Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vnukom, nečakom v šparovček

Vnukom, nečakom v šparovček

Ali date vnukom, nečakom vedno enak znesek v šparovc  ne glede na starost? A date starejšemu več kot mlajšemu? Recimo, da mlajši še ne hodi v šolo. Sprašujem za otroke iz iste familije.

Brez starostne diskriminacije.

Kaj pa ima veze ali otrok hodi v šolo? Saj denar iz šparovčka ni namenjen nakupu šolskih potrebščin, a ne?

Jaz pa mislim, da starost ima veze. Majhen otrok ima majhne želje, on bi kinder jajček za en euro ali igračko za pet eurov, recimo. Najstniku pa ne moreš dati pet eurov, to ni nič. On ima večje želje.

Se spomnim, da je  naš deda imel neka merila, ki so se mi zdela zelo smiselna. Ne spomnim se točno, nekaj v smislu otroci do 10 let npr. 10 eur, nad 10 let pa 20 eur ali tako nekako.

Mi smo vedno isto dobili. Ali greš na pico ali pa kupiš igračko, oboje isto stane.

Logično vnuk dobi več. Je bližja družina kot nečak. Mi nečakom nič ne damo in naši od njihovih tet stricev nič ne dobijo. Tudi v moji mladosti ni bilo tega običaja.

Predšolski denarja ne dobijo. Med 6 in 9 let je med 5 in 10€ dovolj.  10-14let dobi okoli 20€. Srednješolec 50€, študent 100€.

Vsem enako ne glede na starost. Vse imamo enako radi in nam pomenijo vse na svetu.

Vnukom, vsem enako.Nekaj materialnega njim  za v roke, denar pa v kuverto in staršem.Oni bodo odredili, kam in zakaj bo šel denar…So pa predšolski in prva triada .

A je govora o darilih ali žepnini? Od staršev, starih staršev ali sorodnikov?

Pri nas se predšolskim nikoli ni dajal denar. Ne za darila, ne za žepnino. Prav tako v nižjih razredih osnovne šole.  Nekje na sredini osnovke sta dobila žepnino. Tudi od starih staršev sta začela dobivat darila v denarju v isti vrednosti (npr.za rojstni dan).

V srednji šoli imata višjo žepnino, vrednost denarnih daril od starih staršev se ni spremenila.

Pa še nekaj, šparovčkov že kar nekaj let nimata več, zdaj se jima kar naflika. Plačujeta s telefonom ali kartico.

New Report

Close