Najdi forum

Splash Forum Politični čvek vojni veteran

vojni veteran

Sedaj že pokojni oče je bil vojni veteran (za čas slovenske vojne).

Ugodnosti, ki jih nudijo vojnim vetaranom v času življenja ni izkoristil. Med drugimi stvarmi, ki mu jih pripadajo je tudi POVRAČILO STROŠKOV POGREBNINE. Sedaj, ko to urejamo pa mu nič ne pripada.

A kdo kaj ve o tem?

Prosim za nasvete…

Hči

ne vem kako je z vojnimi veterani, vem pa, da vsakemu državljanu pripada povračilo stročkov pogreba, vsaj delno in sicer za osnovni pogreb.

m@mic@86,

sožalje ob izgubi očeta.

Drugače pa poglej tole:

Najbolje, da jih pokličeš. Naslove in telefonske številke najdeš na strani.

ZZZS pa menda da ~500 eur pogrebnine.

Zakon o vojnih veteranih

glej člen 5, točka 7 pogrebnina in
člen 18

http://www.zvvs.si/b_zakonodaja.htm

Pišeš, da ni koristil ugodnosti kot vojni veteran.

Ugotovi, če ima status “vojnega veterana”, saj mora imeti kakšen dokument in tudi izkaznico.

Tudi jaz izrekam sožalje.

Izkaznico vojnega veterana ima, vse sem si prebrla v Pravilniku, klicala na upravno enoto NM, vendar….. pravica do pogrebnine velja samo za tiste, ki so sodelovali v 1. svetovni vojni, v 2 svetovni vojni!!!
Za veterane slovenske vojske pa to ne velja.

Mogoče pa mi lahko pomaga 2. člen, 6 alineja – govori kdo je veteran.

Vam je kaj poznano?

lp

najbolje da pokličeš na ZVVS. Namreč pod zakonom je tudi predlog sprememb zakona iz leta 1998, kjer naj bi vse pravice vojnega veterana šle tudi tistim, ki so sodelovali med zadnjo vojno, če pa so bile spremembe sprejete pa ni razvidno.

Pokliči tudi na:

PRAVNA POMOČ
ČLANOM ZVVS
Odvetniška pisarna
Tomaž Petrovič,

Klikni na LEVI strani je, tam imaš tel št. in navodila.

Pa spremembe Zakona, http://www.zvvs.si/b_zakonodaja2.htm,
3. točka, 6. in 7. odstavek, nič določnega.

Jaz bi se informirala raje na PRAVNO POMOČ, pri odvetniku.

Je pač tako, da so pravice državljanov visoko obešene, težko doseegljive, če imaš kaj za poravnati, te takoj dobijo.

Ne vem koliko prispeva ZZZS, zgoraj je podatek 500 €, napisal Skopušnik, to boš gotovo dobila.

Veliko sreče pri urejanju Ti želim.

L.p.

sem,vojni veteran 1991 bres statusa,moj skip je KAMELA-488:med vojno,deloval na področju ljubljane-vrhnika-toško čelo.rad bi si uredil dokončni status.(ves čas vojne sem induvidualno onemogočal komunikacie bivši JNA.če se me gdo spomne naj se mi javi na tel.041 573 891)akcija,onemogočanje kolone in preusmeritev zaostale kolone naprelazu toško čelo,trije tanki-akcija(šalehar-seljak in še nekaj nepoznanih,skladišče borovnica,radio odajnik inprisluškovalnik drenikov vrh.če se me kdo spovne,-naj se mi javi pozdrav KAMELA.

MORALI,BI NAJPREJ ODGOVARJATI ZA SVOJA IZVRŠENA HUDODELSTVA!(za vojne zločine,PROTI SVOJEMU NARODU ni amnestije,kaj šele pokojnine)!vojni veteran kamela

New Report

Close