Vodikov peroksid v uho? Že kdo poskusil?
Že od malih nog in, kot kaže, do konca življenja bom imela težave z ušesi.
Ta se mi namreč zaradi prekomernega kopičenja ušesnega masla in tudi ozkega sluhovoda hitro zamašijo. Nastane čep. Do zdaj se je za najučinkovitejšo metodo izkazalo parafinsko olje, ki si ga moram večkrat dnevno vkapavati v uho, ki se čez nekaj dni odmaši. Sem ter tja moram pa tudi k zdravniku, da mi s tisto brizgo z vodo spuca sluhovod.
Tisti tulci mi ne pomagajo, prav tako ne spreji (Vaxol npr.). Parafinsko olje mi gre pa na živce, ker rabi precej časa, da mi uho odmaši. Poleg si ves masten od olja.
Nekateri s podobnimi težavami pa uporabljajo 3 vodikov peroksid. Baje učinkuje takoj, ampak sem malo skeptična. Ali je to varno? Ali res pomaga? Ali kdo to uporablja za te namene?
Preverjeno se lahko 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vodikov peroksid uporabi za ušesa. Razkuži in mehansko odstranjuje obloge, saj se peni. Pustiš ga delovati, dokler se peni. Malo žgečka in šumi. Poskusi ali pa kombiniraj olje in peroksid izmenično. Tudi pri vnetjih sluhovoda ga s pridom uporabljamo.