Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vnete oči – kaj pomaga?

Vnete oči – kaj pomaga?

Lepo prosim za kakšen nasvet iz domač lekarne kaj pomaga pri vnetih očeh…oz. vsaj izgledajo vnete.
Zjutraj sem se zbudila, sem jih komaj odprla (pa ne zaradi bolečin, temveč zaradi lepljivega izločka), cel dan sta obe (ampak leva bolj kot desna) zelo rdeči in videti sem kot da bi jokala cel mesec skupaj. Levo oko, ki je tudi bolj vneto (ali karkoli je pač narobe), mi pa že celi dan trza v zgornjem levem kotu.
Naj omenim, da me popolnoma nič ne bolijo, skelijo, pečejo, nimam občutka tujka, nobenega novega ličila (danes sem vsekakor brez) nisem uporabila že lepi čas,…trenutno je težava le v videzu.
Mogoče je zaskrbljujoče le to, da se mi zadnje čase to kar pogosto ponavlja (na cca. 14 dni 1x). Sem očalarka :)), občasno sem nosila leče, odkar imam več teh težav jih ne nosim več (leče, očala moram, ker drugače sem lost in space).
Nasvet, da naj grem k zdravniku je žal že poskušan…odgovor moje fenomenalne zdravnice (kanček sarkazma se upam da čuti) je, da ima full gužvo in naj pridem čez dober teden (8 dni)…

Hvala za vse ideje in nasvete!

Če poznaš kakšno mamico, ki doji, naj ti malo mleka posodi :)))) smešno, ampak pomaga. Drugače pa še enkrat pokliči zdravnico in reči, da je fullll hudo

menjaj zdravnico.Dokler ne boš pravilno zdravila se bo vnetje vedno pojavljajo.To je stanje ko te mora zdr. vzet.Postavi se zase ali pa….. ne jamraj

Za 10 minut vsake nekaj ur na zaprte oči kamiličen čaj na vati. Pa splakuj oči s fiziološko raztopino.

Ne jamram (celo post je bil napisan v rahlo šaljivem tonu), zgolj prosim za nasvet (nekaj sem jih hvala bogu dobila). Zdravnico sem poskušala zamenjati že mnogokrat, a so vsi dobri/dobre (razumljivo) zasedeni. Moja zdravnica je sicer fajn, a le ko si naročen, če nisi, ti pa lahko tudi kakšna okončina visi na nitki, pa ni pomembno…če se pa želiš naročiti, pa dobiš datum nekje v bližnji ali daljni (relativno gledano) prihodnosti…jaz najverjetneje učke čez 8 dni ne bom imela vnetih.

menjaj zdravnico.Dokler ne boš pravilno zdravila se bo vnetje vedno pojavljajo.To je stanje ko te mora zdr. vzet.Postavi se zase ali pa….. ne jamraj[/quote]

nujno k zdravniku,mora te vzet,povem ti iz lastnih izkušenj-take težave sem imela jaz pred šestimi leti in ker me zdravniki niso takoj resno jemali,,sem sedaj na 4 ure v pokoju-skoraj po celi sloveniji sem hodila od ofalmologa do oftalmologa,ugotovili -kronično vnetje vek-diagnoza za celo življenje,sranje-svetujem ti oči so samo ene,,pobrigaj se zase!

No, jaz bom tudi jutri še enkrat poklicala zdravnico, če res ne bo boljše.
Do letos nisem imela nikoli vnetih oči, v zadnjega pol leta že cca. 4x. Zadeva je vedno do sedaj trajala samo en dan, naslednji dan kot da ne bi bilo nič, do sedaj nikoli nikdar ni nič bolelo, ščemelo,…skratka vse skupaj je zaenkrat moteče le zaradi videza.
Res je, da sem bila včeraj v službi 11 ur, veliko zraven računalnika, ne pa skoz.

Ne dajajte kamiličnega čaja na oči, kamilice so strupene, zato tudi čaj spremeni barvo, včasih so jih dajali na oči, sedaj ko se ve da se to ne dela, nikar ne delajte tega, ker so strupene. Vi potrebujete zdravilo.

Ne dajajte kamiličnega čaja na oči, kamilice so strupene, zato tudi čaj spremeni barvo, včasih so jih dajali na oči, sedaj ko se ve da se to ne dela, nikar ne delajte tega, ker so strupene. Vi potrebujete zdravilo.[/quote]

Niti nisem mislila uporabljati kamilic, vem tudi jaz to o strupenosti.
A res potrebujem zdravilo, glede na to, da nič ne boli? Res sem zelo previdna uporabnica zdravil, še lekadola ne jem…hvala bogu je do sedaj šlo tako.

