Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek voda v kolenu-punktiranje

voda v kolenu-punktiranje

Malo izven starševskega čveka pa vendarle me zanima, če je kdo že šel na punktacijo vode v kolenu. Zanima me koliko časa traja, kakšen je postopek in ali moraš biti hospitaliziran.

Ve morda kdo?

Hvala vsem.

Hvala, Primož. Po tem in po ostalih forumih sem iskala. Sem sedaj postavila vprašanje na predlagani forum. Tega pa nisem prej storila zato, ker nisem hotela delati gužve na tistem forumu, pa tudi hitreje je takole iz prve roke.

Takole, jaz sem imela punkcijo kolena parkrat – običajno prej pregled, včasih rtg slikanje, samo punktiranje traja par minut, potem pa sem dobila longeto za en teden in sem lahko šla domov.

Še nisem bila v službi, tako da pa glede bolniške ne morem povedati nič, verjetno pa jo dobiš.

LP!

O hvala.

Jaz sem imela tudi 2-krat punktiranje, obakrat po poškodbi. Najprej te pregledajo, slikajo, potem greš v operacijsko, kjer ti punktirajo in to je to. enkrat sem dobila longeto, enkrat pa samo zelo poviro koleno. Moraš pa vsaj kakšne dva dni bolj mirovat, potem pa postopoma začet obremenjevat nogo. Pa hlajenje kolena da se ne začne spet voda nabirat. Kako je z bolniško ne vem. Jaz sem obakrat normalno hodila v šolo oz. na faks.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/922750.png[/img][/url][url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/av487735.jpg[/img][/url]

Punktiranje kolena je zame popolnoma običajen in rutinski postopek (ki sem ga imela več kot 10x). Ni panike. Malo te piči, posrka in kmalu je konec. Ni potrebno nobenih antibolečinskih stvari ali bolniške. Po moje.
Vem, da je stara tema, a odgovarjam za koga, ki se tudi zanima.

V petek imam punkcijo kolenw.

Kako je po posegu?

Težava je, ker res nimam prevoza. Šla bi sama z avtom. Ker bo punktirano levo koleno in ker vozim avtomatika težav ne vidim.

Imam prav?

Odgovor na objavo uporabnika
Vožnja avta po punkciji kolena, 08.05.2024 ob 19:59

V petek imam punkcijo kolenw.

Kako je po posegu?

Težava je, ker res nimam prevoza. Šla bi sama z avtom. Ker bo punktirano levo koleno in ker vozim avtomatika težav ne vidim.

Imam prav?

Da.

Punktirano  dosedaj 5x ( zaradi avtoimune bolezni, ko je zagon, mi našiba vodo v kolena),  nazadnje pred enim tednom, sicer desno koleno – tudi  mavto avtomatik, sem se pripeljala iz UKC Lj urgence domov brez težav.  Doma potem počitek, led in noga dvignjena.

Hvala.

Malo me skrbi zaradi daljše vožnje. Bom pa vzela led s sabo, ga imela v hladilni v avtu in potem led na nogo in domov.

Imam 130 km.

New Report

Close