Najdi forum

Splash Forum Politični čvek ‘Vojne ni začela JLA’

‘Vojne ni začela JLA’

Po tem, ko so zavezniki Nemčijo do konca razsuli z bombami in orožjem, so jo na veliko začeli ugodno kreditirat (z Italjo ni nič kaj dosti bolje – mimogrede pa poglej še njen jug) in kaj misliš zakaj, če izvzamemo kakšne ekonomske koristi? Ali da bolje vprašam: zakaj je niso hoteli pustiti v podobni situaciji kot so jo po I. sv. vojni?

Ne govorim, da je socializem oh in sploh, govorim pa, da še zdaleč ni bil tako slab kot ga poskušate prikazat nekateri in govorim, da je velika verjetnost, da bi bilo mnogo slabše pod vladavino koga drugega ter da so samostojna Slovenija takoj po vojni zgolj mokre sanje, zavajanje ali naivnost nekih bedakov.

daj že enkrat loči jugose in vpliv komunistov na odločitve jugosov. tudi naših komunistov z edijem na čelu.
v bistvu je celotno obdobje 1918-1990 obdobje diktature.

zanima me, kaj boš naredil, ko bodo jugosi hrvati in ostala kompanija jugosov v evropi, se boš takrat preselil v afriko?

u pm sami neki komunistični strah te je in vsega so odgovorni jugosi. zakaj pa se nisi v najtežjih trenutkih naše diktature posnemal Jana Palach-a?

Norton, to pa podpišem. Komunizem ni bil dober, slab je bil, nekateri pa kar mlatijo nekaj brez veze in se sprenevedajo. če bi jim postavil vprašanje glede diktature v prejšnjem sistemu in sedaj pa ne bi znali odgovoriti. Samo zakaj je tudi v drugih državah gospodarska kriza zarezala s tako močjo, če so vsega krivi komunajzarji??? Daleč od tega da koga branim, samo naj mi na to nekdo odgovori! Pa ne da so po vsem svetu vladali komunisti??? In ravno Kitajska kljub svetovni krizi beleži 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} porast proizvodnje, 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} porast prodaje v avtomobilski industriji… le kako je to mogoče???
Tukaj se nekaj ne ujema in je marsikaj drugega narobe in ne to kot nekateri nakladate. Red manjka red in to zlasti v Sloveniji!!! Ko bo to vrnili v neke normalne meje bo vse drugače.

Pekinezi dajo Hon Wong Chingu 50 EUR mesečne plače, komunisti pa Janezu Novaku 320 EUR.

Vojne ni začela JLA, kakor tudi ne TO. VOJNE NI BILO. Na katero mednarodno študijo se lahko sklicujete, da je vojna bila (način napada (1. letalstvo, 2. artilerija, 3. motorizacija+pehota), število žrtev, nastala škoda, trajanje “spopadov”,…)? Kaj ste pozabili kaj je dejal Rašeta: “prenehajte z norostmi, drugače bo Slovenija tako stolčena, da si s tujo pomočjo 50 let ne bo opomogla”.

Čopo…kaj pa se imenuje to, kar smo imeli v Sloveniji?

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Naj te popravim, Boom – za večino je bilo bolje v obdobju 1970 – 1980. Pa še takrat ni bilo pametno preveč naglas razmišljati.

Kmetje smo pravico do socialnega in pokojninskega zavarovanja dobili 1972 (prej se tudi zavarovati nisi mogel, zdravstvene storitve so bile plačljive, razen pomoči v primeru, ko je šlo za življenje). Kmetice so do (skromnega) porodniškega nadomestila dobile pravico še precej kasneje. V Avstriji, n.pr., so kmetice v tistem času imele plačano pomoč na domu v času porodniške (skozi socialno zavarovanje).

Da ne ponavljam drugih že stokrat povedanih stvari, ki jasno kažejo, da je bilo “bolje” samo za posvečene in za ponižne ovce. Pa še za te ne zmeraj.

