Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vlaganje fižola

vlaganje fižola

Rada bi kakšen recept za vlaganje stročjega fižola v slanici in s kisom, tako da obstane in se ne pokvari.

Lep dan in prosim za odgovor hvala1

kara

En liter vode zavreš dodaš : 1 žlico sladkorja , 1 žlico soli , 1 kg fižola – stročjega , kuhaš , ne morem določit koliko časa , presodi sama mora biti še čvrst – tik pred koncem, ne kuhanemu dodaš 1 dcl vinskega kisa in dobro naj prevre. A še vedno naj bo bolj čvrst – ne sme razpadat . Še vročega nadevaš v kozarce z vodo v kateri se je kuhal pa zaliješ kozarec . Vroče kozarce zapreš in se naj hladijo .
Recept preizkušen , zelo dober fižol !
Pa srečno !

Jaz bi pa rada stročji fižol vložila v kozarce vendar v slanico, tako da bi ga potem lahko uporabila za kuho ne za solato. Prosim za dober nasvet.

Zgornji recept za vlaganje v kis je pa preizkušen in enkraten…

Ksenija

Kaj pa tole: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10225
Lp,T.

Uporabljam tale recept:

New Report

Close