Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Vlada bo obdavčila regres, božičnico, potne stroške in soc. transferje

Vlada bo obdavčila regres, božičnico, potne stroške in soc. transferje

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno366, 15.03.2023 ob 07:30

To, da sploh imamo potne stroške in malico plačano je itak bedarija. Nikjer drugje tega nimajo. Kako prideš v službo in kaj boš tam jedel ni problem delodajalca. V službi si zato, da opraviš svoje delo. Kako boš romal do svojega delovnega mesta in ali (če sploh) boš tam kaj pojedel… zakaj naj bi bil to strošek delodajalca? Zakaj? Ukinit in gotovo.

No to se strinjam delodajalec tudi nima nobene dodane vrednosti če se ti pripelješ iz Murske Sobote in ne iz sosednje ulice. Pač njemu je važno kako in kaj narediš v službi in ne kaj ješ v službi in od kje se pripelješ..

Je pa seveda odvisno kako bi to speljali.

Maja V, 15.03.2023 ob 11:19

No to se strinjam delodajalec tudi nima nobene dodane vrednosti če se ti pripelješ iz Murske Sobote in ne iz sosednje ulice. Pač njemu je važno kako in kaj narediš v službi in ne kaj ješ v službi in od kje se pripelješ..

Je pa seveda odvisno kako bi to speljali.

to je res, vendar, nekdo, ki mu plačajo potne stroške se bo vozil 70 km v službo za jurja. Brez potnih se pa ne bo. Ravno tako ne bo najel stanovanja v Ljubljani za 700 evrov mesečno zaradi tega. Ukinitev potnih stroškov lahko prinese večje družbene spremembe kot si mislite.

mijav mijav, 15.03.2023 ob 11:30

to je res, vendar, nekdo, ki mu plačajo potne stroške se bo vozil 70 km v službo za jurja. Brez potnih se pa ne bo. Ravno tako ne bo najel stanovanja v Ljubljani za 700 evrov mesečno zaradi tega. Ukinitev potnih stroškov lahko prinese večje družbene spremembe kot si mislite.

Zelo velike spremembe bo to prineslo. Pa niti ne slabe, saj bi se posledično močno zmanjšalo onesnaževanje na cestah in bi ljudje raje delali v domačem kraju, kar je plus.

Anonimmo 1271, 15.03.2023 ob 12:18

Zelo velike spremembe bo to prineslo. Pa niti ne slabe, saj bi se posledično močno zmanjšalo onesnaževanje na cestah in bi ljudje raje delali v domačem kraju, kar je plus.

Saj bomo počasi, prišli, do tega da Slovenija ni samo Ljubljana, in javni sektor. Ali se bo še splačalo voziti v Ljubljano, za neko povprečno, ali podpovprečno plačo? Tražili ste gledajte!

Utapljanje v davkih, 15.03.2023 ob 07:00

V času, ko je vedno več ljudi pod pragom revščine, se je bistroumna vlada domislila, da je potrebno še bolj udariti po delovnem narodu, da bo več ostalo za raznorazne nevladnike in mešalce megle.

Poleg vseh teh davkov pa se nam v letu 2025 obeta še nepremičninski davek.

Sem mislil, da volim za spremembo, ko sem volil za Goloba, pa vidim, da sem s tem napravil eno izmed večjih napak v svojem življenju.

Že petič ste nasedli novem obrazu, ne vem kje imate pamet in predvsem filtre za leporečja v predvolilnem času.

Nisem presenečena, ta vlada je zrcalna slika naroda – groteska. Ne bi se čudila, če bi obdavčili tudi prebivalce glede na telesno maso. Golobovi norosti resnično ni konca.

Plavi, 15.03.2023 ob 12:24

Saj bomo počasi, prišli, do tega da Slovenija ni samo Ljubljana, in javni sektor. Ali se bo še splačalo voziti v Ljubljano, za neko povprečno, ali podpovprečno plačo? Tražili ste gledajte!

in kaj boš potem čepel doma brezposeln?

