vlaga in plese
Potrebujem pomoč. V eni sobi v stari hiši imam veliko vlage (okrog 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) in posledično tudi plesen. Ko vstopiš v sobo, plesen takoj navohaš. Povejte mi, kaj lahko naredim, da se tega začasno znebim? Omaro imam od spodaj celo plesnivo, mi je kar slabo ko vidim, kaj se dogaja. Nekega denarja v izolacijo hiše in sobe ne mislim vlagati, ker se nameravam preseliti, samo za čez zimo bi se pa rada znebila tega problema, ker z 2 malčkoma ne morem več trpeti te nesnage. Kurimo pa na drva, kaminska peč, mi greje celotno hišo (ca. 50 kvadratnih metrov). Postavljene imam tudi te lovice vlage, omaro sem našpricala s sredstvom za odstranjevanje plesni, ampak ne pomaga najbolj, pa še okna imam vsa “kosmata – belo”. Hvala za pomoč.
jaz bi vsaj z aprvo silo plesen likvidial s kakim sredstvom, potem pa prepleskaj s kakim jupol citro…..
poskrbi da bo zrak v sobi krožil (dotoko svežega zraka), edino č ej ene rabš jaz je ne bi grel. Oz če map kaok peč na drva in ti ni škoda kakega metra drvi, potem lahk tolk da spremeniš temperaturo
Če to drži, da imaš 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlago, boš morala nekaj investirati, da boste z otroci dokaj zdravo preživeli v tej sobi. Najprej kupi električni razvlažilec zraka tukajk(imam takšnega) da spraviš vlažnost na normalo – okoli 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Plesnivih omar verjetno ne boš mogla rešiti,odmakni jih od zunanje stene, lahko pa rešiš stene. Povsod, kjer je plesen premaži z varikino – prostor pa dobro prezrači. Če boš sušileczraka redno uporabljala, boš tudi na daljši rok rešila preveliko vlažnost.
Spoštovani,
okužene notranje zidne in stropne površine najprej dobro umijemo z mokro krpo. Počakamo, da se umite površine posušijo in jih na to premažemo z razredčenim Algicidom (Algicid : voda = 1:5). Pripravek nanašamo s čopičem ali pleskarskim valjčkom. Za močno okužene površine priporočamo dvoslojni nanos, ki ga nanašamo v razmiku 8 do 12 ur. Nato sledi obnovitveno barvanje s specialno notranjo barvo, ki ima fungicidno zaščito proti plesnenju, Jupol Citro ali Bio apneno notranjo barvo. Apno samo po sebi nudi fungicidno zaščito pred nastankom zidnih alg in plesni. Pohištvo umaknite, od zunanjih sten minimalno 5 centimetrov. Vsaj trikrat ali večkrat na dan odprite vsa okna in vrata na stežaj za približno 5 min.
Tehnična služba
JUB d.o.o., Dol pri Ljubljani