Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek voda v ušesu – kako jo spraviti ven?

voda v ušesu – kako jo spraviti ven?

Sin je bil danes v bazenu, zdaj pa joka, da ga boli uho in da ne more zehati. Predvidevam, da ima v ušesu vodo. Skakati po eni nogi ne zna, zehanje ne koristi. Še kakšna ideja?

Hvala.

Glavo naj nagne na stran, oz. naj se uleže tako, da bo voda lahko iztekla.
Če pusti, poiskusi še tole: s prstom mu zatisni uho, na rahlo malce potresi in na hitro umakni prsti, zaslišati bi se moral pok, kar pomeni, da si ustvarila neke vrte podtalk in, ko nagne glavo bi morala voda odteči.
Upam, da je razumljivo napisano.

Meni pomaga da trdo (s celim stopalom oz. bolj s peto)) skačem na eni nogi (levo uho-leva noga, desno uho- desna noga). Zraven imaš glavo nagnjeno (desno uho-na desno stran in obratno), da jo v poskakovanju rahlo trese. Vrat je pri tem čisto sproščen. Nekajkrat poskočiš in voda steče ven.

Vse skupaj izgleda precej hecno, ampak deluje.

🙂

Mi smo si po nasvetu otologa pomagali z inhalacijami. V plastični pripomoček z nastavkom za inhaliranje sem vlila vrelo vodo, dodala vrečko kamilic in žlico morske soli. Hči je vdihavala do 15 minut vsak večer. Če se prav spomnim, je spet normalno slišala po kakšnem tednu.

Ojoj, upam, da ne bo bolečina tako dolgo trajala. Danes sem mu dala kar pol otroškega Dalerona, da ga ni več tako bolelo in je zaspal. Upam, da bo zjutraj bolje.

stisni mu nos s prsti, potem naj pa proba močno pihati skozenj. V ušesih se bo ustvaril pritisk, ki bo…kako naj opišem…sprostil uho. Izenači se pritisk, voda izteče. Preverjeno.

New Report

Close