Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vlažilnik zraka v vlažnem stanovanju

vlažilnik zraka v vlažnem stanovanju

trenutno živimo v stanovanju, ki je zelo slabo izolirano. to pomeni, da ko je obdobje deževja, je zelo zelo vlažno, kljub temu, da zračimo, grejemo itd. v kopalnici so fuge čisto črne od vlage, v kotih v ostalih sobah se nabira črna plesen, v otroški sobi je situacija tudi zelo slaba. še nekaj časa bomo morali tako zdržat. slaba izolacija pomeni tudi to, da ko se ne kuri (ponoči ne kurijo) pa pritisne hud mraz. zato smo za otroško sobo nabavili električni radiator. ko smo bili brez njega in brez kurjenja, je bil sin stalno bolan. majhen je še in ne zna biti pokrit celo noč. v spalni vreči pa mu je vseeno premalo. zato moramo pod mus dogrevat. odkar tako grejemo pa mali hrope, smrči. vprašujem se, če je slučajno suh zrak. moramo kupit merilec vlage, itak. ali po vašem mnenju je smiselno dati vlažilec v otroško sobo v tem primeru? ali ne bo ta vlaga, ki jo vlažilec proizvede, ustvarila še dodatno plesen? groza, vem, ampak nismo vedeli kakšno stanovanje je to, gradnja je NOVA! seveda smo se že skregali in zbunili in tudi selili se bomo.

Vi morate stanovanje predvsem presušit. Dvomim, da se zrak v sicer zelo vlažnem stanovanju lahko toliko izsuši zaradi enega radiatorja.

Najemite sušilno napravo! Boste videli, koliko vode vam bo potegnila. V novogradnjah je vlaga običajen problem, ker se dandanašnji zida tako hitro, da se stene nimajo časa presušit, sploh zaradi izolacije. Tako da ne vem, če je pri vas problem slaba izolacija, ampak so najbrž zidovi ostali vlažni od gradnje (sploh če so gradili v deževnem obdobju). Skratka, izsušite stanovanje!

groza, vso kemikalijo slabo presušenih zidov ste ves ta čas vdihovali … da nima mali zaradi tega težave?

Absolutno se strinjam s predhodnico, najprej se znebite plesni! Tudi ta povzroča težave pri dihanju!

Definitivno najemnite razvlažilec prostorov. Takšna plesen v stanovanju je zelo nevarna in lahko pri otroku sproži vrsto alergi in celo astmo.

Lahko samo vprašam, če je stanovanje grajeno preko stanovanjskega sklada RS?

Jaz bi tako kot ste napisali.Najprej, da izmerite vlažnost.Ta zadeva se dobi npr.v Merkurju. Če je vlažnost previsoka, normalna za prostore je, pravijo, med 40 in 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, je potrebno nekaj ukeniti.Najprej uničiti vso plesen potem pa:http://www.ekodom.si/clanki/zidna-plesen.html

Za normaliziranje vlage v stanovanjih je primeren razvlažilec, ki se ga tudi kupi v tehničnih trgovinah.Če se odločite za razvlažilec, ko kupujete, gglejte, da bo dovolj močan glede na kvadraturo stanovanja.
Mi smo tudi imeli probleme z povečano vlažnostjo in so nabavili razvlažilec.
Stanje je sedaj več kot v redu-ni vlage, ni plesni itd.LP.

Zgoraj predlagajo najem razvklažilca.Preden ye odločite za najem ali nabavo razvlažilca, če se boste izračunajte , kaj vam se splača, najem ali nabava.
Jaz osebno bi ga nabavil.Naj se najde.

Zelo priporočam nabavo razvlažilnika. Tudi mi smo imeli podoben primer…stene so bile plesnive, preveč vlage, vonj po ‘kleti’ v stanovanju…Pa dva dojenčka, ki sta to vdihavala! Pred 10 dnevi smo nabavili razvlažilnik…in stanje ne neprimerljivo boljše!!! Ta naprava pobere vsaj 8 litrov vode v 24 urah!!! Je z ionizatorjem. In zrak je čisto drugačen. Stene, ki so bile prej mokre, so zdaj čisto suhe…plesni ni… Noro. Sploh ne vem zakaj nismo to že prej kupili. Res toplo priporočam!

Mi lahko prosim napišete, keteri je to razvlažilnik, da ima ionizator.Hvala in lep pozdrav.

Mi imamo Zibro DX 118, smo zelo zadovoljni in toplo priporočam. Imaš zudi druge razvlažilce, vendar je po naših izkušnjah in izkušnjah ostalih, ki ga imajo daleč najboljši. Sicer pa je odločitev, katerega boste kupili tvoja:) Razvlažilce dobiš v Merkurju, Obiju, Big Bangu…

Razvlažilnik z ionizatorjem je Zibro DD 108. Nam se zdi super, pa še lepo zgleda:) in ni velik.

http://www.zibro.com/Slovenia/si_Contentpages/si_DeHumiTxtDD108.htm
http://www.zibro-shop.si/product.php?id_product=34

Tudi mi ga imamo, sicer malo bolj “švoh” – zibro 112, apak zadovoljni smo full! Nabavili smo ga že lani in na začetku je ogromno “popil”, zdaj pa imam občutek, da so se tudi stene kar osušile in popije manj. Vsak dan v stanovanju sušimo tudi perilo čez noč in je tudi za to super.

Tudi mi ga imamo, sicer malo bolj “švoh” – zibro 112, apak zadovoljni smo full! Nabavili smo ga že lani in na začetku je ogromno “popil”, zdaj pa imam občutek, da so se tudi stene kar osušile in popije manj. Vsak dan v stanovanju sušimo tudi perilo čez noč in je tudi za to super.

Zibro DD118 je odlična naprava za hladnejše prostore in je sedaj po promocijski ceni 199€ na spletni trgovini Zibro ! Priporočam !

New Report

Close