Vlada sprejela rebalans z velikim primanjkljajem
Znašal bo pet odstotkov BDP – Za sedem milijard 920 milijonov evrov prihodkov in devet milijard 760 milijonov evrov odhodkov – Med davčnimi prihodki so se najbolj znižali prilivi od davka na dodano vrednost
Prihodki proračuna znašajo 863 milijonov evrov manj kot v veljavnem proračunu in 617 milijonov manj kot v realiziranem proračunu 2008. Med davčnimi prihodki so se najbolj znižali prilivi od davka na dodano vrednost (400 milijonov evrov), od davka od prihodkov pravnih oseb (310 milijonov evrov) in od dohodnine (62 milijonov evrov).
Vir: Delo 18.6.2009
Lahko samo se vprašamo, ali ministri v vladi sploh vedo kaj počnejo?
Po napisanem sodeč ne! Sedanji rebalans na rebalans je katastrofa!
ninej meni ni smešno, ko vidim takšen primankljaj, ki kaže na to, da vpleteni nimajo pojma, kaj sploh delajo.
Ah ja bo že davkoplačevalec najebal, ane? Vzamimo revnem sloju in kreditirajmo tajkune.
Očitno se ne spoznaš na številke ali pa zavestno podpiraš to nesposobno in lažnivo vlado.
mah norTon, malo pa že občutijo!!!:)
kritik, tole kar se danes dogaja po celem svetu, so strokovnjaki napovedali, ni moglo bit drugače! Hja tale vlada ima pač eno veliko smolo, ker je začela vladat ravno v tem obdobju, sem že nekajkrat napisala da mi je kar malo žal (al pa tud ne), da so zmagali na volitvah, bi rada videla desne strokovnjake, kako nas vlačijo iz krize!!!:)
Tukaj pa ima norTon popolnoma prav. Je res in to je treba priznati. To lahko povem iz prve roke. Vsi, ki smo plačani iz proračuna se nam do danes ni skrivil niti en las. Plača se je povišala, je redno vsak mesec, regres, možnost študija,…. prav ničesar ni, kar bi kazalo na kakršnokoli prilaganje. Za razliko od delavcev za stroji. Toliko pa moramo biti objektiv in to priznati.
Razmišljanje in pisanje norTona pa mi je čedalje bolj všeč.
Nekateri se nonstop sprenevedajo in trdijo kako so zmagali na volitvah. Kakšna je torej zmaga na volitvah, če jo dobiš s prevaro ?! Dobiti nekaj na način prevare in se s tem potem hvaliti je podlo dejanje !!!
Prevzem oblasti je tako imenovana levica načrtovala in se pripravljala vsa štiri leta.ker so vedeli, da bodo to težko dosegli, so morali izvesti tako podlo prevaro kot so jo. Zakaj torej niso takrat, ko jim je Janša ponujal oblast, tega hoteli, pa bi jo lahko ?! Toda to niso imeli v planu, saj je vsa takoimenovana levica vedela kaj se pripravlja in da bo pozneje večji efekt (Ptria).
Sedaj se pa zgovarjate na težke čase !!! TREBA BO PREVZETI ODGOVORNOST ZA TO !!!