Meni pa kamilice vselej takoj pomagajo. Dam jih samo na kožo, nikakor v oči. Niso tako strupene, če jih daš 2x- 3x. Saj je večina zelišč strupenih, če z njimi pretiravaš.
Pa še kopiram iz enega foruma, omenjajo tudi žajbelj…
:
Zavri 1 jedilno žlico žajblja v 1/4 litra vode,pusti stati nekje 10 min in precedi. V ohlajeni čaj namoči krpo ali gazo in obkladek položi na zaprte oči. Če nimaš žajblja naredi iz kamilic,ampak kamilica ti lahko mal izsuši oko.
Drugače pa menda pomaga izpiranje z destilirano vodo.Aja al pa v žlici tople vode raztopiš nekaj kapljic tekočega medu in si kapneš 3-4 kapljice v oko.

Poskusaj spirat s fiziolosko. Ce v dnevu ali dveh ne bo bolje, pa najbrz potrebujes antibiotik.

lahko, da imaš virusno vnetje – tudi za to se dobi kapljice in krema in če jutri ne bo bolje kar pojdi v čakalnico, nič ne kliči

jaz od prepiha in računalnika vnete oči hladim s hladnimi obkladki (zelo mrzlo vodo iz pipe z roko dajem na zaprte veke ali v zamrzovalnik dam mokro serveto) in se IZOGIBAM RAČUNALNIKU in TVju.

Vis Activ kapljice, na osnovi aloje. Jih dobiš v lekarni, pakirane v 10 ”epruvetk” – lepo kaneš kapljico v oko. Hči je imela pred kratkih vnetje, tudi zatečene veke in sem dajala te kapljice in po dveh dneh je minilo. To je bila naša izkušnja 🙂

Meni so tudi pomagale kapljice z alojo. Spomnim se, da me je rezalo v očeh, pa sem poskušala z njimi. Ves teden sem si jih dajala, pa je bilo ok. Je pa treba biti pri očeh previden. Če v nekaj deh ni bolje, se ne zdravite sami.

Vnetje oči je po moje tako rekoč nujno stanje za obravnavo tisti dan.
Sicer ne bi mojega otroka vedno vzeli v urgentni ambulanti, ko sem klicala, ali naj se oglasimo ali lahko zadeva počaka kak dan

Tudi na dopustu smo takoj dobili kapljice za otroka, zase pa doma tudi takoj pri zdravniku.

Proculin kapljice

iz domače lekarne za oči priporočajo čaj smetlike (obkladki čez oči) – za pomiritev itd.
vsekakor pa se, kot so ti že svetovali, o svojem stanju posvetuj z zdravnikom
in tudi pred uporabo smetlike bi svetovala posvet z zdravnikom ali lekarnarjem,
čeprav je smetlika že preverjeno koristna v ta namen; pa vendar, strokovno mnenje za tvoj konkreten primer je vendarle strokovno mnenje. 😉
lp in srečno

No, pa se še jaz poročam kakšno je danes stanje:
kot sem predvidevala včeraj so danes oči popolnoma ok, popolnoma nič niso rdeče in vse je ok, tako da res ne vem kaj je narobe (to se mi je v zadnjem času že parkrat zgodilo). Seveda ravno zato nisem šla k zdravniku, ker ni bilo potrebe, sem vam pa hvaležna za vsa vaša mnenja in nasvete.

Nikoli ne uporabljat medu kot je zapisala kamilca, to je najslabše kar lahko narediš pri vnetju, preizkušeno. Med je sladkor pa naj si bo v velikem ali malem formatu, ko razporediš sladkor v vodi, imaš najboljše možnosti, da z njimi nahraniš vse škodljivce. Na oči pa tudi v sanjah ne pomisli, da bi kdaj dajal kakršno koli obliko sladkorja, ker boš le še poslabšala vnetje. Če misliš zdraviti oči, potem raje izberi propolis, ki je brez medu, lahko si prebereš več o njem tukaj: http://www.virmodrosti.com/zdravje/propolis-je-najboljsi-naravni-zaveznik-v-boju-z-virusi/ Jaz sem ugotovila, da drugače pomaga najbolj kamilični čaj v mešanici z fiziološko raztopino 0,9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} NaCl, ki jo kupiš v lekarni. Vse ostalo je samo metanje denarja stran, najbolj ti bo pomagalo, da se vsak dan redno giblješ v naravi, ker vnetja so najbolj pogosta pri mladini, ki preživi ves dan v zaprtih prostorih. Lahko pa vzames tudi ampule, v katerih imaš že pripravljeno fiziološko tekočino. http://www.physiodose.si/ Meni je pomagalo, da grem vsak dan na sprehod, je bistvena razlika med notranjim in zunanjim zrakom. LP, Vanesa

New Report

Close