Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vodene koze pri tridesetih

Vodene koze pri tridesetih

Zdravo.
Stara sem 36 let in danes je moj drugi dan z noricami. Me še nič ne srbi, vseeno vzamem Claritine in te velike izpuščaje mažem s Pox Clinom.
Ves čas imam že vročino, danes je končno padla na 37.4. Malce me skrbi, ker imam istočasno tudi gnojni izcedek iz nosu in pri kašlju mi gre prav tako ven gnoj.
Torej naj samo čakam, če zapleti bodo ali pa ne bodo prišli?
Nobene preventive?

Jemljem pa tudi tablete Echinaforce (A. Vogel) za večanje imunosti – morda mi kaj pomagajo.

PROSIM ZA NASVET ALI NAJ KAR ČAKAM ALI NAJ KAJ PREVENTIVNO NAREDIM. Moja zdravnica mi ni dala nič. Še Claritine sem si sama kupila.

LP
Pipi+

oooooooooo use pousod jih imam ampak res usepousod pika ob piki umes pa pika….
srbi me ko noro..imam jih u lasišču na veki še celo na podplatu……zmerem več jih je zdraunica mi je dala neko peno pa pomaga..NIČ!!! obraz me že tolko boli od obremenjenosti da nemorem govorit………KAJ NAJ NAREDIM??????????????????????????

Mam 3 dan te proklete koze in cez 10 dni mam zmenek pri tattoo artistu..a kdo ve ce skodi kaj ce se grem tatovirat???

Pravzaprav so ti koze napravile uslugo!
Lepo si jih po v naprej zamišljenem umetniškem vzorcu spraskaj in pobarvaj z ustrezno tinto, pa boš privarčeval-a kup denarja, ki bi ti ga sicer vzel umetnik za iznakaženja človeške zunanosti.

Sicer ne spadam čisto v to kategorijo, pač pa v 2×30. Ampak tako pač je. V začetku aprila je vame kihnil vnuček, ko sem mu brisal smrkelj. In to je bil veliki Začetek.Čez 22 dni sem se pričel čudno počutiti, postal sem rahlo nespreten, lotevala se me je vrtoglavica in vse to sem pripisoval spremembi vremena in emšoju.Naslednji dan me je k temu pospremil še glavobol.Tretji dan sem bil utrujen, brezvoljen, s hudim galvobolom tudi lekadoli niso pomagali.
Četrti dan sem ob misli na poznopomladansko virozo obležal. Skoraj celih 36 ur sem prespal, z vmesnimi svetlimi trenutki. Temperature nisem imel več kot 37,9, pa tudi nikoli manj kot 37,4.
Pa vendar me je nekaj časa treslo, nekaj časa pa sem norel od bolečin, ki so se pojavljale.Najhujše v nekaj pasovih na glavi, v ramenih, prsih, nadlakteh, križu. In glej ga zlomka, potem ko sem končno lahko obiskal družinskega zdravnika, sva skupaj ugotovila, da je poleg viroze prisoten še infekt ledvic. pa sem šel domov, vzel predpisana zdravila in se dejansko tudi bolje počutil. A glej ga zlomka, kjerkoli sem prej občutil tiste strahotne bolečine, so se mo začeli delati mozolji. Več ko jih je bilo, hitreje je bolečina izginjala.Rezultat:, ne verjamem, da si me kdo od vas želi srečati v malo bolj filmskih okoliščinah, saj bi brez maske lahko nastopil kot pošast iz nasrhlivejših filmov starejše produkcije.Še vedno, pa je že peti dan od nastanka prvih mehurjev velikost 1cm in več
nastajajo novi in novi. Temperatura je sicer padla pa še vedno ne pod 37, mi je pa zato
sladkor popolnoma neobvladljiv – aja, pozabil sem omeniti, da sem sladek in na insulinu-
Ampak jaz vseeno upam, da bom o nadaljnem poteku še kaj napisal.
Će pa mi lahko še pred zadnjo uro kdo kaj koristnaga svetuje, mi pa tudi ne bo odveč.

kajojoka, nič niste napisali, kako se je izteklo.

Jaz sem jih pa dobila pri svojih 32 od svojih otrok, ki sta na srečo že oba ven iz tega (da imam tudi jaz še možnost počitka). Ravno včeraj takega časa sem bila pri dežurnem, ker so se mi poleg visoke vročine pojavili prvi izpuščaji in sem bolezen takoalitako že pričakovala. Dobila sem Virolex tablete, ki naj bi omilile potek bolezni. Počutje je drugače vredu, razen ko me pač zakuha vročina do 39. Zbijem z lekadolom in potem je vredu. Spuščaji so postali že vodeni in začeli so srbeti. Otroka sta imela oba samo 3. dan krizo, ko ju je srbelo, tako da pričakujem, da to še pride. Če bo le tako in brez zapletov, je bolje, kot sem pričakovala. Edino ko berem, kako ste se po mesec dni pobirali… me mine. Glede na počutje bi lahko marsikaj počela, pa se raje držim navodil in čimveč počivam.

Pozdravljeni!

Da ne bom po nepotrebnem odpirala nove teme, se kar priključujem tej. Stara bom 25 in sem dobila vodene koze. Že dva dni mi je vsakič, ko vstanem, slabo za znoreti. Gre mi na bruhanje, a ko želim kaj spraviti iz sebe, ne gre in ne gre in to je še huje kot če bi se zbruhala in bi bil mir. Danes se mi je v kuhinji tako zvrtelo, da sem pred sabo videla samo temo, v ušesih pa sem čutila velik pritisk in bi noge skoraj popustile, a sem hitro stekla do kopalnice in se usedla na tla, a spet nisem mogla bruhati. Ko sem se vstala, je bilo malo boljše. Tudi vmes ko sedim (zdaj na primer), me v grlu “ščemi” ta nelagoden občutek, kot da mi bo slabo, a bruhati ne morem.

Naj omenim, da sem včeraj klicala zdravnico, da bi prišla na pregled, a je rekla, naj nikakor ne hodim, da koga ne nalezem. Če se bo razširilo (ne vem kaj je mislila s tem, saj menda pri nobenem človeku ne ostane samo pri 5 mehurjih, pač pa se razširi po vsem telesu?!) in bo zelo srbelo (koga pa ne srbi??) naj pridem konec tedna, da mi bo dala kakšno kremo. Nato me je po hitrem postopku odpravila, da ne more biti kaj hudega. Fant, od katerega sem se tudi nalezila koz, mi je tako dal svoje kreme, ki jih več ne rabi (cinkovo mazilo, ki so mu ga zmešali takrat v lekarni in mažem samo na mehurje, Fucidin kremo, ki jo moram mazati kasneje, ko so že kraste, in tablete Zyrtec, ki bi naj omilile občutek srbenja). Lahko to brez problema uporabljam? Zinkovo kremo že mažem, od tablet sem prebrala vsa navodila in načeloma ne bi smelo iti kaj narobe, če so jih predpisali njemu, ki je mojih let.

Mi lahko svetujete kaj naj pijem/jem, da čim bolj omilim in pospešim zdravljenje? In še to: če ne bom dosegla vseh mest mehurjev v lasišču (imam daljše lase in je to malo težje), bodo vseeno izginili sami od sebe ali bodo ostale brazgotine za vedno?

Temperaturo sem si merila 3x do sedaj in jo imam 37.

Za odgovor se Vam zahvaljujem že vnaprej!

Lp

New Report

Close