Svetovni bedaki, z novim letom so uzakonili nepredstavljivo, traktorji se morajo voziti na KURJAČA,pa jim to ni dovolj, kmetijske subvencije bodo obdavčili s50 %, ker pa je to EU denar jim pa to ziher ne bo uspelo ker bi tak davek pomenil izkrivljanje konkurence v EU.

Mar res ti bedaki na oblasti ne premorejo enega pravnika kazeti ni goljufal na izpitih ?

mijav mijav, 15.03.2023 ob 12:37

in kaj boš potem čepel doma brezposeln?

Jaz osebno ne, imam službo 5km od doma. Hitro na pumpo, pa natankat, da bo za jutrijšnjo tlako v Ljubljani! Pa ne pozabit pogledat poročila, o stanju v Ukrajini, pa ne pozabit na čekiranje tečajev, odnos dolar evro, je od ključnega pomena. Saj bo boljše, malo bomo stisnili zobe.

pa kuverta ob minimalni plači

PRAVILNO

Privoščim visoko obdavčitev in dražjo hrano ..

Saj ste vedeli kakšen program ima primorski šrek Golob pa ste ga volili ne zdaj jamrat bodite veseli .

Evo, ne maram Goloba, ampak !!!! Podpiram da obdavcijo te stvari in zmanjšajo obdavčitev same plače. Ker primer mene, da si dam min plačo+malico, prevoza nimam ,10 let delovne dobe , mene ki sem zaposlena v svojem doo  pride bruto bruto  1800 EUR. Noro !!! Hkrati pa kaj delajo firme? Dajo min plačo pa razliko 700 EUR v lažnih potnih nalogih

Ko jaz povem v tujini da imamo malico in. Prevoz na delo, se ljudje začnejo smejati. Kaaaaj? Firma vam plača malico , hahaha. Resno, noben ne verjame .

Wfvx,, 15.03.2023 ob 14:21

Ko jaz povem v tujini da imamo malico in. Prevoz na delo, se ljudje začnejo smejati. Kaaaaj? Firma vam plača malico , hahaha. Resno, noben ne verjame .

a bejž, smejijo se ti? ker dobiš 100 eur mesečno dodatno ob plači se ti smejijo?

bi rekla, da je ta smeh bol kisel

Važno, da obstajajo za nekatere javne uslužbnce posebni neobdavčeni dodatki, o katerih se večini niti sanja ne. Poslanci že kar olala let k svoji plači dobivajo dodatek, zadnje tri leta so ga dobivali medicinci, nekaj malega šolniki… Najprej naj svoje obdavčijo… Obdavčijo tisto, kar dobijo vsi, ne tisto, kar dobivajo izbrani…

Holob je nafilal svoje račune v kakšnih davčnih oazah… Tukaj pa ne zna drugega kot izropati narod. Davke dvigovati, izumljati nove davke, vabiti in ponujati službe v JU itd. Pred tem nas je že inflacija oropala…

Alpa501, 15.03.2023 ob 07:23

Meni se zdi prav in bolj transparentno. Zdaj vsi jokajo, kako je pri nas delo nenormalno obdavceno, a dejansko je en kup prihodkov, ki sploh niso obdavcena. Potem se seveda goljufa in se vsi baje vozijo iz murske v lj v službo, plača pa minimalc, samo da se “davčno optimizira”.  Nikjer v eu ni tega, plača je kot je, plača se davek, koliko daš od plače za malico in prevoz je tvoj problem.

Seveda mora neto ostat tak kot je.

vlada želi ukinit potne stroške. To je isto kot uničevanje podeželja.

Poznam jih ogromno, ki se dnevno vozijo iz raznih mest in krajev v Ljubljano.

Ne poznam nikogar, ki se vsak dan vozi z lastnim avtomobilom.