LUCI..
glede na to da ima Kit.>1,2G ljudi, od tega jih 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} do 10 let nazaj ni vedlo da niso več v ming dinastiji..in če tem daš vsakemu možnost da si naredi nov šporhet.. in imaš 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} rast..
če pa na 1,2G ljudi ima 100k avto pa jih še 40k kupi avto imaš pa 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} rast!!..
očitno ti niso ravno jasna razmerja o rasti za države v razvoju in razvite države..
saj veš, logika, če v državah v razvoju ni večje rasti kot v razvitih jih ne bodo nikoli ujeli..
pa ne pozabit, da ti ljudje, teh ostalih 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, še vedno živi od riža, al pa tuje pomoči..

tako da ne primerjat kromiprja in slona…

naj te še spomnim, da so ti naši vrli bivši SDP, ZLSD & co, izhajali iz bivšega sistema, ki kot vemo se je zavzemal za delavca, in po tej definiciji so ostri nasprotniki kapitala, kapitalizma itd..

a kaj ko so ti zdaj največji kapitalisti..aa?? se ti kaj svita… zakaj je pri nas kdo kriv..

ČOPO
pojdi ti komu druzmu tralala..
JNA je znala tepst samo tiste, ki so imeli palco v rok.. oni pa njih tenkovima..
toliko o pogumu..
rečt je lahko ja, iz toplega fotelja..

Čopo…kaj pa se imenuje to, kar smo imeli v Sloveniji?[/quote]

Preveri v strokovni literaturi kaj se opredeljuje kot vojna, pa boš dobill verodostojen odgovor na vprašanje katerega zastavljaš.

Preveri v strokovni literaturi kaj se opredeljuje kot vojna, pa boš dobill verodostojen odgovor na vprašanje katerega zastavljaš.[/quote]
Zanima me tvoja razlaga……

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

SIMPL
nimam nič proti, ker imaš svoje mnenje, imaš vso pravico, da ga imaš.

Preveri v strokovni literaturi kaj se opredeljuje kot vojna, pa boš dobill verodostojen odgovor na vprašanje katerega zastavljaš.[/quote]

Hahahhahaha užaljeni razvodnik Čopo. Te še vedno boli, ker smo TO-jevci slavno JNA spravili na kolena in nagnali iz Slovenije?? :)))

SIMPL, takšne bedarije lahko klati samo nekdo, ki ima v glavi res samo žico, da mu ušesa proč ne padejo!!! Po tvoji logiki bi morali Slovenci narediti slab milijon vozil in bi vse povečali vsaj za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}??? Takšnega cepca pa še ne! Kje si se ti učil osnove ekonomije???
Veliko bolje bo, da si tiho!!!

Zanima me tvoja razlaga……[/quote]

Ker te zanima moja razlaga je moje mnenje tako: prišlo je do manjših “prask” izzvanih na tej in oni strani, ne more se jih prištevati med vojaške spopade, ker nimajo niti takšnega obsega (ne po številu žrtev,…) kot se za vojaški spopad “spodobi”. Če se je smatralo, da je bila vojna, potem bi morali zahtevati podpis kapitulacije. Vojno izgubi tisti kateri kapitulacijo podpiše.

Hahahhahaha užaljeni razvodnik Čopo. Te še vedno boli, ker smo TO-jevci slavno JNA spravili na kolena in nagnali iz Slovenije?? :)))[/quote]

MLINAR
“hvala” za podeljeni čin razvodnika, užaljen nisem in boli me tudi ne, ker ne pogrešam ne JNA ne TO. Sem vas imel poln kufer. Eni kot drugi ste požirali proračunska sredstva brez potrebe. Če si pa JNA spravil na kolena, potem ne odlašaj in pokaži listino o kapitulaciji!!!

LUCI..
tud Cu je bolje kot vakuum oz puhoglavost..
daj raztrosi svoje znanje ekonomije, no..
od tebe še tako nismo nič zvedli..
o kulturi, cepcih in tišini pa tako ni da bi s tabo razpravljal..kajne..

