Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Voda v bazenu zelena! ;(

Voda v bazenu zelena! ;(

Včeraj se dodala klor,danes je na dnu zeleno…bemti alge! Danes sem nameravala vliti še algicid. Ali ima sploh smisel? Se bo voda sčistila,ali moram še kaj dodati?
Hvala.

malo jupola…

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Najprej preveri ph,kajti ,če ta ni ustrezen nobena kemikalija “ne prime”

mi imamo ta velik bazen…pa že pet let dodajamo samo te kombinirane tablete in nič drugega..v plovček dve tableti in to je to..pa vsak teden bazen dobro posesam ven, da res grem po dnu z krtačo in se lepo sčisti.nikoli še ni bila voda zelena.

Shrek? For you baby, I could be! :)

Niso kraji kjer ima morje zelen odtenek še posebej čislani?

a pa se je sploh zdravo namakat v vodi, kjer zmečeš notri še polno kemijskih preparatov?

Sam prašam.

BI takoj imela bazen, pa ga ne maram ravno zaradi kemije. Imam hči, ki je alergik. To pa ne gre skupaj s kemijo.

Pretopla voda je in se alge redijo not!

Zmanjšaj pH na 7,1 do 7,2 in izvedi “šok”klorizacijo vode (po navodilih).

Voda v bazenu nima nič kaj več kemije kot tista, ki jo pijemo iz pipe.

Ko bazen prvič napolnim z vodo dodam algicid….preverim ph-ki je pri nas zaradi trde vode VISOK in ga je treba znižat-kot je eno omenila če ph ni ustrezen potem lahko dodaš klor tablete,algicid pa ne bo delovalo.Sedaj je pa odvisno kakšno vodo imate-trdota,kje stoji bazen -je na močnem soncu ali delno v senci…če pride temp. vode v bazenu nad 27.st se pojavijo alge ,zato jaz ob povišanju temp. vode dodam svežo mrzlo vodo..
Mene bolj kot voda moti ta napihljiv rob okoli bazena ki kljub flikanju veselo pušča….pa črpalka se mi tudi zdi bolj kot ne ena igrača….koliko časa vam laufa črpalka dnevno za bazen ki ima 7 kubikov vode premer okol je 4m.

naš bazen je dolžine neki čez 6 m in širine 3,5 m…v glavnem do štirih je na soncu..potem je senca..vodo dodajamo mrzlo..da je trenutno 25-26 stopinj..in bo treba še mrzle..res je ja, če je pretopla je lahk hitr kriza z algami..pumpo pa imamo narejeno na timer..tk da pumpa se zalaufa vsake tolko časa..po mojem vse skupaj laufa od 5-6 ur dnevno…rob pa imamo mi tudi napihljiv , zej pa ne vem a mamo srečo al ne..v glavnem 4 leto imamo ta bazen pa ni rob še nikoli spuščal.

Dobi se tudi ultrazvočni ali pa solni filter, ki brez klora nevralizira vodo, tako da kemikalije niso nujne – solni dezinfektor deluje tako, da proizvaja cisti klor iz elektrolize rahlo slane bazenske vode. Ko potuje voda skozi posebno izdelane elektrode se iz soli, ki je v bazenu (koncentracija soli v bazenu je tako majhna, da se jo ne okusi) tvori cisti klor, ki unici alge, bakterije in kliconosce, po koncani reakciji pa se zopet pretvori nazaj v sol. Tako tvorjen cisti klor ne povzroca
suhe kože, rdecih oci, obledelih las in nima znacilnega klorovega vonja in okusa (ker gre za navadni NaCl, (na) natrijev (Cl) klorid ali KUHINJSKO SOL.

doma smo že imeli ta solni filter…filter 150€..za samo sol bi dala še 80€…pumpo je treba nonstop preverjati..v glavnem neki za kamot to ni.

Nasveti za različne težave pri vzdrževanju bazenske vode so tule:

http://aquasan.si/wp-content/uploads/2015/03/Aquasan-Letak-2015.pdf

Toplicah smrdi po kloru ker d ga imejo več v bazenih kpt doma.

Jaz pa imam problem z motno vodo. Pa je Ok, klora pa manjka. Dop. Sem dodal klorov granulat za sunkovito kloriranje. A ve kdo kako dolgo se nesejo otroci kopati in kdaj bi naj voda začela postaja bistra? Hvala za odgovor.

Poglejte raje tadva majstra:

https://www.youtube.com/watch?v=mn1DEeyqaT4

Sem prepričan, da nimata alergij.

Enkratno.

New Report

Close