Največkrat se peljejo skupaj, po štirje so v avtomobilu, na vsake nekaj dni se menjajo, kasirajo pa vsak za vsak dan. Veliko jih celo oglašuje možnost prevoza.

Tam kjer ni plačan prevoz in malica ima delavec 5000eur plače.Ko pišeš piši realno ne pa pristransko.

jajajajajaja, 15.03.2023 ob 07:09

Utapljanje v davkih, 15.03.2023 ob 07:06

jajajajajaja, 15.03.2023 ob 07:04

Zato pa ne bomo imeli otrok. Kdo se bo bodel še s tem? Da dajo otroške dodatke v prihodke. Ker želijo bolj pregledno davčno napoved, saj zdaj ni pregledna.

Jaz jih že pred tem novim zakonom nisem imel, ker jim ne bi mogel zagotoviti življenja, ki si ga zaslužijo.

Saj jaz tudi ne.

Jaz tudi ne.

Anonimno425, 15.03.2023 ob 10:58

absolutno res, 15.03.2023 ob 10:42

Anonimno425, 15.03.2023 ob 10:35

absolutno res, 15.03.2023 ob 10:23

Čebela_adela, 15.03.2023 ob 10:10

Kamal, 15.03.2023 ob 09:36

Meni se vseeno zdi neumno obdavčevati socialne prispevke. Neka plača 1.600 eur neto ima za 1.300 eur prispevkov za socialno varnost (delavec 880eur, delodajalec 400eur). Se pravi če to obdavčimo še za 16% to znese še 200 eur dohodnine, če upoštevamo 27% je še več. Se pravi bo plača kar na enkrat nižja. Če ta oseba prejema še ene 400 eur dodatkov, ki sedaj niso obdavčeni, je potrebno od tega tudi plačati vse prispevke. Se pravi še ene 180 eur.

a ti razumeš, kaj pomeni koncept NIČELNEGA davčnega razreda?

to ne bo ekstra obdavčeno, samo neka meja bo določena, do katere bo lahko vsak na leto dobil neobdavčene prejemke.

to se danes imenuje splošna davčna olajšava, trenutno 4500 evrov, torej nič novega.

ja, je drugače, ker bi se te olajšave ukinile in bi se uvedel ničelni doh. razred, pri čeme JE POMEMBNO, DA BI ZNAŠAL KREPKO VEČ KOT 4500…

MINISTER JE VČERAJ OMENJAL OKOLI 9000.

seveda je veliko odvisno od višine ničelnega razreda. Pa seveda tudi od tega koliko ostalih dohodkov, ki sedaj ne gredo v dohodnino dobiš. Če se voziš od daleč, pa dobiš 300 potnih, 100 za malico, za 1200 regres, pa 13. plačo 1500 evrov, pa 100 evrov otroških na mesec, pa si že v minusu napram sedanji obdavčitvi. Kaj pa to pomeni za iber socialce z veliko otroki? Če dobijo po 3000 evrov na mesec, se pravi, bodo nad 9000 plačevali dohodnino od socianih prejemkov?

no veš kaj… so nekateri, ki se res vozijo od daleč… a še več je takšnih, ki se ne, nabijajo si pa po jurja in več potnih stroškov, in jaz pravim, da take je prav obdavčiti… zdaj se jim je splačalo, so izigravali sistem, vozili se od blizu, potne si pa računali iz drugega naslova in tako služili čisti denar… na ta način, se bo zgodba takih goljufov končala…

enako tudi onih ja, ki raje izberejo socialno kot službo in službe ne želijo… ker dobivajo grozljive prihodke v nebo od sociale… take  je tudi prav da se na ta način ustavi… revež, ki dobiva osnovno socialko in si pošteno prizadeva za službo, te meje ne bo dopolnil, uni, ki pa se nabijajo v državi,da si  multiplicirajo transferje, raje kot da bi delali… pa je prav da bi se tako obdavčilo, ker bodo presegli mejo…

to sta recimo dva plusa, do katerega bi prišli iz tega… meje še ni postavljene, bo diskusija, zagotovo mislim da socialni sindikati ne bodo pustili,da bi delovni človek bil na slabšem.

