Vnetje usesk
Oj mamice, prosim za pomoc, nasa tamala, je cist boga, ma vnetje usesk, zacel se je v petek zvecer z vrocino 40, ji sploh nismo mogli zbit, vceraj pri zdravniku smo dobili Hiconcil, cez dan je bla cist ok, mal tecka, ponoci je pa spet dobila vrocina 40. In tko celo noc, jokala je grozovito, nikakor je nismo mogli pomiriti, zdaj ma spet vrocino. Zanima me, a je to normalno, da ma se vedno tolk vrocine, a tko dolg traja da ta Hiconcil prime? Cist smo zgubljeni, tamala je cist “shirana”:(((
Nam hiconcil ni prijel, potem je dobil amoksiklav in je bilo po prvi ali drugi dozi takoj boljše.
Je pa imel poleg bolečin v ušesu še gosto zelen smrkelj in ponoči je čudno smrčal. Baje je bilo vnetje zgornjih dihal( obnosnih votlin, žrelnice, ušes) in ker je bilo bolj široko, hiconcil ni prijel.
Jaz bi šla danes k dežurnim če ne bo boljš.
Po nasvetu pediatrinje dajem jaz na začetku skoraj dvojno dozo. 2 krat, da hitreje prime, potem panaprej normalno.
Mah sej ji dam, svecke, calpol, mrzle obloge itd itd. Ma je bogica, zdej se zadrzuje temp. med 38 in 38.5. Pa ji rajs se ne dam svecke. Drugac pa ma Hiconcil,ampak cist nic ni bolje, pa ga pije ze 24h. Me pa skrbi, ker je skoz zaspana, in kr spi, jah co bo zvecer hudo, itak letimo k dezurnem zdravnku.