čopo
enako, ..me veseli

Zanima me tvoja razlaga……[/quote]

Ker te zanima moja razlaga je moje mnenje tako: prišlo je do manjših “prask” izzvanih na tej in oni strani, ne more se jih prištevati med vojaške spopade, ker nimajo niti takšnega obsega (ne po številu žrtev,…) kot se za vojaški spopad “spodobi”. Če se je smatralo, da je bila vojna, potem bi morali zahtevati podpis kapitulacije. Vojno izgubi tisti kateri kapitulacijo podpiše.[/quote]

Vôjna ali arhaično vojska je izredno zaostren družbeni spopad, v katerem se družbene skupnosti (plemena, ljudstva, razredi, rasne, etnične, verske in druge skupnosti), gibanja, države in združenja držav, kontinuirano in organizirano na vseh straneh borijo za uveljavitev svojih ciljev, ob pretežni uporabi množičnega oboroženega boja, ki po obsegu in posledicah bistveno presega druge oblike oboroženega nasilja, na isti ravni družbenega razvoja in vojaške tehnologije.
http://sl.wikipedia.org/wiki/Vojna

kolikšno število žrtev pa se smatra za vojno???????kakšen obseg vojskovanja zadošča definiciji vojne???????

vojna se od vojne razlikuje…in Slovenija je imela ob osamosvojitveni vojni srečo…..

Ker te zanima moja razlaga je moje mnenje tako: prišlo je do manjših “prask” izzvanih na tej in oni strani, ne more se jih prištevati med vojaške spopade, ker nimajo niti takšnega obsega (ne po številu žrtev,…) kot se za vojaški spopad “spodobi”. Če se je smatralo, da je bila vojna, potem bi morali zahtevati podpis kapitulacije. Vojno izgubi tisti kateri kapitulacijo podpiše.[/quote]

Vôjna ali arhaično vojska je izredno zaostren družbeni spopad, v katerem se družbene skupnosti (plemena, ljudstva, razredi, rasne, etnične, verske in druge skupnosti), gibanja, države in združenja držav, kontinuirano in organizirano na vseh straneh borijo za uveljavitev svojih ciljev, ob pretežni uporabi množičnega oboroženega boja, ki po obsegu in posledicah bistveno presega druge oblike oboroženega nasilja, na isti ravni družbenega razvoja in vojaške tehnologije.

kolikšno število žrtev pa se smatra za vojno???????kakšen obseg vojskovanja zadošča definiciji vojne???????

vojna se od vojne razlikuje…in Slovenija je imela ob osamosvojitveni vojni srečo…..[/quote]

Vojna ne pozna sreče. Izid vojne je zmaga ali pa poraz.

vojna se od vojne razlikuje…in Slovenija je imela ob osamosvojitveni vojni srečo…..[/quote]

Vojna ne pozna sreče. Izid vojne je zmaga ali pa poraz.[/quote]

še zmeraj čakam na tvoj odgovor…kaj smo imeli, če ne vojno…pa ne budali o praskah……

Vojna ne pozna sreče. Izid vojne je zmaga ali pa poraz.[/quote]

še zmeraj čakam na tvoj odgovor…kaj smo imeli, če ne vojno…pa ne budali o praskah……[/quote]

Si se spustil na nizek nivo komuniciranja. Kar tebi ne odgovarja poimenuješ “…pa ne budali o praskah….”, tako, da z budaljenjem lahko kar nadaljuješ, odgovore si poišči v vojnih enciklopedijah in ostali strokovni vojaški literaturi. Ko boš nehal slepiti samega sebe, ti odgovora ne bo težko najti. Ko se pa že greš neko vojno, pokaži listino o kapitulaciji!!!

še zmeraj čakam na tvoj odgovor…kaj smo imeli, če ne vojno…pa ne budali o praskah……[/quote]

Si se spustil na nizek nivo komuniciranja. Kar tebi ne odgovarja poimenuješ “…pa ne budali o praskah….”, tako, da z budaljenjem lahko kar nadaljuješ, odgovore si poišči v vojnih enciklopedijah in ostali strokovni vojaški literaturi. Ko boš nehal slepiti samega sebe, ti odgovora ne bo težko najti. Ko se pa že greš neko vojno, pokaži listino o kapitulaciji!!![/quote]torej nismo imeli vojne, ker ni bilo listine o kapitulaciji????????

