Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vojna v Siriji postaja še malo bolj globalna

Vojna v Siriji postaja še malo bolj globalna

Kot napovedano je začela Rusija vojaško posredovanje s katerim podpira legitimno oblast, ki jo poskušajo ZDA s svojimi sateliti zrušiti, Rusiji se je pridružil Iran , ki pošilja v Sirijo kopenske sile ter Hezbolah ( ki je že do sedaj sodeloval) v bojih proti ISIS. Evropa seveda stoji ob strani in opazuje, Savdska Arabija pa ostro nasprotuje, kar je lep znak tega kdo dejansko podpira in oborožuje ISIS. Seveda, če bi Evropski voditelji premogli trohtico razuma bi v tej vojni podprli Rusijo, tako politično kot vojaško, prenehali v Rusiji iskati namišljenega zunanjega sovražnika ter dali ZDA jasno vedeti, da se ne bod šli več njihovih iger z globalnim terorizmom po svetu in v Ukrajini. S tem bi tudi pristrigli peruti proameriški vladi Kijevi, ki je odgovorna za destabilizacijo države.
Prognoza ni nič kaj rožnata in svet se nahaja na pragu nove velike vojne v naslednjih letih, ki se nezadržno bliža tudi Evropi.

Jasno. Arabci potrebujejo diktatorske oblasti.

Podpiram Assada in Rusijo, tega pa ne bi mešal z Ukrajino.

Evropa tako ne vodi neodvisne politike. Trenutno je le satelit ZDA. Kar dosti pove o (ne) odvisnosti Slovenije. 😀

Politični strokovnjak tukaj.

Rusija podpira Al Assada kot diktatorja, ki bo z trdo roko zatrl “teroriste”, tako kot je delal na primer Hussein. Kar v bistvu pomeni obliž na odprto rano, dolgoročno to ničesar ne rešuje.

Čudi me, kako nekateri čistlajo Rusijo kot neko svetnico in Putina kot odrešenika. So pa isti kot Američani bi rekel še hujši. Če bi moral izbirati kdo me bo zatiral, me naj raje Amerika kot pa Rusija. Ne razumem, Rusi imajo dosti slabše reference kot Američani. Američani so pač že nekaj časa na tapeti kot kao zlobni imperij, v bistvu so pa samo to, imperij, kot vsak drugi v zgodovini.

Zakaj ljudje mislijo, da je Rusija tako super in fajn? So kot Američani z manj moralnimi zadržki in bolj trdo roko.

Vsak dela za svoje interese kolikor si to pac lahko privosci. In bolj ko si mocen, vec si lahko privoscis. 😀

Daj povej ti meni koliko Svobodnih držav je Rusija odkrito napadla celo brez resolucije Varnostnega Sveta OZN? Koliko pa Amerika?

Ali je Rusija bila v koaliciji voljnih ki je nasilno rušila legitimno oblast od Afganistana, Iraka pa tja do Libije in zdaj tudi Sirije?

Jaz v zadnjih 15 letih odkar spremljam globalno politiko tako Rusije kot USA nisem zasledil Ruskih posredovanj kjerkoli z izjemo Gruzije in Krima, ki pa je tako ali tako njihov če smo natančni. Amerika ima v tem času na tone destabilicijskih vojn ki NISO prinesle boljšega življenja za prebivalce, ampak so ga poslabšale.

Pred vmešavanjem ZDA so države kot je bila Sirija in predvsem Libija, varne in MIRNE države! Tudi Afganistan pod Huseinom ni poznal Talibanov, da Egipta sploh ne omenjamo.

Vsepovsod kamor so Američani pomolili svoj nos v zadnjih 15 letih je bil rezultat destrukcija in kaos in overall poslabšanje razmer države napram preteklosti ko so ti zlobni diktatorji vladali.

Kot da se od Tita in Jugoslavije ni nihče nič naučil.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne zanikam, da se ZDA gredo svetovne policaje. Vsak dela to, kar pač lahko, da brani svoje interese. Če bi Slovenija imela letalonosilko, bi jo verjetno parkirali v Piranski zaliv kot odgovor Hrvatom v našem sporu glede morja. Samo primer.

Jaz ne vidim neke razlike med ZDA in Rusijo, vsak vleče v svojo stran in se vmeša tam, kjer se lahko za svoje interese. Mene samo moti, kako eni čistlajo Rusijo kot nek biser zagovornika svobode in pravičnosti. Putin pa je nič drugega kot diktator. Kakšna demokracija neki no. Mess with Putin and you live a half life. Get it?

Če ne bi bilo ZDA, bi pa Rusija bila na tapeti kot zlobni imperij, ki se gre svetovnega policaja. S to razliko, da bi bili verjetno še bolj kruti in destruktivni.

Če je hotel ubranit Rusijo pred podjarmljenjem ni imel druge izbire…
Pa smo spet tam kaj je bilo prej kura ali jajce….

Očitno drugače ne gre, kot tako, da postaneš diktator, ko ti nekdo pod pretvezo demokracije, uvali svoja pravila igre po katerih si lahko zgolj njegov hlapček, v najboljšem primeru oproda, da se otreseš vpliva “demokracije”.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Seveda, zato pa ko se en imperij preveč razbohoti (USA) in misli da lahko kar mimo resolucije VS združenih narodov bombardira LEGITIMNE VODITELJE in dela revolucije, potem pač avtomatsko ljudje ki razmišljajo o vsem menijo da je dobro da Obstaja protagonist ki zadevo zbalansira in to je v tem primeru Rusija.

Če Amerika ne bi drkala po Siriji Rusi ne bi naredili v Siriji ničesar. To je dejstvo.

Če Rusi ne bi naredili ničesar glede Romunije, Sirije bi izgubili še dve državi kot tampon cono pred USA ki si želi vojne kajti drugačle bo propadla. to je dejstvo.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

FYI: RE: ISIS[/url]

Ker so rušitve diktator je v napake ZDA in ne zaradi demokracije in sličnih zadev, ampak ta arabski narod potrebuje nič, da ga mlatijo!

Ker so rušitve diktatorjev napake ZDA in ne zaradi demokracije in sličnih zadev, ampak ta arabski narod potrebuje BIČ, da ga mlatijo![/quote]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close