Naslovnica Forum Starševski čvek vlak – spalnik… kako to izgleda…

vlak – spalnik… kako to izgleda…

Nameravam potovati, šla bi s spalnikom, pa ne vem kako to izgleda… Ti kupeji kjer lahko spiš… si tam sam, se lahko zakleneš… ?
Kdo ima izkušnje s tem?

POnavadi je v kupeju šest postelj in če imaš srečo, nimaš smrčečih sopotnikov. Sprevodnik potrka na vrata, ko pride tvoja postaja (če iztopiš ponoči). Mogoče obstajajo tudi bolj prIVATNI (DRAžji) kupeji z manj posteljami?
Midva sva enkrat bila sama v kupeju za šest in sva se lahko zaklenila..lp

OOo, skeri tole.
Kam daš pa osebne predmete, pritljago?
Kam zakleneš to al… ?

Imaš več možnosti.

Ležalnik – 6 postelj
Touriste – 3 postelje
Double – 2 postelji
Single – 1 postelja.

Cena je temu primerna. Manj postelj, višja cena.

Ne, to ni spalnik, to je ležalnik.

Takole je. Luskuz je odvisen od tega, čigav je spalnik. Slovenski pač niso luksuzni. Sem se pa v Evropi vozila že v takšnih, da – prečudoviti. Je pa tako, v spalniku so kabine z 2 + 1 posteljo. In če si sama in če je gneča, dobiš noter tujca, razen če ne doplačaš. Če pa ni gneče, si pa lahko sama. In da, zakleneš vrata. Notri imaš še mini kopalnico s straniščem in tušem. V boljši, ne v slovenskih. Najpomembnejše, če si sama, se seveda lahko zakleneš in je vse tvoje varno, pa tudi ti. Daš jih pa seveda na tla zraven postelje.

V tistih s 6 posteljami daš kovčke na vrh-pod strop. Enkrat samkrat sem čez Italijo potovala ponoči v ne-spalnem vagonu – nikoli več. Potem vedno v takem za 6 oseb in sem vedno imela srečo, ali ni bilo zasedeno in sem bila sama, ali pa je bila prijetna družba.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

Tisto s šestimi posteljami ni spalnik, ampak ležalnik.

Hvala vam.
Ne, ni druge variante, naj stane kolikor hoče, hočem biti sama…
Ej, ne predstavljam si, da bi spala s tujci…. aaaaaaaaaa me je kar strah, ko pomislim na to varianto. In da mi ponoči kdo brska po moji pritljagi in kaj sune. AAAAAaaaaa, ne morem verjet, da sploh so te opcije. Jaaao!

Hvala vam, možnost je le ena!

Ponavadi boš sprevodnuku oddla karto in potni list in te na meji (če jo še prestopaš) potem zbudijo samo, če cariniki ali policisti to želijo). Preveri, ali izbrani vlak premore katero od višjih kategorij. Nujno rezerviraj v naprej, ker višjega razreda ne moreš dobit na vlaku, ker kabine niso pripravljene.

Na potovanju po Skandinaviji nas je bilo na ležalnikih veno 6, pa nisem nikogar poznala, super vedno. Sem bila že na nemškem vlaku, kabina za dva, sva imeli svoj wc in tuš. Veliko pa tudi po Indiji, kjer pa je zgodba drugačna….

Kam potujes?
Morda ne bi bilo slabo, da se ogledas za kaksnimi letalskimi kartami. Jih znas dobit ceneje kot za vlak, pa se hitreje in udobneje se potuje.

Salzburg…

A pa si sigurna, da do Salzburga potrebuješ spalnik?

Koliko časa pa vozi?

A pa si sigurna, da do Salzburga potrebuješ spalnik?

Koliko časa pa vozi?[/quote]

Do Salzburga pelje zelo “kulturen” vlak, tudi ponoči v nespalnem delu čisto ok, mislim da traja kakih 5, mogoče 7 ur.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

jebo te salzburg, sem mislo da greš najmanj do Stockholma

http://www.slo-zeleznice.si/sl/mednarodni_promet/mednarodne_povezave/avstrija/salzburg/
Ljubljana – Salzburg

Ljubljana odhodi: 9:27 15:25 23:50
Salzburg Hbf prihodi: 13:48 19:48 4:09

Se mi zdi, da se ne splača jemat spalnika za malenkost več kot 4 ure vožnje…

Se še opravičim, ker sem prej napisala 5-7 ur. Sem že čisto pozabila… meni se je takrat strašno vleklo, predvsem pot nazaj. Ampak še enkrat, tudi ponoči sem se v tistem vlaku v navadnem vagonu počutila povsem varno. Je razlika v primerjavi z Italijo.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

No, na tvojem mestu ne bi bila tako nesramna!
Grem na avdicijo in bi pač rada bila spočita, kolikor toliko, glede na to, da pridem domov iz enega dovolj oddaljenega hrvaškega otoka, zamenjam pritljago in zvečer grem v Salzburg kjer imam naslednji dan zgodaj popoldan avdicijo.

Tolk, čeprav briga te ne, ampak glede na tvojo nesramnost, ti prijazno odgovarjam nazaj, zakaj za vraga iščem spalnik…

Bojim se, da ti v nočnem vlaku ne bodo dali spalnika, ker izstopiš prekmalu.

Glede pripombe o potovanju prej, pač pridi domov en dan prej. Vse je stvar prioritet.

Žal ni vedno stvar prioritet! Ker sem predavateljica, težko grem kar en dan prej domov. Sicer pa, meni nič ni treba razlagat tle gor.

Hvala vsem za prijazne komentarje, tistim zadirčnim in arogantnim pa… Bog pomagaj, sami si itak ne morejo.

Pomagalo bi ti, če bi bila malo bolj razgledana, kljub temu da si “predavteljica”. Potem bi vedela, kje je salzburg, koliko traja vožnja, kaj je spalnik in kako se v njem spi. V treh urah, kolikor bi mogoče dremala med 00:00 in 4:30 (v spalniku težko trdno spiš) se pač ne boš spočila. Veliko bolje je, da greš zjutraj z avtom, v treh urah si tam, pa je.