem (ki se ga gredo zgoraj omenjeni Slovenčki, ki si ne morejo privoščit kupit sladkorja v HR trgovini) in Turizem, kjer se vrtijo ogromni denarji. Oddajajo se apartmaji in vile za mnogo 100 in tudi za mnogo 1000 € na DAN. Poznam nekaj primerov, kjer take nepremičnine zakupijo bogati Rusi za tri mesece v kosu (!!!). Po moje jim je burek res zadnja stvar na svetu, lahko bi pa bili kjerkoli na svetu. Pa pridejo v Dalmacijo. Ker je lepo. Pa če se ti na glavo postaviš.

Tudi mi mogoče na damo za burek (ker mi ni prav pri srcu), ampak za dopust na HR smo letos odšteli 6000 € za 10 dni. In ne, ni edini dopust letos.
[/quote]

Sem sla gledat cenike stancij v nasi blizini (manj kot 10 km), v sezoni tedenski najem prek 5.000€, pa niso ravno na obali, je pa seveda bazen na dvoriscu.
Druga, se blizje, prek 650€ na dan, ta nima niti razgleda na morje, do nje vodi samo makadam, popolnoma na samem, ima pa zunanji in notranji bazen, golf vadbisce…

Tako da ja, nastanitve so lahko po dobrih 30€ na dan, brez tezav pa najdes nastanitve po par 100€/dan. V Istri.

Seveda, da so nastanitve tudi po par 100 eur na dan, vendar v teh ne vidiš Slovence. Slovenci napraskajo komaj za max cca 60 eur na dan ostali imajo itak svoje nepremičnine.
Pa sej je vseeno. Kot je vseeno al nosiš hrano seboj ali jo kupiš na licu mesta.

Mi nesemo sabo domačo zelenjavo ter verjeli ali ne – meso za žar, ki mi ga mesar zapakira tako, da posamezno vzameš ven za en obrok. Smo kupovali enkrat to na morju, pa ni bilo dobro, pa še slabo so založeni.
Na morju pri nas večinoma kuha mož, jaz naredim samo kakšno prilogo. Zato sta večinoma žar in ribe, kak dan pa skuham tudi kake testenine s kako preprosto prilogo.
Kaj si drugi mislijo me pa nič ne briga. Pri nas ni babic, ki bi nam za sabo pripravile paprike in podobno. Pri nas je mnenja, da veliko bolj potrebujem kako pomoč v obliki skuhane hrane ko smo doma in po službah, kot pa na morju, ker imamo čas kuhati.

*** lupus pilum mutat, non mentem *** ** malus omnia in malum verit **

Po vsem prebranem je moč zaključiti, da je večina Slovencev postala primerek tipičnega Čeha v 80ih letih prejšnjega stoletja. Vlačijo s seboj večino stvari od doma, kar se da.

Vendar z eno veliko razliko: Čehi so bili tako podjetni, da so, predno so šli domov, razprodali vso vsebino vozila, tudi v Sloveniji – se jih spomnim, kako so na Tromostovju naprimer v Ljubljani razprostrli šotorsko platno ali pa kamp mizico, na njej pa razstavili stvari – od gumi plavutk do kamp mize in navadne hladilne, neelektrične tormbe, pribora, mask in dihalk. Prodali so vse v roku 40 minut, “za med”. Jih je bio zanimivo videti.

In še dodatek: Hrvati vas imajo take SLovence za zastonjkarske” Čehe iz “prejšnjega stoletja…. Ni čudno, da se delajo norca iz takih Slovencev, ki počitnikujejo pri njih….

Me zanima, kako si predstavljate fijakanje z avtodomom po trgovinah?
V kampu se nastaniš in si ne predstavljam, da potem za obisk trgovine porušiš nastanitev?!
Kruh, mleko, svežo špecerijo itak kupimo sproti, to običajno imajo v vsakem kampu.
Ampak imamo npr. posebne prehranske zahteve zaradi dietne prehrane otroka.
Verjemite, da ne iščem trgovine z brezglutensko hrano. Trajne izdelke vzamemo s sabo.
Pa tudi pred leti, ko še ni bilo te bolezni, smo veliko peljali z avtodomom s sabo.
Dopust v hr kampu meni pomeni to, da parkiraš in ne greš z avtom naslednjih 14 dni nikamor več!
Dovolj imam vožnje čez leto.
Tistih 14 dni pa uživamo na mestu, ob zajtrkih na svežem zraku, ob morju. Uživam v pripravi obrokov, saj imam čas.
Ni mi problem pripraviti tudi kaj bolj zakompliciranega. Rada kuham, sploh ker nisem v stiski s časom.
Če kdo zaradi tega misli, da se gremo low cost preživljanje dopusta, tudi prav!
Mi je vseeno.
Ampak take sprostitve kot prav v Dalmaciji mi nikjer drugje še nismo našli.
Med glavnim dopustom mi pa ni za raziskovanje, za nabiranje kilometrov.
Med letom pogosto jemo zunaj zaradi narave dela, stiske s časom, 14 dni poletja pa je naših!

A kakšnega kolesa, skiroja misliš da se ne da spakirat v kemper za potrebe do štacune? tudi par km ni probema….

Napiše pa se : mi peljemo s seboj, ne “s sabo”…..

Ko sem še kampirala, sem pred dopustom doma izpraznila hladilnik in vzela na morje.
Kar je zmanjkalo sem kupila v trgovini v kampu, ki je bila malenkost dražja, kot trgovine v mestu. A če v tej trgovini niso imeli, se mi ni ravno ljubilo v vroč avto in v mesto. Pač se znajdeš drugače;)

Ga ni čez kamot;)

Vedno sem s seboj (pravilno je sicer tudi s sabo) vzela za par dni zaloge, ker nikoli nisem mogla vedeti, kakšna bo situacija na destinaciji. Nismo kampirali na Hrvaškem, včasih smo v kamp prišli tudi precej pozno, v tujini trgovina v kampu ni samoumevna.

Ti ljudje…… so res čudni ja:
– ker gledajo na svoje finance
– ker radi jejo domače skuhano hrano
– ker so na dopustu odrasli tudi radi ”frei” in samo pogrejejo, kar imajo s seboj. Prosti čas pa namenjajo drugim zanimivejšim rečem….
– nimam pojma, zakaj ti je to smešno….

lp,D
lp,D

Vikend imam na Hrvaškem in za počitnice VSE pripeljem s seboj, dobesedno VSE razen kruha, ki ga kupujem v bližnji trgovini, zakaj bi drago preplačeval hrano, če je pri nas mnogo cenejša od trgovin v turističnih destinacijah na hrvaškem, okoli mene je cel kup vikendov v lasti hrvatov in tudi oni vse pripeljejo s seboj, ker je hrana na celini mnogo cenejša jo raje nabavijo v domačem kraju, sami trdijo, da so cene za čas sezone podivjale sploh sadje in zelenjava, da o gostinskih storitvah sploh ne govorimo.

Resnica pa je, da je v Ljubljani vse dražje, kot na hrvaški obali.

Zanimivo jaz pa če govorimo o poletnem dopustu na morju, raje sama skuham v kopalkah v letni kuhinji in v senci kot pa da se moram v tisti vročino obleči in iti nekam v restavracijo, tam čakati na hrano.
Pač različni ljudje.

New Report

Close