Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek volit ali ne volit?

volit ali ne volit?

Kaj je boljše, volit ali ne volit?

Jaz bom pogledal udeležbo do 16 ure, pol se bom pa odločil, če bo visoka grem, če ne ne grem…Če bom šel, bom dal ZA.

Sam en klip od Černača sem pogledal, sem bil odločen, največja antireklama za komunistični SDS ever.

KAkšen lažen nateg s strani SDS; tole je referendum kolk smo zabiti in volilna kampanija SDSa. Ne, hvala.

Jaz grem v vsakem primeru. Ne bi si odpustila, da zakon pade in nisem šla na volišče.

Oni so v parlamentu plačani, da imajo seje, da sprejemajo zakone, spreminjajo člene – da glasujejo.

Če bi se tako šlo za vsak zakon in vsak člen, ki ga sprejmejo, bi bili skos na referendumih.

Ja, gre se za to, koliko ovčic ima SDS. Ampak se gre tudi še za kaj drugega.

Odgovor je ne.

Manipulacija s strani sds ni vredna udeležbe. Njihove skrivenčene informacije so pa itak mimo zdeave razumnosti.

Da gre denar za te pokojnine iz zpiza, je debela laž. Denar gre iz proračuna.

Da umetniki s temi pokojninami bajno bogatijo, je druga debela laž. Največ odločb je izdal sds minister Simoniti.

Sds molči o dejstvu, da novi zakon ukinja dedovanje teh pokojnin. Zakaj bi pokojnino dobival nekdo, ki z umetnostjo nima nič? Glavno je, da je sds proti ukinitvi dedovanja.

Sds molči tudi o tem, da se z novim zakonom ukinja diskrecijsko pravica, ko je lahko minister kar na lepe oči podeljeval pokojnine brez enotnega kriterija. S sprejetjem zakona bi na tem področju končno zavladal red. Ampak ne, sds je proti.

Zdrava pamet govori, da je najpametnejši poteza neudeležba na referendumu. Če pa ne moreš mimo tega, je seveda razumsko glasovati ZA.

Ne gremo.

Odgovor na objavo uporabnika
ne vem kaj, 08.05.2025 ob 07:24

Kaj je boljše, volit ali ne volit?

Volitve in referendumi so državljanska pravica in tudi dolžnost.

Neveljavna glasovnica, pa potrjuje udeležbo.

Vampire dance, 08.05.2025 ob 07:57

Volitve in referendumi so državljanska pravica in tudi dolžnost.

Neveljavna glasovnica, pa potrjuje udeležbo.

JAz bi itak sicer dal, da je ljudsko glasovanje obvezno. Seveda, lahko se odjaviš od tega, tudi bi bila možnost, ampak sončkarjem bi tako ukinil otroške dodatke in ostale dodatke. če se odjavijo od glasovanja v RS seveda. V kolikor ne greš na glasovanje, 20 evrov odbitka, v kolikor dobivaš dodatke v državi, se ti ukinijo.

Referendum pa absolutno zaostrit. najprej bi moral zbrat vsaj 200.000 podpisov. Dalje, na referendum mora priti 2/3 volilnega telesa vsaj, da je veljaven. Predlagatelj mora vplačati stroške referenduma vnaprej. V kolikor predlagatelj zmaga, je dejansko seveda nekaj narobe z državo in se mu denar vrne, v kolikor ne, se mu ne.

Kakšne budalaste referendume smo že mel pri nas, te srat prime. NAmesto, da bi ta denar dal raje drugam.

Absolutno pa ukinit financiranje strank s strani države! Stevanović je dobil kolk like 2,3 procenta in an leto dobi 100.000 evrov. A smo mi normalni?

Volit ali ne volit, to je zdaj vprašanje. Sdsovci se bodo prešteli in ugotovili, da jih je vedno manj,za naš trdo prisluzeni denar. Pa pravijo, da delajo za male ljudi, ja delajo, samo takrat, ko jim lahko vzamejo. Sekta, ki izkorišča svoje privržence za svojo korist. Naivnost nima meja, bi temu rekli.

Ja kdo bo pa financiral stranke, če ne država? Privat firme? Se pravi privat firma financira stranko, stranka da firmi privilegije (zemljišče, subvencije, …)?

No, mislim, saj je že sedaj tako, ampak gre pač “legalno” (zemljišča, subvencije, ..)