Čopo o kakšni listini ti sanjaš??? :))) Preveč gledaš Histroy programe. Upam, da razlikuješ med 2. svetovno vojno in vojno za Slovenijo leta 1991? 🙂

Vojna za Slovenijo, je bila vojna, s katero je Republika Slovenija med 27. junijem in 7. julijem 1991 odbila napad JNA, s tem pa potrdila svojo neodvisnost od SFRJ. To je bil prvi oboroženi spopad v Evropi po drugi svetovni vojni.

v letih 1918-1990 so (smo) živeli pod diktaturo ( prvo kralja, potem baje pod komunisti), zdaj pa živimo pod diktaturo kapitala,…ko amerika kihne, slovenija zboli za pljučnico…in norton, moje osebno mnenje je, da smo zdaj bistveno bolj omejeni in brez pravic kot pred 19 leti..zakaj že…z mizernimi plačami se drži delavce v šahu, ne da se živeti ne da se crkniti, zdravniki, najbogatejša in najbolj zaščitena kasta v državi ( približujejo se jim sodniki) so izgubili stik z realnostjo, storitve katastrofalno slabe, plače pa maksimalne, vsak dan na radiu poslušam, plačna nesorazmerja, sindikat zdravnkov, sindikat šolnikov, sodniki, policisti,… plače, plače, plače… da bi se kdaj slišalo kaj o tistih , ki dejansko ustvarjamo BDP…niti glasa, dokler ne poči tako kot v gorenju, pa še potem spet delavce nategnejo…poslušam, če se bodo našim menedžerjem znižale plače, bodo šli v tujino))) vic stoletja, kdo jih bo zaposlili? aja tovarna kos v Bangladešu ali agencija za šerpe v Nepalu..to je njihov domet,,aja pa še prvatizacija v stilu Šrota, Bavčarja itd….skratka, stanje duha je v Sloveniji porazno, na vsakem koraku samo čaka nekdo da si bo na tuj račun napolnil žepe…namesto da bi ustvarjali novo vrednost, zažiramo svojo substanco, in zažirao jo polgotna admnistracija, zdravstvo, sodstvo.. in notron, zame ni svoboda če lahko rečem da je Pahor kreten, ali da Janša laže in krade…zame je svoboda, ko zbolim pa pridem na vrsto za pregled v nekaj dnevih, zame je svoboda da zaslužim toliko kot mi zadostuje za dostojno življenje, zame je svoboda da bodo na sodišču rešili mojo zadevo v nekaj letih, ne pa da smo po 15 letih na začetku, zame je svoboda da me država ne bo zvijala z zviševanjem davkov in izmišljevanjem vedno novih načinov kako mi bo še potegnila kakšen evro iz žepa, svoboda je tudi , da pričakuješ, da bo država poskrebela za svoje orožje in da ne bom pričakoval da me bo razgnala ročna bomba pred kakšnim lokalom… in svoboda je to, da se ne namka vsevprek prstov v državni kozarec marmelade…Slovenija je zelo, zelo pokvarjena država in če je to demokracija, kar se dogaja pri nas, potem mi raje vrniti “diktaturo” Jugoslavije

, vojna za Slovenijo je bila navadna farsa, farsa, ki je bil spotencirana s strani To in Srbskih jastrebov, uboga JLA pa je padla na finto, vojna za Slovenijo je bila samo megla za začetek in eskalacijo vojne v BIH in na Hrvaškem; bila je umazana vojna in popolnoma nepotrebna, služi pa, tako kot takrat, da si je peščica Slovencev, napolnila žepe in podelila medalje…aja pa še bila je potrebna, da je imela JLA izgovor, da je lahko potegnila orožje iz slovenije, kar je pa ostalo je pa itak prodal Janša in co.-

New Report

Close