Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vnetje oči , dojenček, kamilice? ali zdravnik?

vnetje oči , dojenček, kamilice? ali zdravnik?

pozdravljeni,

moja mala punčka, dojenčica 2 meseca in pol ima eno učko vneto. Kako ji lahko pomagam? Ali s kamilicam sperem oči ali dam materino mleko ali jo odpeljem k zdravnici? prosim za pomoč in nasvet. Hvala, maŠAA

Če je gnojno, potem pomaga samo zdravilo. Jaz ponavadi pokličem in dobim pkar smao recept. Se pa prenaša, če ne ukrepaš dovolj hitro.

če je gnojno, zdravnik in antibiotične kapljice oz. mazilo. Pomaga hitro.

V mojem priročniku piše, da samo kamilic ne, ker še poslabšajo vse skupaj. Poskusi s svojim mlekom.

Materino mleko. Našemu ta malemu je edino to pomagalo.

Lp, D

Materino mleko ali prekuhana voda. Kamilice izsušujejo in niso primerne za oči.
Sicer pa, če v nekaj dneh ne bo bolje, najprej pokličite pediatra, da ne hodite po nepotrebnem tja in ne staknete tam še česa drugega.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pomagajo Tobrex kapljice, dobiš na recept. Sicer je nam predstojnik očesnega oddelka rekel, da naj ne kompliciramo z prekuhano vodo, mojim mlekom, kamilice pa itak ne, ampak naj kar operemo z navadno vodo iz pipe. Bili smo dva krat na sondiranju solzevodov.

Pelji jo k zdravniku!
Moj sin je imel hudo vnetje očesa. Njegovo oko je bilo vneto že ko se je rodil in se ni pozdravil do 8-ga meseca, ker ni pomagalo čisto nič, nobeno mleko,kamilica, kapljice, niti mazilo, nič, dokler mu na očesni kliniki niso očistili solznega kanalčka, kar pa za nobenega ni bilo prijetno.S temi stvarmi se ni za igrati.
Moj nasvet:
Učko naj ji pozdravi zdravnik.

Mi smo to imeli. Cela panika, ker je bila tako majhna, 6 tednov. Vsekakor zdravnik. Pri nas npr. ni učinkoval Tobrex v kapljicah, ampak v mazilu. Je pa trajalo kake 3 tedne vse skupaj – iskanje primernih zdravil in podobno. Ne zgubit potrpljenja:)) So pa bušci tak majhni s tistimi učki joj … LP!

New Report

Close