Kdo pa ti misliš, da financira stranke? Močan kapital ! Naj se preko tega financirajo in preko članstva. zakaj se mora en SDS financirati preko mojega denarja? Al pa Stevanović? Da lahko se praska po jajcih do naslednjih volitev? To je 8330 na mesec, nekaj takega, se zaposliš v stranki in lahko v luft gledaš celo leto..Ker?

Tle dramirate zarad kakih društev, ki se prijavijo za denar, al lejte kolk datse v stranke, referednume in katoliško cerkev od strani države??

ne grem, ne. Pa sem proti tem pokojninam, samo SDS blefira in glumi in ima ljudi za norce s takim vprašanjem in na tak brezvezen referendum nočem iti.

Namesto da klovni hočejo ukinit samo ta novi zakon, bi morali dat vprašanje ali se ukine in novega in starega. Pa so oni začeli zbirat podpise in so imeli vse možnosti, ampak ne. Zdaj ko so dali v parlament nek predlog tega da bi se ukinil stari, pa se spet norca delajo, to bi morali dat v referendum zraven pred 2 mesecema, ne pa v parlament, tepci.

Isto je bilo pri RTV referendumu. Bi lahko dali referendum za komplet ukinitev RTV, ne, oni so dali proti nekemu zakonu, ki je ven zmetal par janšistov, samo za to jim je šlo.

Pa bi lahko vedno dali magari posvetovalni referendum, ki bi bistvene stvari naslovil, ne pa neki en mali zakonek, ki nima dosti vpliva. Skratka, norca se delajo. In ne grem na tak referendum, pa sem proti tem pokojninam. Samo ta referendum ti dejansko ne da izbire, da se za to izjasniš.

Pajo, saj jaz te čisto razumem. Razumem tudi, da bi vsak posameznik poskrbel zase. Ker tudi to sedaj dela. Samo da eni znajo na veliko. Nihče nikomur ne brani, da pridobi somišljenike, ustanovi Zavod, Društvo ali stranko. Imaš zakone, ki to omogočajo. Imaš politiko, imaš medije, imaš feministke itd. Vse je povezano. Samo pri vsakem na drugačen način.

ne grem, 08.05.2025 ob 09:46

ne grem, ne. Pa sem proti tem pokojninam, samo SDS blefira in glumi in ima ljudi za norce s takim vprašanjem in na tak brezvezen referendum nočem iti.

Namesto da klovni hočejo ukinit samo ta novi zakon, bi morali dat vprašanje ali se ukine in novega in starega. Pa so oni začeli zbirat podpise in so imeli vse možnosti, ampak ne. Zdaj ko so dali v parlament nek predlog tega da bi se ukinil stari, pa se spet norca delajo, to bi morali dat v referendum zraven pred 2 mesecema, ne pa v parlament, tepci.

Isto je bilo pri RTV referendumu. Bi lahko dali referendum za komplet ukinitev RTV, ne, oni so dali proti nekemu zakonu, ki je ven zmetal par janšistov, samo za to jim je šlo.

Pa bi lahko vedno dali magari posvetovalni referendum, ki bi bistvene stvari naslovil, ne pa neki en mali zakonek, ki nima dosti vpliva. Skratka, norca se delajo. In ne grem na tak referendum, pa sem proti tem pokojninam. Samo ta referendum ti dejansko ne da izbire, da se za to izjasniš.

Jah, če se ukine novi, kar JJ hoče, se da predlog, da se ukine stari.

Če novi zakon pade, se deduje. Če se da v parlament obravnavo za ukinitev starega, bo večina proti, ker so koalicija. Pol bo pa JJ prišel gor, pa bo opozicija za ukinitev starega. Če bo dovolj glasov, se bo stari zakon ukinil. Oziroma bo opozicija dala neke nove predloge za spremembo členov.

Leva oblast še svojih ne more prepričati kaj šele ostale hehehe

LevoDesnoLevoDesno…, 08.05.2025 ob 09:59

Leva oblast še svojih ne more prepričati kaj šele ostale hehehe

@LevoDesno
… : v kaj bi leva oblast prepričevala svoje volilce? Mi sami vemo, kaj je prav. Prepričevanje, podobno obupu,  je opazno na desni strani.

REFE VOLI

New Report

Close