Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Vlada bo obdavčila regres, božičnico, potne stroške in soc. transferje

Vlada bo obdavčila regres, božičnico, potne stroške in soc. transferje

V času, ko je vedno več ljudi pod pragom revščine, se je bistroumna vlada domislila, da je potrebno še bolj udariti po delovnem narodu, da bo več ostalo za raznorazne nevladnike in mešalce megle.

Poleg vseh teh davkov pa se nam v letu 2025 obeta še nepremičninski davek.

Sem mislil, da volim za spremembo, ko sem volil za Goloba, pa vidim, da sem s tem napravil eno izmed večjih napak v svojem življenju.

Zato pa ne bomo imeli otrok. Kdo se bo bodel še s tem? Da dajo otroške dodatke v prihodke. Ker želijo bolj pregledno davčno napoved, saj zdaj ni pregledna.

Ja, Golobček pa še potem milo trdi, kako bo dal Bosni 1 milijonček, kot pomoč pri pridruževanju le te v EU.

Adijo pamet….pameten gospodar najprej poskrbi za svojo družino. Nisem še vidla nobenega kmeta, da bi svoji familiji odtegoval od ust z namenom, da bo dal sosedovim za lažje shajanje…

Odgovor na objavo uporabnika
jajajajajaja, 15.03.2023 ob 07:04

Zato pa ne bomo imeli otrok. Kdo se bo bodel še s tem? Da dajo otroške dodatke v prihodke. Ker želijo bolj pregledno davčno napoved, saj zdaj ni pregledna.

Jaz jih že pred tem novim zakonom nisem imel, ker jim ne bi mogel zagotoviti življenja, ki si ga zaslužijo.

Utapljanje v davkih, 15.03.2023 ob 07:06

Jaz jih že pred tem novim zakonom nisem imel, ker jim ne bi mogel zagotoviti življenja, ki si ga zaslužijo.

Saj jaz tudi ne.

Meni se zdi prav in bolj transparentno. Zdaj vsi jokajo, kako je pri nas delo nenormalno obdavceno, a dejansko je en kup prihodkov, ki sploh niso obdavcena. Potem se seveda goljufa in se vsi baje vozijo iz murske v lj v službo, plača pa minimalc, samo da se “davčno optimizira”.  Nikjer v eu ni tega, plača je kot je, plača se davek, koliko daš od plače za malico in prevoz je tvoj problem.

Seveda mora neto ostat tak kot je.

kokoška2, 15.03.2023 ob 07:06

Ja, Golobček pa še potem milo trdi, kako bo dal Bosni 1 milijonček, kot pomoč pri pridruževanju le te v EU.

Adijo pamet….pameten gospodar najprej poskrbi za svojo družino. Nisem še vidla nobenega kmeta, da bi svoji familiji odtegoval od ust z namenom, da bo dal sosedovim za lažje shajanje…

Holob je lopov

Pa a vi sploh kaj poslušate (in seveda razumete slišano) ali samo bentite?

Zamišljena je enotna ureditev, v kateri se bo lahko precej, tudi za več tisoč evrov, povečal neobdavčeni del dohodka, upoštevali pa se vsi dohodki posameznika, tudi socialni transferji.

Ja, regres, prevoz in socialni transferji bodo izenačeni z ostalimi prihodki (in ne “obdavčeni” kot trobijo mediji), bodo pa padli v neobdavčen del dohodka.

Ampak vam je to pretežko razumeti…

To, da sploh imamo potne stroške in malico plačano je itak bedarija. Nikjer drugje tega nimajo. Kako prideš v službo in kaj boš tam jedel ni problem delodajalca. V službi si zato, da opraviš svoje delo. Kako boš romal do svojega delovnega mesta in ali (če sploh) boš tam kaj pojedel… zakaj naj bi bil to strošek delodajalca? Zakaj? Ukinit in gotovo.

