Najdi forum

Prosila bi, če lahko kdo napiše kakšen recept za kuhanje v voku.
Lepa hvala in pozdrav.

Jaz vok najprej segrejem, nato dodam malo olja. Notri vržem sesekljan česen in ko ta zadiši, dodam še na kocke narezano korenje in bučke. Približno pol minute mešam, potem pa zalijem z vodo. To uporabim kot prilogo.
Če pa dodam potem še riž, je lahko samostojna jed.

Sestavine (za približno 4 odrasle osebe)

1 velika zelena paprika
nekaj korenja
1 por
1 čebula
1/4 kg svinjine
1/4 kg roastbeefa (lahko tudi piščančjega fileja)
arašidi
škrob (Gustin)
šeri ali martini (dve žlici)

začimbe: mešanica 5 začimb za kitajsko kuhinjo (ki jo kupiš tudi v intersparu…)
soja juice

Meso narežeš na majhne koske in ga daš v paco (krasno je, če to narediš že prejšnji večer in pustiš piokrito v hladilniku, ni pa nujno):

žlica olja (jaz imam arašidovega), mala žlička začimb, 1 žlica belega vina, 2 žlici soje – zmešaš, poliješ po mesu in ga premešaš ter pustiš.

Segreješ olje, na popražiš meso. Ko meso spusti vodo in le-ta tudi povre, ga vzameš ven. V maščobi in omaki, ki ostane popražiš najprej čebulico, potem dodaš sesekljan por in ko oveni še papriko in korenje. Ko se ti zdi dovolj zmehčan, dodaš meso, zaliješ s sojino omako. Zvrhano žličko škroba razmešaš z malo hladne vode in dodaš, zaliješ z juho (jušno kocko+vodo) ali samo z vodo (če se ti jed zdi že dovolj slana, saj je sojin sok običajno slan. Dodaj še 2 žlici šerija ali martinija.

Na koncu dodaš še arašide, malo pomešaš in serviraš. Jaz zraven skuham Uncle Bens riž, ki je pakiran v vrečkah (seveda znotraj škatle).

Pa dober tek. Mojim je všeč, če boš poskusila, pa poročaj.

Sem poskusila in mi je bilo všeč. Lepa hvala obema.

Kolicino das po potrebi odvisno koliko jedcev je
V vok das malo olja, ga segrejes na hitro preprazis por, mu dodas narezano papriko in malo preprazis, zalijes z vodo + sojino omako + jedilni skrob + glutaminat. Dodas araside in narezan tofu (navaden, dimljen, zelenjavni – kateri ti bolj ustreza). Kot prilogo kuhan riz, priporcam ruz Basmati – ima okus :o))

Moznosti pa imas veliko sedaj v sezoni z zelenjavo. V vok zmeces na tenko narezano razlicno zelenjavo in zalijes z malo vode. Kosilo je tako pripravljeno v nekaj minutah. Ce pa uporabljas meso, le tega najprej popeci/ocvri in sele nato prazi zelenjavo.

Dober ovrt piscanec:
Majhne koscke (za en grizljaj) piscanca das v marinado iz rumenjaka, gorcice in sojine omake. (1 do 2 uri).
Iz beljakov stepes sneg, mu dodas malo jedilnega skroba. V ta beljak pomakas meso in ga ocvres v voku.
Zlijes olje ven in pripravis zdraven se zelenjavo.

New Report

Close