vnetja spolovila-floragyn silver vaginalna pena
Imam ponavljajoča se vnetja spolovila in nazadnje mi je g. svetovala floragyn silver vaginalno peno z hialuronsko kilslino in koloidnim srebrom. v lekarni pa mi je to odsvetovala, češ da to predpisujejo potem za ženske v menopavzi. Ima katera izkušnje s tem? naj jo vseeno nabavim.
trenutno imam spet ful rdeče sramne usnice-in peče me.
s floragynom nimam izkušenj, sem pa nekaj časa uporabljala tole in je sedaj OK:
http://www.moja-lekarna.com/p-845-multi-gyn-actigel.aspx
moraš pa pri tem gelu v lekarni jasno povedati, da rabiš za vnetje, da ti ne da slučajno lubrikanta :)))
A si morda poskusila Floragin vainalete ali pa Gynophilus kapsule, ki se jih vstavlja v nožnico?
Glede na to, da sem imela tudi sama vnetja kar naprej, sem začela uporabljati eno ali drugo, oboje ima enak učinek, le da po kapsulah manj mezi iz nožnice.
Predlagam ti, da si zdaj, ko imaš spet akutno najprej pozdraviš nožnico, potem pa vzdržuješ stanje z enim od zgoraj naštetim izdelkom.
Sama prakticiram, da si vstavim zadevo po spolnem odnosu, po menstruaciji 2 ali 3 dni in seveda, če gre za kakšen čuden občutek. S tem si zdaj vzdržujem nožnico zdravo.
Pa opusti tampone v največji možni meri, če jih že nisi.
Če teh zadev še nisi preizkusila, potem ne bi hitela s preparatom, ki ti ga je farmacevtka odsvetovala. Če ti pa to ne pomaga, potem pa, jasno.
Koloidno srebro je bilo včasih v uporabi kot antibiotik. Mislim pa, da uničuje tudi druge mikrobe (ampak tu nisem ekspert, naj me katera popravi, če se spozna.)
Upam, da urediš to nadležno zadevo.
Zadeva, ki ti jo je svetovala ginekologinja, ti ne more nič škodovati, le koristi lahko, pa naj gre za hialuronsko kislino ali kolidno srebro. To, da se predpisuje ženskam v menopavzi ne igra nobene vloge. Oboje je enkratna zadeva.
Aja, včasih tudi kakšne čisto banalne stvari pomagajo, saj govoriš o vnetju sramnih ustnic in ne nožnice. Poskusi se npr. vsak dan po tuširanju in še kdaj vmes namazati z navadnim vazelinom (dobiš v vsaki drogeriji, cena smešna). Če ni kaj zares narobe bi moralo biti v parih dneh vse dobro.
Aj, tole je za moje pojme super zadeva.
Samo pomoje ne ne bo dovolj da si samo namažeš- stisni si v nožnico in še namaži.
Jaz sem imela ponavljajoča vnetja, tako močna da je šla kri od mene, pa niso pomagali nobeni geli, kreme in tableti, potem pa sem začela uporabljati tale gel v kombinaciji intimnega mila (neka naravna zadevica) in od takrat imam mir.
Enkrat tedensko si preventivno vstavim in to je to.
Da mi je pa pri vnetju pričelo pomagati je pa trajalo ene 3-5 dni, samo sem uporabljala takrat 2 tedna skupaj, da sem stvar res pozdravila.