Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VLAŽILEC ZRAKA

VLAŽILEC ZRAKA

Kaj menite o vlažilcu zraka v otroški sobi, otrok ima v tem času kašelj, in pa katerega priporočate.
Hvala za odgovor.

to pa tudi mene zanima

Mi imamo airoswiss, sicer star model. Dela nam dobro že deset let. Vklopimo ga takoj, ko se začne kurilna sezona. Hlapilni vlažilniki ti res navlažijo ravno do prave mere, nimaš občutka, da si v savni :).

Js za prvo silo dam kar posode z vodo na radiator. Baje pomagajo tudi smrekove veje. Za kšno dobro informacijo glede vlažilca, se pa tut jst priporočam.

Definitivno parni

Ultrazvočni je sicer bolj tih ampak je okoli njega bel prah – od vodnega kamna.
Parni je prima. Pri nas smo imeli res suuuh zrak in ob kurjavi gorijo trije vlažilci – dva spodaj (visok strop) in en zgoraj. Uspeli smo navlažiti na primerno za dihanje.
Sedaj ga laufam podnevi, ponoči mi je preglasen.

Pa tisti od dormeo, ki je bil lani v spar akciji je en drek. Za kako malo sobo mogoče. Kupila sem pa na primoloco.si – našla kontakt v Sanolaborju

Kok pa kej stanejo ti vlažilci? Na netu je ful teh podatkov, sam kaj ko ni nujno, da je cena pokazatelj kakovosti.

Tam na proloco je bil takrat en zeloo prijazen fant in mi je malo več razložil. Mi niti ni bilo jasno kake so razlike med pralnikom pa vlažilcem pa ionizatorskim vlažilnikom.

Ti poglej številko g / H – koliko gramov v uri upari
Koliko kvadratov veliko sobo zmore obdelat
Kolikšen ima rezervoar – da ne nalivaš te vode not na par ur

Tega NE kupit http://www.bestshop.si/izdelek/2663/naziv/Parni-vlazilnik-zraka-BONECO-2231
Tu če daš na več je kar luža okoli, ker ne upari dovolj in pol fino padeš pa tla se fino uničijo, pa posoda nam je puščala pa… No tega ne

Na mimovrste jih je kar nekaj samo unega našega ni, s katerim smo zadovoljni. Grem pokukak model

Hvala ti!!!!!!!!!!!!

Priporočam kar vlažno brisačko na topel radiator, na brisačko pa kaneš kapljico ali dve evkaliptusovega (eteričnega) olja.

Obstajajo pa tudi posebne posodice keramične, ki jih obesiš na radiator, not vliješ vodo in isto lahko kaneš eterično olje.

Oprosri, ampak tole dvoje niti pod razno ne zadosruje. Sploh ponoci se ponavadi ne kuri, ena brisacka pa zagotovo ne zdrzi celo noc. Ocitno res ne razumes, da nekateri potrebujemo vlazen zrak. In otrok s tezavami z dihali potrebuje vlazen zrak.

Najprej je pomembno, da se zrak v sobi odsikrat zamenja. Potem pa se kupi vlazilec, ne sparajte. Dokler govorimo o otrocih, nujno BREZ vseh etericnih olj, poglej malo, kaj o tem pise Tanc. In ko ga imate, nujno pazit na cistoco. Spiranje, menjava zaostale vode…

V obeh spalnicah imamo Lanoformov tavelik vlazilec. Ce dajes vanj mehko vodo, dela super, drugace so na policah beli fleki od kamna. Dvakrat na sezono menjamo filter, dolivam vodo vsak drugi dan, enkrat tedensko ga popolnoma spraznim in posusim. Ob njem se da normalno spat. Kupili smo ga pa v BC, akcija.

Pri nas tudi niti pod razno brisača ali tiste keramični niso bile dovolj. Ponoči radiator ni topel, če češ da brisača mal traja je mokra, kaplja dol… sem tudi mislila, da bomo poceni skos prišli pa smo vseeno na vlažilcih.
Dokler jih ni bilo smo vsi pokašljevali, vlage je bilo pol premalo, zračili smo redno, ko pa zakuriš kamin poleg centralne samo še kašljaš.

New Report

Close