Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Vložene kumare-vaši recepti?

Vložene kumare-vaši recepti?

Danes bom vlagala kumare in imam par let isti recept,saj so dobre toda rada bi malo spremenila okus.Zato prosim,če je katera pripravljena izdati svoj dober recept.

Sama delam takole,oprane kumare naložim v kozarce,dodam žličko sladkorja,žličko soli,0,5dcl kisa,pet zrn črnega popra,vejico janeža in zalijem z vodo.
Dobro zaprte kozarce zložim v pisker na krpo v katero nalijem do polovice mrzle vode,z krpo omotam kozarce in kuham tako dolgo,da kumare spremenijo barvo.
Vedno uporabljam beli alkoholni kis,ki je močnejši,če se uporablja kis za vlaganje ga je potrebno dodati več.

Moj recept:
1 l belega alkoholnega kisa
3 l vode
9 dag soli
9 dag sladkorja = vse skupaj segrevaš, da zavre.

Kumarice očistiš, opereš, osušiš in jih naložiš v čiste, suhe kozarce, dodaš 1 šalotko, par zrnc popra in vejico kopra, zaliješ z vrelo!!!! mešanico, dobro zapreš kozarec in pod deko, da se počasi ohladi.


v bistvu delam enako kot ti. Okus spremeniš s tem,kaj dodaš kumaram. Lahko malo mlade čebule,grozdovo jagodo,koper,lovor,eni dodajo tudi mlad česen…

nova
Uredništvo priporoča

Moj recept:
0,5 l kisa
1,5 l vode
1,5 velike žlice soli
6 žlic sladkorja

kljub veliki količini sladkorja (4x količina soli) niso sladke……

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Pozabila dopisati….kumare oprane obrisane v kozarec….potem pa preliti z vrelo mešanico, zapreti in pustiti, da se dobro pokrite ohladijo……nič kuhanja, saj morajo kumarice hrustljati:)

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Jaz jih pa nič ne kuham. Samo dobro jih operem in jih dobro osušim. Lepo jih naložim v kozarce in zalijem s prekuhano mešanico osoljenega 2/3 kisa in 1/3 vode v kateri sem kuhala tudi lovorov e liste in cel poper. To je vse. Meni se obnesejo in so zelo dobre.

Bom poskusila,brez kuhanja za spremembo.Hvala.

Kumare naj bodo kumare; brez nekih dodatov okusov. Jaz prisegam na vodo, kis ,malo soli in konec. Vsi razni dodatki spremenijo okus kumar in jaz tega ne maram.

New Report

Close