vnetje sinusov
že dva meseca imam probleme, zamašen nos, slabo oziroma skoraj nič ne voham, pojedla že antibiotik, ni nič pomagalo..pregled pri ORL imam čez en mesec, prej ne pridem na vrsto..dobila sem sprej avamis, nasonex..pa ju še nisem probala..imam slabe izkušnje..se je kdo pozdravil samo s temi spreji, kaj domačega pomaga.
Meni tudi sinupret in gretje. Doma imamo neko električno masažno ročko (se jih dobi v vseh trgovinah z belo tehniko), ki ima na eni strani tudi infra rdečo lučko. Zvečer s to lučko res fajn pregrejem sinuse (kar ene pol ure, toliko, da imam kožo kar rdečo), naredim si še inhalacijo (noter dam Voglove PO-HO kapljice) kapo na glavo in v posteljo. Meni namreč na boleče sinuse ful paše toplota. Ampak bognedaj, da me dobi kak mraz v tej situaciji. Nos čim večkrat spihat in to je to. Mogoče si kupi ta novi sinupret, ki je nekoliko močnejši.
Sem parkrat poizkusila z izpiranjem s fiziološko tekočino pa sem si navlekla tako vnetje, da se nisem popravila po par tednov – meni pač to ne odgovarja. V bistvu tudi nimam gnoja v sinusih ampak mi samo sluznica tako oteče, da me boli tako, da komaj gledam.
Žal je pri sinusih tako, da tam, kjer se v njih nabere zastaran gnoj, je na vidiku ena nagravžno boleča operacija, vsaj včasih je bila.
sinupret sem že pojedla eno kuro, nič ne pomaga[/quote]
Mah, kaj eno kuro. Najprej kak teden jej dvojno dozo, potem pa lahko nadaljuješ v nedogled, ni sploh omejitev (pusti, kaj piše v navodilih, na spletu imaš “originalna navodila”. Jaz po nesštetih razpokih bobničev in hudem sinuzitisu otroku “preventivno” dajem simupre od oktobra do maja, če se začne slabšat pa par dni dvojno dozo. Od takrat AB ni bil več potreben, prej … vsak mesec …
Lahko pa probaš še Nasodren (14 dni, 1 vpih na dan). Če so res zabiti sinusi, bo olajšanje, če pa gre le za zadebeljeno (kronično vneto sluznico), pa niso niti zamašeni sinusi in ti vsi nasveti ne bodo pomagali nič. To npr. muči pa mene, vsako zimo. Pomagat mi ni znal ne osebni zdravnik, ne oRL.
Nasonex je pa kortikosteroidno pršilo. Enim pomaga (dobro pa seveda ni za dolgotrajno uporabo), enim nič. Tko al tko ti bo ORL najprej naložil 1 mesečno kuro Nasonexa, to dajo vsem, da izključijo “alergijo”.
sinupret sem že pojedla eno kuro, nič ne pomaga[/quote]
Mah, kaj eno kuro. Najprej kak teden jej dvojno dozo, potem pa lahko nadaljuješ v nedogled, ni sploh omejitev (pusti, kaj piše v navodilih, na spletu imaš “originalna navodila”. Jaz po nesštetih razpokih bobničev in hudem sinuzitisu otroku “preventivno” dajem simupre od oktobra do maja, če se začne slabšat pa par dni dvojno dozo. Od takrat AB ni bil več potreben, prej … vsak mesec …
Lahko pa probaš še Nasodren (14 dni, 1 vpih na dan). Če so res zabiti sinusi, bo olajšanje, če pa gre le za zadebeljeno (kronično vneto sluznico), pa niso niti zamašeni sinusi in ti vsi nasveti ne bodo pomagali nič. To npr. muči pa mene, vsako zimo. Pomagat mi ni znal ne osebni zdravnik, ne oRL.
Nasonex je pa kortikosteroidno pršilo. Enim pomaga (dobro pa seveda ni za dolgotrajno uporabo), enim nič. Tko al tko ti bo ORL najprej naložil 1 mesečno kuro Nasonexa, to dajo vsem, da izključijo “alergijo”.[/quote]
kje so navodila na spletu?
tudi meni se zdi, da nimam toliko gnoja, čeprav kar gre ven, je zeleno,ni pa tako zabito, da ne bi bilo prehodno..ampak voham pa ne in zvečer ne morem dihat skozi nos , ko spim..v glavi pa imam občutek, kot bi imela vodo v glavi..že moja zdravnica mi je napisala avamis za en mesec..tako da, ko bom šla na ORL, bom rekla, da sem ga že uporabljala..kaj pa čiščenje sinusov s sesanjem..to je imela moja sorodnica..
Nasonex je pa kortikosteroidno pršilo. Enim pomaga (dobro pa seveda ni za dolgotrajno uporabo), enim nič. Tko al tko ti bo ORL najprej naložil 1 mesečno kuro Nasonexa, to dajo vsem, da izključijo “alergijo”.[/quote]
kje so navodila na spletu?
tudi meni se zdi, da nimam toliko gnoja, čeprav kar gre ven, je zeleno,ni pa tako zabito, da ne bi bilo prehodno..ampak voham pa ne in zvečer ne morem dihat skozi nos , ko spim..v glavi pa imam občutek, kot bi imela vodo v glavi..že moja zdravnica mi je napisala avamis za en mesec..tako da, ko bom šla na ORL, bom rekla, da sem ga že uporabljala..kaj pa čiščenje sinusov s sesanjem..to je imela moja sorodnica..[/quote]
še vedno ti svetujem zgoraj zapisano in tudi Nasodren.
Tisto na spletu, nimam pojma, ker je že ene 3 leta od kar sem raziskovala, ker sem bila obupana. Tam sem le našla potrditev, da se ni za bat česarkoli ob dolgotrajni, večmesečni uporabi. In tudi glede prilagoditve doze. pa saj, logično, tri zelišča … sploh pa, meni je dovolj moj otrok, ki preživlja zime brez antibiotikov. ne gre za to, da ne zboli, seveda ja, samo se ne razboli in nos se uspešno izčisti, prej je pa zastajalo, tiščalo, otekalo. Nasodren bi moral olajšanje ponudit v parih dneh, če je pa hudo, bi pa celo kuro ponovila.
mene je rešilo obiskovanje solne sobe in redno jutranje izpiranje s fiziološko. Imela sem že napotnico za ORL, pa mi je ni bilo treba izkoristiti.
Potem ko sem dve zimi preživela s sinusitisom, sem se odločila, da v tretje ne bo tako.
Začela sem redno teči, ne glede na vreme in kljub temu, da sem zdrava, si vsako jutro izperem nos. To sezono nisem niti enkrat posmrkala:)
Čimprej se pozdravi:)