Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vloženi jurčki

vloženi jurčki

Ali kdaj vlagate jurčke v navadni, jabolčni kis? Za mesec ali dva?

In kaj mi svetujete za jutri – 3 veliki zdravi jurčki – kaj naj skuham? Rižoto znam. Še kaj drugega.
100000000x HVALA!

spohaš jih kot zrezke

Gobov ragu

A spremeniš ti svoj nik? K kdrkol pišeš, je človeka strah pogledat Une s slabim srcem lahko kap!


Lahko jih spohaš, le škoda se mi zdi jurčkov ker takšno pohanje vsaj po mojem okusu, pa čeprav nisem izbirčen, ta goba nima dobrega okusa.
Jurček v vseh drugih oblikah ja, le pohane ne. Za pohanje najbolj pride do izraza oziroma do vrhunskega okusa marele, golobice. Pečene lahko tudi drugi dan ješ.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/


Lahko jih spohaš, le škoda se mi zdi jurčkov ker takšno pohanje vsaj po mojem okusu, pa čeprav nisem izbirčen, ta goba nima dobrega okusa.
Jurček v vseh drugih oblikah ja, le pohane ne. Za pohanje najbolj pride do izraza oziroma do vrhunskega okusa marele, golobice. Pečene lahko tudi drugi dan ješ.[/quote]

Kaj predlagaš, stari?

Vlagaš jih v kis za vlaganje. Recepte si pa le na internetu poišči, jih je neomejeno. Jaz jem le vložene in v kakšni omaki in najbolj v simple jedi z jajci, tako so mi tudi najboljši.
Ocvrti so mi okusni a ne tako kot marele.


Lahko jih spohaš, le škoda se mi zdi jurčkov ker takšno pohanje vsaj po mojem okusu, pa čeprav nisem izbirčen, ta goba nima dobrega okusa.
Jurček v vseh drugih oblikah ja, le pohane ne. Za pohanje najbolj pride do izraza oziroma do vrhunskega okusa marele, golobice. Pečene lahko tudi drugi dan ješ.[/quote]

Kaj predlagaš, stari?[/quote]
Najraje imam gobe z jajci, ali pa gobova juha. Gobova omaka z rižom je tudi poslastica.
Kot pripombo dodajam, da je jed z jurčki in z kombinacijo lisičk dosti boljša. Če pa ni lisičk, pa prav tako gre.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Kaj predlagaš, stari?[/quote]
Najraje imam gobe z jajci, ali pa gobova juha. Gobova omaka z rižom je tudi poslastica.
Kot pripombo dodajam, da je jed z jurčki in z kombinacijo lisičk dosti boljša. Če pa ni lisičk, pa prav tako gre.[/quote]

frišni z jajci so najboljši….

============================================= "Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen." Mati Terezija

[img]http://4.bp.blogspot.com/_Mjiy4opD4HY/SV_Oak-MUfI/AAAAAAAACGs/D6Q7hSp3-hw/s400/nogomet.jpg[/img]
Najraje imam gobe z jajci, ali pa gobova juha. Gobova omaka z rižom je tudi poslastica.
Kot pripombo dodajam, da je jed z jurčki in z kombinacijo lisičk dosti boljša. Če pa ni lisičk, pa prav tako gre.[/quote]

frišni z jajci so najboljši….[/quote]
Seveda, eno brez drugega ne gre.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

[img]http://static.genspot.com/files/images/suzyq/__tfmf_lu5cnkys2z4gk145fmn4uxrz_55516ab9-e8a9-4f62-b600-0c078c02075c_0_680.jpg[/img]

frišni z jajci so najboljši….[/quote]
Seveda, eno brez drugega ne gre.[/quote]
Seveda, eno brez drugega ne gre.
Prejšna slika se mi je prikradla po pomoti.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Štajerci bi morali poznati recept za jurčke v smetanovi omaki. Take je pripravljala moja mama. Izgledalo je slastno, samo jaz tega nisem jedla, ker tudi moja oče ni jedel gob (jaz sem bila pa pač njegova hči:))) . Je pa izgledalo za prste polizati, dišalo je čudovito in s sestro sta vedno polizali ponev.))) – no, ne dobesedno, skoraj.

Nikoli jih pa ni pripravljala z jajci, ker jih je bilo, po njenih besedah, za to škoda. Za tako pripravo je rekla, da so mogoče lisičke, ki niso ravno neke gobe.)))).

A napišeš recept?

Jaz jih naredim takole:
na maslu popražim čebulo, dodam gobe, še malo popražim, dodam strt česen, solim in popram, zalijem s sladko smetano, posujem s peteršiljem.

A napišeš recept?[/quote]

Saj pravim, ker jih nisem jedla, me ni zanimal recept….vem, da jih je na drobno narezala, prepražila, sedaj, ali je bilo kaj čebule zraven, ne vem, se mi zdi, da jih je zalila malo z vodo, nisem pa prepričana, na koncu dodala smetano – kislo, sladko, pojma nimam…mi je res žal.

Recept za vložene jurčke v kisu:)

https://znam.si/recepti-in-hrana/ozimnica/vlozeni-jurcki/ 

New Report

Close