vloženi jurčki
Lahko jih spohaš, le škoda se mi zdi jurčkov ker takšno pohanje vsaj po mojem okusu, pa čeprav nisem izbirčen, ta goba nima dobrega okusa.
Jurček v vseh drugih oblikah ja, le pohane ne. Za pohanje najbolj pride do izraza oziroma do vrhunskega okusa marele, golobice. Pečene lahko tudi drugi dan ješ.
Lahko jih spohaš, le škoda se mi zdi jurčkov ker takšno pohanje vsaj po mojem okusu, pa čeprav nisem izbirčen, ta goba nima dobrega okusa.
Jurček v vseh drugih oblikah ja, le pohane ne. Za pohanje najbolj pride do izraza oziroma do vrhunskega okusa marele, golobice. Pečene lahko tudi drugi dan ješ.[/quote]
Kaj predlagaš, stari?
Jurček v vseh drugih oblikah ja, le pohane ne. Za pohanje najbolj pride do izraza oziroma do vrhunskega okusa marele, golobice. Pečene lahko tudi drugi dan ješ.[/quote]
Kaj predlagaš, stari?[/quote]
Najraje imam gobe z jajci, ali pa gobova juha. Gobova omaka z rižom je tudi poslastica.
Kot pripombo dodajam, da je jed z jurčki in z kombinacijo lisičk dosti boljša. Če pa ni lisičk, pa prav tako gre.
Kaj predlagaš, stari?[/quote]
Najraje imam gobe z jajci, ali pa gobova juha. Gobova omaka z rižom je tudi poslastica.
Kot pripombo dodajam, da je jed z jurčki in z kombinacijo lisičk dosti boljša. Če pa ni lisičk, pa prav tako gre.[/quote]
frišni z jajci so najboljši….
[img]http://4.bp.blogspot.com/_Mjiy4opD4HY/SV_Oak-MUfI/AAAAAAAACGs/D6Q7hSp3-hw/s400/nogomet.jpg[/img]
Kot pripombo dodajam, da je jed z jurčki in z kombinacijo lisičk dosti boljša. Če pa ni lisičk, pa prav tako gre.[/quote]
frišni z jajci so najboljši….[/quote]
Seveda, eno brez drugega ne gre.
[img]http://static.genspot.com/files/images/suzyq/__tfmf_lu5cnkys2z4gk145fmn4uxrz_55516ab9-e8a9-4f62-b600-0c078c02075c_0_680.jpg[/img]
frišni z jajci so najboljši….[/quote]
Seveda, eno brez drugega ne gre.[/quote]
Seveda, eno brez drugega ne gre.
Prejšna slika se mi je prikradla po pomoti.
Štajerci bi morali poznati recept za jurčke v smetanovi omaki. Take je pripravljala moja mama. Izgledalo je slastno, samo jaz tega nisem jedla, ker tudi moja oče ni jedel gob (jaz sem bila pa pač njegova hči:))) . Je pa izgledalo za prste polizati, dišalo je čudovito in s sestro sta vedno polizali ponev.))) – no, ne dobesedno, skoraj.
Nikoli jih pa ni pripravljala z jajci, ker jih je bilo, po njenih besedah, za to škoda. Za tako pripravo je rekla, da so mogoče lisičke, ki niso ravno neke gobe.)))).
A napišeš recept?[/quote]
Saj pravim, ker jih nisem jedla, me ni zanimal recept….vem, da jih je na drobno narezala, prepražila, sedaj, ali je bilo kaj čebule zraven, ne vem, se mi zdi, da jih je zalila malo z vodo, nisem pa prepričana, na koncu dodala smetano – kislo, sladko, pojma nimam…mi je res žal.
Recept za vložene jurčke v kisu:)