Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vodni kamen v wc školjki

vodni kamen v wc školjki

V naši wc školjki obstaja zelo trpežen in neuničljiv madež vodnega kamna, ki se samo še širi. Prosila bi za kakšno idejo, s čim bi se ga dalo odstranit.

Hvala!

Odgovor je: COCA COLA!
Jo zliješ za čez noč v školjko, zjutraj pa zavihaš rokava in zdrgneš.
Preverjeno deluje!

Če pa nimaš volje drgnit pa samo uliješ WC net candeggina in počakaš čez noč. :))) Školjka je zjutraj popolnoma očiščena. :))) (no … tudi WC račka candeggina podobno deluje).

Pri meni je deloval edino SMAC gel za vodni kamen. Vse je šlo stran ko šus! Ampak ga ne najdem več nikjer, tako da, če katera ve, kje ga prodajajo, z informacijo na plan! Hvala.

KIS

kako pa čistimo s kisom? Je to vinski kis (razredčen, iz trgovine) ali mora boti kakšen domači da deluje? Ga samo vlijem v školjko čez noč?

Najbolj uničujoča je solna kislina, vse odstrani. Prvo potisni čimveč vode iz wc, vlij solno kislino, pa ne cele, pusti 15 min in odplakni.Vsakič, ko jo uporabim , imam sicer ekološko slabo vest, ampak očisti pa res vse.

U, hvala za hitre odgovore! Bom začela s kokakolo in nadaljevala z bugnavileino idejo in ostalimi predlogi. Ni vrag, da ne bi šlo stran 🙂

Lp

Še ena BISTVENA stvar, preden “napadeš” svoj WC z vso mogočo kemijo:

Pred temeljitim čiščenjem in odstranjevanjem kamna moraš izprazniti vodo iz WC-ja. Najbolje z jogurtovim lončkom. Nato prazno suho “vdolbino” poizkusi najprej očistiti z vročim kisom za vlaganje (!), če pa ne bo šlo, pa vzemi čistilo za odtranjevanje kamna – meni je najboljše KNAUF čistilo, ki se uporablja za čiščenje po gradnjah, za odstranjevanje zasušene malte, gradbenega materiala, vodnega kamna – ga kupiš v Bauhausu, Baumaxu, Obiju…
Le tako se boš znebila vodnega kamna in vsega ostalega, ker če nalivaš kemikalije v vodo, sploh ne dosežeš namena, ker direktno ne dosežejo mesta, ki ga želiš očistit…

lp,

informacija

Še ena ideja za spraznit školjko, brez da bi segala notri z roko:) Metlico za čiščenje školjke oviješ s krpo, na debelo, in potem “žokaš” s tem po školjki. Je hitro prazna.

Meni je učinkovito odstranil debelo plast vodnega kamna samo Bloo – odstranjevalec vodnega in urinskega kamna (kupila sem ga v Müllerju). 3x sem ponovila postopek in je celoten kos kamna lepo odstopil ter sem ga samo vzela ven in vrgla v smeti.

meni pa edino deluje solna kislina, pa je bil kamen v babicini školjki širok najmanj centimeter

samo spraznila sem vodo in zvečer nalila solno kislino

to sem ponovila dve noči( res pa zelo smrdi)

školjka je popolnoma čista

Pozdravljena,

pri čiščenju WC-ja in kopalnice prisegam na Conti – kupim ga v Merkurju.

Jaz vam predlagam Sredstvo za odstranjevanje urina in vodnega kamna[/url],
preprosto se vlije v WC pusti delovati nekaj časa, odvisno od umazanije in se nato samo zdrgne.

Sicer je pa lepo razloženo na spletni strani Čistilo.si[/url]

New Report

Close