vlaganje feferonov
Feferone operem, porežem peclje na minimum in jih tesno naložim v kozarčke. V vsakkozarček dam po 1 žličko soli in sladkorja. Vse skupaj zalijem z mešanico vode in kisa (3,5:1). Uporabljam Ašičev jabolčni kis. Potem zložim v pečico in vklopim na 135stopinj. Ko je pečica ogreta, pustim noter pol ure, potem ugasnem in počakam, da se ohladi v pečici. Že par let delamo tako in so vsi navdušeni. Ni pa to ekstra kisel recept, ker ne maramo preveč kislo. Dober tek.
Domači vloženi feferoni so poslastica, ki jo pridoma uporabljamo vse leto. Vlaganje feferonov je odličen način za shranjevanje teh malih, pekočih dobrot.
Sanyka, 18.10.2023 ob 12:43
Domači vloženi feferoni so poslastica, ki jo pridoma uporabljamo vse leto. Vlaganje feferonov je odličen način za shranjevanje teh malih, pekočih dobrot.
Tudinjaz delam tako, samo očiščene zložim v kozarec, zalijem z vročim kisom z dodatki in zaprem kozarce
Obrnem, zavijem s staro rjuho in pustim, da se ohladijo, po navadi kar do naslednjega jutra.