Anonimno366, 15.03.2023 ob 07:30

To, da sploh imamo potne stroške in malico plačano je itak bedarija. Nikjer drugje tega nimajo. Kako prideš v službo in kaj boš tam jedel ni problem delodajalca. V službi si zato, da opraviš svoje delo. Kako boš romal do svojega delovnega mesta in ali (če sploh) boš tam kaj pojedel… zakaj naj bi bil to strošek delodajalca? Zakaj? Ukinit in gotovo.

Ja, samo potem zahtevam 10 € na neto, ne 3.8 €.

10 € na uro neto.*

ne moreš verjet, 15.03.2023 ob 07:29

Pa a vi sploh kaj poslušate (in seveda razumete slišano) ali samo bentite?

Zamišljena je enotna ureditev, v kateri se bo lahko precej, tudi za več tisoč evrov, povečal neobdavčeni del dohodka, upoštevali pa se vsi dohodki posameznika, tudi socialni transferji.

Ja, regres, prevoz in socialni transferji bodo izenačeni z ostalimi prihodki (in ne “obdavčeni” kot trobijo mediji), bodo pa padli v neobdavčen del dohodka.

Ampak vam je to pretežko razumeti…

tako je… ampak mi lahko zdaj vidimo kako butast narod imamo… butast novinar napise neresnico v naslov in butast folk to slepo verjame, sploh ne prebere vsebine…

marsikateri bo lahko celo na boljsem… recimo folk je ostajal z nizjimi otroskimi ker se je dvignila minimalna pl.  v tem sistemu, ki ga imamo zdaj, po novem se to ne bi smelo zgoditi

Anonimno596, 15.03.2023 ob 07:50

tako je… ampak mi lahko zdaj vidimo kako butast narod imamo… butast novinar napise neresnico v naslov in butast folk to slepo verjame, sploh ne prebere vsebine…

marsikateri bo lahko celo na boljsem… recimo folk je ostajal z nizjimi otroskimi ker se je dvignila minimalna pl.  v tem sistemu, ki ga imamo zdaj, po novem se to ne bi smelo zgoditi

ja seveda nov sistem bo bolj kapitalističen, saj je že bilo tako, da so se otroški šteli v dohodek, pa so potem razne Ogulinke in podobni toliko časa javkali, da so spet dali ven. Nenormalno je, da je en denar sedaj obdavčen, drugi pa ne. Še najhuje pa je to, da je obdavčeno delo, lenuharjenje pa ne.

Še dobro, da ta vlada ne bo dočakala drugega mandata.

Narod ni nič butast. Govorite v stvareh, ki sploh niso sprejete in še malo verjetno je da bodo. Ta vlada naj malo manj načrtuje in kaj dejansko stori. Ne upajo se ukiniti prevoza, malice itd. in potem pametujejo. Kaj pa dnevnice. Šoferji imajo min. plačo pa za 2.500 eur dnevnic. Tudi niso obdavčene. Pač tonemo in še bomo. Samo izračun bo pokazal kdo bo imel več ali manj. V naprej za nekoga govoriti kaj bo imel je kot iti v Benetke z Golobom.

milijardo in sedemsto tisoč evrov je vlada RH namenila za ublažavanje inflacije državljanom.

O, poglej jih, kletarje!

Živjo, kako vam kaj gre? Norma že dosežena?

Pa vseeno: mičkeno se pa le prepričajte, kaj je res in potem prilagodite streljanje na omrežjih, ok?

Kletarjem ni jasno kaj se dela in kaj za tiste, ki sploh delajo pomenijo neobdavčeni dohodki.

