Vnetje rame, burzitis
Pozdravljeni, desna rama me neznosno boli, ponoči in podnevi. Bil sem na mri kjer so ugotovili burzitis. Baje, da obstajajo neke injekcije za te bolečine v rami. Nimam os. zdravnika, bi šel privat, samo ne vem, če me ne bodo pošiljali sem in tja, presen mi dajo injekcijo. Bo nanesel račun, toliko pa spet nimam. Ne vem niti koliko bi to stalo, z našim zdravstvom, bog ve kdaj bom na vrsti, če sploh. Če je imel kdo podobno in če ve kakšne so cene, bi bil zelo hvaležen. Hvala vam za odgovor, če kdo ve kako je s tem.
Imel sem isti problem, zares zelo boli in se ne da spati.
Imam osebnega zdravnika in plačane prispevke, tako da sem brez doplačila pri osebnem zdravniku dobil injekcijo steroidov, je zelo hitro odleglo in se ni več ponovilo.
Na vašem mestu bi šel v ambulanto za neopredeljene
https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=category&layout=zdlj:neopredeljeni&id=266&Itemid=2902&lang=sl
in bi morali ta problem hitro rešiti.
Ne vem kje to delajo samoplačniško, mislim da injekcija ne bi smela biti dražja od mri. Ni vredno trpljenja.
Raki62, 03.01.2025 ob 14:27
Pozdravljeni, desna rama me neznosno boli, ponoči in podnevi. Bil sem na mri kjer so ugotovili burzitis. Baje, da obstajajo neke injekcije za te bolečine v rami. Nimam os. zdravnika, bi šel privat, samo ne vem, če me ne bodo pošiljali sem in tja, presen mi dajo injekcijo. Bo nanesel račun, toliko pa spet nimam. Ne vem niti koliko bi to stalo, z našim zdravstvom, bog ve kdaj bom na vrsti, če sploh. Če je imel kdo podobno in če ve kakšne so cene, bi bil zelo hvaležen. Hvala vam za odgovor, če kdo ve kako je s tem.
Injekcije pomagajo, burza se mora umirit.
To ni moja osebna izkusnja, ampak iz ambulante od pacientov.
Če ti ni problem denar, pojdi samoplačniško na fizioterapevtsko obravnavo z ultrazvočnimi valovi. Močno zmanjšajo bolečino. Predlagam tudi da si kupiš tens aparat, da si lahko masiraš doma.
Injekcija je samo začasna pomoč da omiliš trenutno bolečino. Zadeva se ti bo ponavljala če ne odpraviš vzroka. Po mojih izkušnjah ti javno zdravstvo ne bo pomagalo kaj dosti. Samoplačniško se da pa zelo dobro zrihtat. Trkam na les da imam že 15 let mir.
Vrrok za burzitis je v kalcifikaciji vnete tetive, ker oseba ni počivala, da bi se vnetje zacelilo.
Kalcifikat se odpravi samo na en način: z udarnimi valovi ali ESWT. Cena ene terapije je cca 80-100 eur, potrebno je opraviti 5-8 terapij odvisno od stopnje kalcifikacije.
ESWT so samoplačniški. Izvajalci so fizioterapevti, ki imajo tako napravo.
Zadeva je v Sloveniji svinsko draga. Cenejši so na Hrvaškem in Srbiji.
Popravljam se glede cene ESWT. 30-70 eur. Kot kaže se je storitev zaradi konkurence pocenila.
.https://nanogestjaso.si/cenik/
Rakiju svetujem naj se čimprej loti terapije, dokler je še zima in kmetijska dela, razen hleva, počivajo.
Anonimno 3088, 04.01.2025 ob 11:46
Za nekaj časa prekini z aktivnostmi, ki so ti povzročile to vnetje, da se stanje umiri. Steroide injekcije pa pusti na miru, ker ni nujno, da zadene točno mesto kjer se to dogaja zato enim pomaga drugim pa ne.
NE more prekiniti z aktivnostmi, ker dela v hlevu, verjetno gre za kmeta in najbrž ne more vzeti bolniške.
Poizkusi prilagoditi gibanje, nujno začni jemati kvalitetni magnezij (naroči po spletu MG miracuolus, ta je najboljši, ki se dobi pri nas) vsaj 400 mg (zvečer) ali celo 800 mg dnevno, torej še 400 mg zjutraj in tudi D vitamin redno dnevno (zjutraj). Pa dober fizioterapevt naj ti pokaže vaje. Tens je seveda tudi ok za podporo.
Pred nekaj leti sem neznosno trpela zaradi bolečin v obeh ramah. Bolelo je tako, da se skoraj počesati nisem mogla. Moja diagnoza je bila nekako tako: tendinoza superspinatusa, burzitis… Bila sem pri ortopedu, šla sem tudi privat. Imela sem kalcinacijo v obeh ramenih. Z iglami so mi to izvlekli ven, dobila sem tudi injekcije proti bolečinam. Še zmeraj ni bilo dobro. Potem sem šla h ortopedu, zopet injekcija v ramo. Na koncu mislim, da mi je pomagala fizioterapija, ki mi jo je predpisala osebna zdravnica. Trajalo je približno pol leta.
Poiščite si pomoč čimprej, če ne gre drugače, pojdite na urgenco. Tam vam bodo dali vsaj injekcije proti bolečinam. Prosite tudi za protibolečinske tablete (analgetike in antirevmatike), da vam umiri bolečino.
Vse dobro vam želim.
Raki62, 04.01.2025 ob 14:23
Hvala, pazim zdaj desno roko, kolikor lahko. V glavnem, hvala vsem za nasvete, danes ti nobeden noče nič kaj dosti povedat. Žena mi je šla kupit vitamin d in magnex-finska, magnezij. Pravijo v lekarni, da bo tudi magnex v redu. Vesel sem, da so še ljudje za pomagat, več ljudi več ve… HVALA VSEM.
Pri delu zamenjaj roke in položaj, ker najbolj škodujejo ponavljajoči gibi, zaradi katerih se obremenjujejo le ene skupine mišic, druge pa zakrnijo.
Zato je nekomu pomagal fitnes, ker je okrepil druge mišice in tako zmanjšal občutek zategnjenosti in pritiska na sklep.
MAgnex je boljši kot nič, ampak ni bogvekaj, vsebuje magnezijev oksid, drugi pa magnezijev citrat.
Če želimo, da telo na “vseh frontah” dobi dovolj magnezija, je zreba uživati različne oblike, poleg omenjenih, še malat, bisglicinat…itd… MG miraculous, vsebuje 6 različnih oblik v enem in je dokazano učinkovit. (Slo.proizvod, naroči preko spleta, pride v parih dneh)
Zakaj je treba tudi pri bursitisu jemati magnezij… ker pomaga pravilno nalagati kalcij, kalcij se mora “nalagati” v kosti, ne na kosti in mehka tkiva.
Pa nujne so tudi pravilne vaje gibanja. Napačni gibi bolijo za znoret, pravilni pa so vzdržni. Gibanje pa je nujno za “razbitje” kalcijevih oblog, ki povzročajo vnetje. Zato se običajno pri hudih bolečinah da blokada v ramo, nadaljuje se z fizioterapijo.
Srečno torej. Kmet mora biti zdrav in močan, če želimo ohraniti narod.