Volitve
Danilu Türku se je javnomnenjska podpora glede na Mladinino zadnje merjenje javnega mnenja pred dvema tednoma krepko dvignila. Ce bi bile predsedniske volitve ta teden, bi tako zanj glasovalo 27,8 odstotka anketiranih, medtem ko bi Mitja Gaspari dobil 16,5 odstotka. Najvec odstotkov (35,9) glasov v prvem krogu bi sicer se vedno pobral Lojze Peterle in bi se v drugem krogu najverjetneje soocil s Türkom.
Boste sli na volitve? In komu boste dali svoj glas?
Jaz Türku. Ce bom sla volit. Zadnja leta redko grem. Ker so v bistvu vsi isti. Da ne napisem, kaksni.
ISTO STRANJE, DRUGO PAKOVANJE!
Čisto isto je, koga se voli. Vsi mislijo samo nase in na lastne žepe, mi navadna raja pa pridemo zadnji oz. smo tukaj samo zato, da se nas izkoristi.
Tisti, ki trdi, da to ni res, laže sebi in si meče pesek v oči.
Enako velja za volitve, ko se voli predsednika vlade. Toliko se pljuva po Janši, ki je res za en dr.., a tudi Rop ni bil čisto nič boljši.
Zato mi grejo izredno na živce ljudje, ko pravijo: PA SAJ STE GA VOLILI, SEDAJ GA IMEJTE!
Koga pa naj volimo, da bo bolje? Ma dajte. Volitve so samo zato, da dajejo lažni občutek ljudem, da sploh o čem odločajo.
Volitve v osnovi niso namenjene temu, da bi bilo bolje, ampak da se svinje ob koritu vsakih nekaj let zamenjajo in pridejo na vrsto še druge svinje.
Vendar vse svinje niso enake. Nekatere se hočejo preveč nažreti takoj, ko pridejo h koritu. Tiste je dobro zamenjati čimprej. Druge se v prvi sezoni še malo bojijo, da jih bodo nagnali, čim se pa navadijo žretja, pa žrejo do onemoglosti. Tudi tiste je treba zamenjati čimprej. Tretje svinje hočejo poskrbeti, da nikoli več ne bodo prišle h koritu kakšne druge. Teh je najboljše sploh ne spustiti h koritu, ampak naj žro zunaj. Nasploh je pogosta menjava svinj najbolj primerna za vzdrževanje higiene v koritu.
To je ves nauk volitev.
Tudi jaz sem mnenja, da si mi od nobenega ne moremo veliko obetati. Zato tudi pravim, da so vsi isti. Je pa res, da me eni bolj nervirajo od drugih. In ce grem volit, grem zato, da ne bi zmagali tisti, ki me bolj nervirajo.
Kje pa, če ne na volitvah? Predsednik vlade postane predsednik stranke, ki zmaga na volitvah oz. ki ji uspe sestaviti koalicijo. Res je, da ni neposredno izvoljen tako kot predsednik države, vseeno pa kandidira na listi svoje stanke in to ponavadi na prvem mestu, in mora biti izvoljen v parlament. In tudi volivci vnaprej vemo, kdo bo predsednik vlade v primeru zmage te ali one ali tretje stranke.