Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vložki, tamponi

Vložki, tamponi

Kaj uporabljate. sama uporabljam večino ob tampone, vendar si jih ne upam imeti za čez noč, nekako se bojim, da nebi staknila kakšnega vnetja. Tako čez noč uporabljam vložke Caterine, od Always mi niso vredu, na katere prisegate ve…

Živjo,
do 8 ur jih lahko mirno imaš, meni običajno žal ne uspe spati kaj dlje od tega, že to je kar luksuz. Se mogoče kje pri nas dobijo aplikatorski tamponi? Allways so tudi meni preveč plastični, najraje imam Carefree, Catherine prehitro zgubijo obliko in se zmečkajo, so pa definitivno boljši od Allways.
LP,
Katarina

Jaz uporabljam tampone le poleti na morju- sem starokopitna kaj;))
Sicer pa Catherine in Carefree. Always je pri meni že dolgo odpisan, vedno sem dobila drobne mozoljčke na delih kože, ki je bila v stiku z vložkom. Always se mi zdijo zelo “plastični”, prijetneje mi je, če je vrhnji sloj bombžen.

Jaz uporabljam samo tampone ob, tudi ponoči, če je sila, čeprav ponoči nimam močne menstruacije, tako da zadostuje oni tanga alldays, in ker vem, da ni ravno pripročljivo ponoči met tamponov, uporabljam te. Drugače pravih vložkov sploh ne uporabljam.
Za doma in ponoči imam v dneh šibke menstruacije te tanga- ali Always ali pa Carefree, drugih ne.

Sama ves čas že od 15 leta dalje uporabljam tampone podnevi in ponoči, pa nisem imela še nikoli nobenega vnetja, le bolj izsušeno sluznico, kar se mi sedaj, ko sem poročena pozna pri bolj bolečih spolnih odnosih.

Alwaysa ne uporabljam, ker sem dobila alergijsko vnetje, ki se je vedno ponovilo po uporabi vložka. Cathrine mi odgovarjajo. Tampone uporabljam le občasno, na morju ipd.

Obvezno OB tampone, od vložkov pa samo Carefree.

Meni je pa ginekologinja rekla, da se ob obročku NE SME uporabljati tamponov!
Kaj pa ve rečete?

Tudi pri nas so v uporabi samo OB tamponi. Najbolj jim zaupam. Enkrat sem imela Catherine in sem pač poskusila močnost vrvice. Ne boste verjele, strgala se je. Bila je sicer večja sila, kot če bi jo imela v nožnici, vendar pa se pri ob to ni zgodilo.

Tamponi, ampak ne OB- ponavadi Viriana ali pa Jessa (DM). Ponoči pa vložki obvezno, baje res ni priporočljivo imeti tampone.

tudi jaz tampone (Viriana), vložke pa samo prvi dan, ko je menstruacija ful močna in mi bol pašejo.

js prisegam na tampone OB če pa je bolj močna menstruacija pa vložke največ carefree ker pri Always se mi zgornja plast pri daljšem sedenju zmeraj nalepi na nožnico kar me grozno moti pa še rahlo boli ? sploh ne vem zakaj se to zgodi….
lp punce ***

Pred nosečnostjo sem lahko brez problema uporabljala tampone, zdaj bi pa tulila od bolečin, če bi si ga morala vstavit. Škoda. Pa tako so praktični. Se mi zdi, da imam potem tam spodaj vse preveč suho… Neprijetno in boleče.

Jaz uporabljam pretežno vložke Catherine, včasih tampone. Imam problem pri vstavljanju, zato sledi vprašanjce za vas: kje v LJ se da kupiti aplikacijske tampone? Je treba res v tujino ponje?

Natassa

TUDI JAZ SEM PREJ UPORABLJALA TAMPONE, VENDARA PA SEM UGOTOVILA DA SE MI JE SLUZNICA V NOŽNICI PRECEJ IZSUŠILA. SEDAJ ŽE NEKAJ ČASA NE UPRABLJAM TAMPONOV IN SE JE STANJE IZBOLJŠALO. UPORABLJAM VLOŽKE IN SICER TISTE KI IMAJO VEČ BOMBAŽNIH VLAKEN. KOŽA BOLJ DIHA PA TUDI VONJA NI.

Natassa,

tampone z aplikatorji dobiš v trgovini Muller na Čopovi v Ljubljani.

LP

Tamponi so zakon. Ponoči pa Always

Kaki, hvala za informacijo.

Natassa

Libresse – 100% bombaž pa čisto tanki s krilci .. Zakon!

Samo tampone… Za vložek sem že pozabila, kako sploh izgleda ;))))

Tudi jaz sedaj že kakšna 3 leta uporabljam samo tampone. Zadnjih nekaj mesecev pa tampone z aplikatorjem ki so še veliko boljši odnavadnih. Ni več problemov pri vstavljanju ob suhosti nožnice. Dobi se jih v drogeriji Muller in imajo velikost normal in super. Z vložki pa imam same slabe izkušnje, predvsem z Always, ki jih tako ne veliko reklamirajo, pa vidim da vas je kar veliko ki jih ne marate. Jaz sem dobila vse razdraženo od spredaj do zadaj in je trajalo kar nekaj časa da sem si kožo pozdravla. Prav PLASTIČNI so!!!

Že nekaj let uporabljam samo tampone, odkar jemljem KT imam pa sploh ful šibko & kratko menstruacijo, tko da več al manj uporabljam comfort oz. prvi/drugi dan normal. Najraje OB.

obvezno vlozke (alldays, always, carefree…), ker se prakticno “izkrvavim” v prvih dveh dneh, samo takrat moram pa menjati tudi na 2uri, ce nocem katastrofe v hlackah

LP,
jaz zaenkrat uporabljam samo vložke… always, ampak bom prešaltala na druge, ker imam tudi jaz podobne težave, kot so zgoraj naštete. Par let nazaj, ko še nisem imela spolnih odnosov sem si poskusila parkrat vstaviti tampon (najmanjši OB) pa ni šlo, je full bolelo… potem več nisem poskusila, čeprav verjetno da zdej ne bi bilo problemov, saj imam že dve leti redne spolne odnose.
Zanima pa me, kakšni so tamponi z aplikatorjem…? Kaj je to aplikator? So samo lažji za vsatvljat ali imajo še kakšne druge pozitivne strani?
Najlepša hvala za odgovore in lep pozdravček!

Joj punce, tako rada bi vsem povedala, kako škodljiva je redna uporaba tamponov. Saj je že ena zgoraj napisala da ima po dolgoletni uporabi suho nožnico. Nožnica je sluznica ki mora za svoje zdravo delovanje biti vlažna. Če ni, lahko zbolimo za rakom. Pomislite, kaj če bi imele suha usta, brez sline. Poznam eno žensko ki je zaradi tamponov dobila raka na materničnem vratu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close