To lomeni, da jih ni v osnovi za pokojnino. Ukinit bi bilo potrebno to, da je plača(posledično plačani prispevki) nekaj, prispevki za del. dobo, malica, potni stroški, regres ….seveda je prejemek, ki ni obdavčen oz. zeli minimalno, potem  pa je penzija????

absolutno res, 15.03.2023 ob 07:54

ja seveda nov sistem bo bolj kapitalističen, saj je že bilo tako, da so se otroški šteli v dohodek, pa so potem razne Ogulinke in podobni toliko časa javkali, da so spet dali ven. Nenormalno je, da je en denar sedaj obdavčen, drugi pa ne. Še najhuje pa je to, da je obdavčeno delo, lenuharjenje pa ne.

kaj jokaš teleto oprosti, ne gre drugače –  po tem predlogu se bo upoštevala tudi socialna med neobdaveči nulti razred

tako da ne vem kaj jokaš… vlada ti je s tem predlogom uresničila mokre sanje, skakat bi moral od veselja, ne pa da se pritožuješ… vidite teleta sploh sama ne veste kaj hočete

Anonimno425, 15.03.2023 ob 08:32

kaj jokaš teleto oprosti, ne gre drugače –  po tem predlogu se bo upoštevala tudi socialna med neobdaveči nulti razred

tako da ne vem kaj jokaš… vlada ti je s tem predlogom uresničila mokre sanje, skakat bi moral od veselja, ne pa da se pritožuješ… vidite teleta sploh sama ne veste kaj hočete

saj se ne pritožujem, samo razlagam, kako bo. Meni je čisto prav, dohodek je dohodek, pa če je to plača ali pa ga pes na repu prinese.

še en dokaz, da je večina naroda funkcionalno nepismena in da niti ne razume, kaj v članku piše. vključno z novinarji

Čebela_adela, 15.03.2023 ob 08:38

še en dokaz, da je večina naroda funkcionalno nepismena in da niti ne razume, kaj v članku piše. vključno z novinarji

točno tako

in dokaz kako novinarji samo z lažnimi in neresničnimi naslovi ustvarjajo napačno javno mnenje…  dovolj je da napišejo lažen naslov, vsebine mnogokateri sploh ne prebere, nekateri jo, pa je ne razumejo sploh in potem pridemo do laži. Očitno nas le mali delež razume za kaj sploh gre.

Zanimivo. Sem bil mnenja, da smo na MON-u večinoma oni z manj denarja (in več časa), po gornjih odzivih na predlog davčne reforme pa opažam, da so tu v večini kar miljonarji (z redkimi izjemami).

Ker reveži, mi bomo navdušeni  nad to reformo – za našo revščino bomo namesto 16% obdavčeni z 0%.

Lastnik naše firme, no ja, njemu bo pa hudo. Ko bo menjal trenutno jahto nova ne bo 10 m daljša od dosedanje pač pa le 9 m. Resnično hudo, težko, da bo preživel!

mentalna sirota, 15.03.2023 ob 08:51

Zanimivo. Sem bil mnenja, da smo na MON-u večinoma oni z manj denarja (in več časa), po gornjih odzivih na predlog davčne reforme pa opažam, da so tu v večini kar miljonarji (z redkimi izjemami).

Ker reveži, mi bomo navdušeni  nad to reformo – za našo revščino bomo namesto 16% obdavčeni z 0%.

Lastnik naše firme, no ja, njemu bo pa hudo. Ko bo menjal trenutno jahto nova ne bo 10 m daljša od dosedanje pač pa le 9 m. Resnično hudo, težko, da bo preživel!

no najbolj v luft skačejo iskalci lukenj v zakonih in lovilci raznih krivin. Ti mentalnež pa tudi ne spadaš ravno med reveže, saj veš, pa dodatna stanovanja in to…….. Dejansko pa se sploh ne ve, do kakšne vsote bo nulti razred. Tudi danes namreč obstaja vsota, do katere dohodek ni obdavčen, potem pa še en kup dohodkov, ki sploh niso obdavčeni.

Ukinit malico in prevoz ter zaposlene plačat, kot je to v Avstriji in Nemčiji. To je 10 evrov na uro, minimalno.

New Report

Close