Vlada dela ravno obratno, kot priporoča ECDC – odpira šole
Pardon vidva…a prav razumem, da sta na strani vlade, ki se je do zadnjega z argumenti upirala odprtju šol, pa je morala pod pritiskom staršev popustiti? Ali pa sta mogoče iz tiste kategorije, ki je prej navijala za odprtje šol, ko so bile zaprte, zdaj pa, ko se odpirajo, sta proti? Kaj sta, biciklista ali janšista? Tretje opcije namreč ni.
Tajming res ni najboljši… prej bi morale biti šole odprte, ne bi jih smeli tako hitro zapreti. Na drugi strani pa pri mladostnikih in otrocih opazajo tezave, stiske in celo samomorilska nagnenja.
Pa sem kar za, da se sole odpre in na drugi strani poskrbi da ostane cim manj vdora okuzenih v šole. Tako strani zaposlenih s testiranjem tako z izjavami strasev da so otroci v solo poslani zdravi in da nihce v skupnem gospodinjstvu ni okuzen. Za otroke z visokim tveganjem ce se okuzijo pa na drzavni ravni omogociti solanje ( podajanje snovi) na daljavo izdelke in naloge pa posiljajo svoji uciteljici.
Torej se ti deklariraš za Janšista? Saj se mi je zdelo…
Ta nesposobna vlada je imela šole najdlje časa v Evropi zaprte zaradi svoje nesposobnosti (ukvarjali so se z vsem razen z učinkovitimi ukrepi za zajazitev Covida ne).
In sedaj, ko je narava naredila svoje (precejšnja stopnja prekuženosti pri največjih kršilcih) in imamo nekoliko boljš epidemiološko sliko, bo naredila še test prekuženosti v šolah.
Glede na rezultate, ki so jih beležili v DSOjih, ki so bili prva bojna linija te vlade (preko 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mrtvih stanovalcev – blizu 2.000 mrtvih skupno), se bojim, da bodo tudi tukaj padli na testu.
ECDC seveda daje predloge na podlagi analiz, ta vlada pa se obnaša kot kura brez glave.
Tako je, tajming je trenutno najslabši. Janševa krivda je, da ni omejil širjenja virusa tako, kot so to naredile druge države in bi bile šole lahko nekaj časa osprte. Pa bi jih zdaj, ob vdoru angleškega seva ponovno zaprli do konca počitnic. Če bi bilo tako, bi bilo manj stisk. A kaj, ko je njegova želja po utrjevanju oblasti prevladala. Zdaj ljudem popuščajo živci in jih zdravje ne briga več. Nobena država ni bila tako dolgo zaprta, kot naša, zato se ljudem meša. Janša je šel predaleč, zdaj bo pa katastrofa, ker se angleški sev širi ravno med najmlajšimi.
Meni je pa po eni strani logično, da nekoliko sproščajo – tisto sproščanje decembra je res bilo nekoliko hitro in morda nepremišljeno (čeprav št. tudi niso tako drastično narastle)- sedaj pa imamo dejansko viden padajoč trend okužb ( ni le en ali sva dobra dni; ampak je trend zniževanja št. okužb) opazen. Po besedah dr. Kreka naj bi v sredini februarja precej več – torej je tudi cepljenje v večjem obsegu že kar blizu… Poleg tega pri nas ukrepi res že dolgo trajajo in normalno, da jih ob padajočih št. sproščajo – na prvem mestu je gotovo Covid-19 (že tako je njemu veliko podrejeno), ampak tudi drugi aspekti niso zanemarljivi. Kdor pa misli, da je možno, da bi se tako zaprli, da se ne bo več nihče okužil nihče umrl je pa utopično – žrtve zarado covid-19 še bodo – ljudje umirajo zaradi raka, srčno-žilnih bolezni, pljučnic, meningitisov – sedaj pa bo še nekaj smrti zaradi covid-19 – imamo pač eno infekcijsko bolezen zraven… Normalno pa, da če se bodo razmere drastično poslabšale bo treba ukrepe znova nekoliko zaostriti…
Kar se tiče angleškega seva – je pa edini problem to, da je bolj nalezljiv – te ideje kako je bolj nevaren niso nikjer omenjene – gre predvsem za težavo v tem, da je nalezljivost višja…
A ti si tisti fant, mlad, kot si navedel, ki se DRŽIŠ TEH UKREPOV. Da si bil za Novo leto doma pri tastarih in te je stisnilo, ko so tvoji, kva-je-žeblo, bratranec ali sestrična, žurali, se pravi, da so ŽIVELI, ti se pa držiš teh ukrepov.
Pa kdaj boš ti mladenič sploh prišel do kakšnih žnabeljčkov za kušnit?!!?
Na takšen nivo izrazoslavja se ne bom spuščal – kot študent naravoslovne znanosti vsaj okvirno razumem delovanje virusov (nikoli ne bi trdil, da jih obvladam 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ker to jih le virologi). Prav tako razumem namen večim ukrepov in ja vem da so zelo neprijetni (sovražim jih), ampak razumem potrebo po njih. Prav tako razumem delovanje cepiv (mimogrede odličen članek o cepivih je dostopen: http://www.sfd.si/uploads/datoteke/8fv2_163173.pdf).
Kot sem napisal ne vem vsega – si upam trditi, da vem več kot ljudje brez naravoslovne izobrazbe, po možnosti s končano kakšno triletno šolo – s vsem spoštovanjem do njihovega poklica – ampak po moje bi objave takšnih ljudi morali odstraniti – zato, ker ti ljudje nimajo znanja o biokemiji, kemiji, genetiki, celični biologiji in imunologiji. Kot, da bi jaz šel pametovat o pravu ali ekonomiji o katerih nimam pojma.
Ironično je, da ravno ti ne živiš, ampak ŽIVOTARIŠ. Životariš v stalnem strahu, napetosti, živčnosti pred testiranji, pred cepljenjem, pred NWO, pred HAARP, pred ‘plandemijo’, pred Reptilci…
Celo življenje životariš, nikoli nisi živela in nikoli ne boš vedela, kaj pomeni živeti.
Tisti trenutek, ko bellis zelo zelo normalno izpade ob tebi.
Ravno danes sem prebrala tuj članek, da je pri angleškem sevu večja umrljivost. Linka ne bom lepila, ker admini tega ne marajo.
[/quote]
Pa saj lahko daš link, ponavadi ne blokirajo.
Je pa res, da če v prvo ne gre skozi, nima smisla vztrajati, ker potem te pa res blokirajo (mislim, da če večkrat kot 5 ali celo 10x poskušaš). Pa čeprav daš link na povsem neškodljivo stran. To se zgodi, ko umetna inteligenca prevlada…