Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev

Vloga za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev

Mi zna kdo na enostaven način povedati, kdo mora do konca leta (oz. do kdaj točno?) oddati novo vlogo za otroški dodatek in državno štipendijo?

Imam 2 otroka (OŠ in SŠ), ki trenutno oba prejemata otroške dodatke, eden (srednješolec) pa tudi državno štipendijo. Ta bo februarja dopolnil 18 let.

Če sem prav razumela, od 1.1.2012 dijaki do 18. leta ne bojo več prejemali drž. štipendije ampak samo otr. dodatek, po 18. letu pa nič več otr. dodatka ampak samo štipendijo. Če je tako, kaj bo z januarsko štipendijo mojega dijaka, ki bo februarja dopolnil 18 let? Na odločbah mi sicer piše, da odločba o otr. dodatku velja do konca aprila 2012, odločba o štipendiji pa do konca tega šolskega leta, torej do 31.8.2012. Vendar …hmm… se bo menda z novim letom vse spremenilo, a ne?

Moram oddati tole Vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, da otroka ne ostaneta brez otr. dodatkov in štipendije?
Jo moram oddati
– za vsakega otroka posebej (torej 2 vlogi) ali
– za otr. dodatke in za štipendijo posebej (2 vlogi) ali
– samo eno vlogo za oba otroka in za obe vrsti socialnih transferjev?

Hvala za odgovore. 🙂

oddaš 1 vlogo do konca tega leta.ja 1 vloga je za vse

Hvala. Torej jo moram oddati, tudi če stare vloge veljajo do konca aprila 2012 in do konca avgusta 2012?

ALI MORAM VSE PRAVICE ZARADI UVELJAVITVE NOVEGA ZAKONA NA NOVO UVELJAVLJATI?

Ne.

Vlogo morajo v decembru oddati tisti, ki želijo katero od pravic uveljavljati prvič oziroma na novo.

Vlogo morajo v decembru oddati tudi tisti, ki želijo s 1. 1. 2012 uveljaviti znižano plačilo vrtca.

Vlogo morajo v decembru oddati tudi tisti, ki imajo pravico do otroškega dodatka priznano samo do 31. 12. 2011 – če želijo otroški dodatek prejemati neprekinjeno tudi po 1. 1. 2012.

Vlogo lahko v decembru oddajo tisti, ki bodo zaradi izgube državne štipendije za otroka do 18. leta starosti s 1. januarjem ostali brez štipendije in lahko zaradi tega pridobijo višji otroški dodatek.

Vlogo lahko v decembru oddajo vsi, ki želijo imeti pravice, ne glede na to, da jim s 1. januarjem ne potečejo, odmerjene že skladno z novim zakonom.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Zame velja to dvoje. Ampak ne vem, a se mi splača samo zaradi januarja, ko dijak še ne bo polnoleten, oddati novo vlogo, ki (predvidevam) mi bo najbrž prinesla suma sumarum nižje izračune? Ali naj pusti tako kot je in šele aprila oddam novo vlogo za otr. dodatke, septembra pa novo vlogo za štipendijo (za 4. letnik)?

Zame velja to dvoje. Ampak ne vem, a se mi splača samo zaradi januarja, ko dijak še ne bo polnoleten, oddati novo vlogo, ki (predvidevam) mi bo najbrž prinesla suma sumarum nižje izračune? Ali naj pusti tako kot je in šele aprila oddam novo vlogo za otr. dodatke, septembra pa novo vlogo za štipendijo (za 4. letnik)?[/quote]

No, tega pa tudi mi ne vem, zato je odločitev tvoja. Samo upam, da veš, da otrok januarja štipendije več ne bo prejel, februarja pa bi jo lahko, a je ne bo, ker vloge ne boš oddala – avtomatizma ni, če misliš, da bodo le za en mesec zamrznili. Oddaj vsaj za polnoletnega otroka (za pridobitev štipendije)

Ok, hvala, bom oddala. Nisem vedela, da če se vmes “zamrzne”, se potem, ko je po novem spet upravičen do štipendije, le-ta ne nadaljuje (kljub odločbi, ki velja do konca šolskega leta).

New Report

Close