vlaganja v najemniško stanovanje
pozdravljeni
s fantom živiva v najemniškem stanovanju pribl.leto in pol. ko sva se vselila sva lastnika prosila, če lahko zamenjava kuhinjo in urediva kopalnico, spalnico ter gretje (kamin namesto električnih radiatorjev). njegov odgovor je bil da vse kar bova spreminjala naj mu preko maila napiševa on pa nama bo odobril. ko bi se izselila, je rekel da nama bo plačal neamortiziran del najinih vlaganj. no, ta čas je nastopil, sedaj pa imam en problem. odselila se bova s 1.12. o tem sem lastnika že obvestila. izračunal nama je da bo dne 1.12 neamortiziran del znašal x eur. (naj povem, da smo veliko delali sami, in da sem kot vlaganja štela le stvari za katere imam račun, ostalo ne in da je stanovanje zaradi naju v veliko lepšem in boljšem stanju) in da se bomo novembra dogovorili kaj je on sploh pripravljen odkupiti od tega kar sva pač vložila v stanovanje. (vse je odvisno od tega kako bo pri denarju) moje vprašanje pa je v kolikor on meni ne plača, ali jaz lahko poberem to kar sva vložila ven? (kuhinja, kopalnica – predvsem omare itd) ter ali lahko zahtevam da mi tisto kar ne moram odnesti – laminat in kamen okoli kamina, odšteje od najemnin?
upam da razumete kaj želim vprašati
hvala, lp
Forum je zaprt za komentiranje.