vlažilna maska
Pozdravljeni!
Stara sem 24 let in imam zelo mastno kožo, nagnjeno k nečistočam in povečanim poram. Odkar kožo pravilno negujem se mi je zelo izboljšala. Uporabljam gel in tonik (zjutraj in zvečer) , kremo oz. gel brez maščobe in čez dan tudi puder za mastno kožo.
Glede maščobe, leska in mozoljev je izgled kože dosti boljši, vendar pa imam kožo zelo suho, na nekaterih delih se mi tudi malo lušči. Razmišljala sem o vlažilni maski, pa me zanima vaše mnenje, saj hočem kožo le navlažiti, mastna je dovolj.
Hvala za pomoč, Jana
Lep pozdrav!
Uporaba maske je zelo priporočljiva, še posebno v zimskem času, kajti v večini primerov ne glede na tip kože, kožo izpostavljamo dehidraciji. To je povezano tudi s tem, da nas velika večina uporabnic zaužije premajhno količino tekočin, predvsem vode. Maske so zelo dober nadomestek izgubljeni vlagi.
Glede na tip kože vam svetujem uporabo osvežilnih mask in ne toliko vlažilnih. Velikokrat se zgodi, da so vlažilne maske tudi hranljive maske in s tem tudi bolj mastne. Osebno sem bila zelo zadovoljna z uporabo osvežilne oz. antistresne maske proizvajalca Sans sousi ( ah, pa ta imena-definitivno sem napisala narobe, glede na poznanost znamke pa mislim, da ste me razumela ). To je maska namenjena enkratni uporabi. Nanesete jo na obraz, nikoli pa ne nanašamo maske na predele okrog oči in ust, kajti tu je koža tanjša in potrebuje posebno nego.
Svetujem vam tudi obisk strani Styling.over.net, kjer lahko dobite informacijo o pripravi domačih mask.
Lp Nada