Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vlečeno testo-štrudelj

vlečeno testo-štrudelj

Naredila sem jabolčni štrudelj iz vlečenega testa (testo sem kupila). Na tri plasti sem dala nadev, zavila in premazala z maslom. Pečen štrudelj je suh, skorja se drobi.
Kaj sem naredila narobe? Bi morala štrudelj zaviti samo v eno plast? Lahko sedaj, ko je že pečen s čim premažem, da zmehčam skorjo? Hvala.

Pokrij ga z vlažno kuhinjsko krpo in pusti tako ene pol ure.

Jaz ga nikoli ne namažem z maslom.Ker je potem tako kot je zdaj tvoj.
Predem ga dam v pečico, ga vedno namažem s kislo smetano.

Kupljeno testo je treba vsako plast poskropiti ali rahlo premazati z mesanico olja in vode ali masla in mleka ali kisle smetane z malo vode, skratka ga navlaziti. Ce hoces mehko skorjo, lahko pred ali sredi pecenja tanko premazes s kislo smetano tudi po vrhu.
Ze pecenega pa lahko navlazis s krpo ali pa zavijes v prozorno folijo in pocakas, da se prepije od znotraj navzven.

jaz tudi domače testo, ko je razvaljano vedno na tanko premažem z oljem, in stepeno jajčko … in na koncu pred peko zavitega po vrhu še z mešanico stepene jajčke in smetane.
po mojem je tudi predebelo tri plasti kupljenega testa skupaj.

Sama iz kupljenega testa delam takole:

v masten pekač položim 2 plasti testa in nadevam jabolka, rozine, cimet, sladkor, lahko malo droptin.
dam naslednjo plast testa, kamor namažem skuto (zmešam skuto, jajce, kisla smetana, vanili sladkor, malo sladkorja) in še 1x ponovim z plastjo testa, jabolki, plast testa, plast skute.
Pokrijem z zadnjo 1x plast testa, ki ga naoljim. Pustim vse skupaj stati vsaj 1 uro in šele nato spečem.

Nato razrežem na kose – so pač bolj kocke, ni pa nadležnega zvijanja.

A ste spregledale, da je štrudelj že zdavnaj pečen?


Pa kaj spet sitnaris, nic nismo spregledale, pisem samo svoje izkusnje kako naredimo in lahko po tem sklepa, kaj je bilo pri njej drugace in torej bo lahko naslednjic popravila. Saj vendarle sprasuje kaj bi lahko naredila narobe. A ti zenska res enkrat samkrat ne zmores brez, da bi zasmetila temo s svojimi neumestnimi komentarji.


Pa kaj spet sitnaris, nic nismo spregledale, pisem samo svoje izkusnje kako naredimo in lahko po tem sklepa, kaj je bilo pri njej drugace in torej bo lahko naslednjic popravila. Saj vendarle sprasuje kaj bi lahko naredila narobe. A ti zenska res enkrat samkrat ne zmores brez, da bi zasmetila temo s svojimi neumestnimi komentarji.[/quote]

Mogoče je vseeno ostala v pedagoškem poklicu in zdaj ne more iz svoje kože? Mogoče je kakšna huda profesorica v srednji šoli?

jaz vedno kupim tisto mehko testo v rolci, niti ne vem, kako se mu reče, ker sem kuharski aberveznik. Nadevam in spečem in je super, nič suho. Testa v listih (je to vlečeno?) pa ne maram iz istega razloga, kot si napisala – vedno je suho in drobljivo, po domače rečeno zanič!

Jaz pa bi rada znala narediti štrudelj z malenkost bolj trdo skorjo, tako, ki se ne drobi pač pa poka, ko ugrizneš vanjo. Kakšen nasvet?

Zavitek takoj, ko ga vzameš iz pečice pokrij s kuhinjsko krpo. Počakaj, da se skoraj ohladi. Para zmehča skorjo.

New Report

Close