je pa nekaj boljše gotovo po mojem – zdaj če padeš v nevem kateri razred izgubiš pravice, potem pač bi se seštevali neto dohodki in bi na koncu, če bi presegel mejo plačal nekaj davka, gotovo bolje kot da kar izgubiš vse, lahko pa da sploh ne plačaš odvisno od meje… ker je neumno da so bili ljudje tako glupi,da niso hoteli vije plače, ker bi zato izgubili otroške… višja plača pomeni tvojo trajno zvišanje in tudi več plačanih prispevkov za penzijo in posledično kasnejšo boljšo osnovo za to… otroški ti k temu nič ne pomagajo… ko otroc odrastejo ostaneš na slabi plači, brez otroških in z zanič plačanimi prispevki in posledično kasneje nizko penzijo.

seveda…ampak to goljufanje s pitnimi striski je domena javnega sektorja

Poleg tega, bi ogromno naredili za okolje, manjša gneča na cesti(skoraj ne rabimo nove obvoznice v LJ.), manj nesreč, manj uvoza naftnih derivatov. Povprečni vozač v LJ. bo na letni ravni prisparal 300 ur

beres tepce tu gor, in razlagajo kako bo vlada znizala obdavcitev plac, hkrati obdavcila prevoz, malico itd in tepcem bo vec ostalo?kreteni zabiti, vsaka vlada do zdaj je privijala davcni primez, zabiti levaku ste ze pozabili laznivo bratuskovo prasico da se gre pri dvigu ddv za zacasen ukrep….vam bledi spomin ne….vam ga osvezim…v 5 letih je vlada kmetom dvignila katastrku dohodek za 250 %…lani so dvignili prispevek za vzdrzevanhe gozdnih cest za 7x in priredilu podatke o prirastu lesa da piberejo vec davkov…..in teleta zabita isto vas caka pri davcni reformi…..kretensku golob je javnim smrduhim dvignil place da drziji gobec zaprt…zdaj jim bo vse pobral skozi visjo obdavcitev….pa teleta menda veste da vso ti talanje denarja je potrebno pokriti in ce mislite da ga bo 5% najbogatejsih ste vecji kreteni kot kazete….pokrili ga bomo mi…tako kot dviv cen najbilj koristi drzavi samo bedaki ne razumete

A da nima? Seveda ima.  Ker sploh ima zdaj delavce. Bi marsikdo tenko piskal, če še malice in prevoza ne bi plačali.  Meni osebno se res ne bi splačalo hodit v službo če tega zneska ne bi prejela.

Delodajalec je od prvega dne vedel od kod sem in kaj potegne to za sabo.

Glej… to, da vas „rešujejo“ potni stroški in malica je problem delodajalca, ja. Na splošno pa teh dveh „dodatkov“ ne bi smelo biti. In jih v tujini tudi nikjer ni (vsaj ne v nam primerljivih državah). Zdaj pa: ukinit ta dva dodatka, če zaradi tega ljudje ne bodo želeli več delat: vozi drugam ali pa bo pač moral delodajalec iskat drugega delavca. Bedarija, da se to prvič: sploh izplačuje in drugič: da si to delavci štejejo kot “plačo”.

kokoška2, 15.03.2023 ob 07:06

Ja, Golobček pa še potem milo trdi, kako bo dal Bosni 1 milijonček, kot pomoč pri pridruževanju le te v EU.

Adijo pamet….pameten gospodar najprej poskrbi za svojo družino. Nisem še vidla nobenega kmeta, da bi svoji familiji odtegoval od ust z namenom, da bo dal sosedovim za lažje shajanje…

Od tega milijončka verjetno kak % dobi na svoj račun.

Vsi so ista golazen. Eni in drugi. Res že ne veš več koga bi volil.

New Report

Close