Najdi forum

Ja a kdo ve ali je hitrost prenosa podatkov večja pri Siolu ali Volji???????

Čist odvisno od kje prenašaš.

sigurno pa je pri Volji bolj poceni!

primož

Glede na to, da Volja podpira 2x ISDN in da imajo zelo malo userjev (vsak dan več 🙂 ), pa še širok bandwith, ti svetujem da greš na Voljo.

Kaj pa je to 2x ISDN?

Dvo kanalna ISDN povezava, prenos 128 kb/s. Pri siolu dobiš samo en kanal, kanal B, 64 kb/s !

Veš sem si mislil, da to pomeni dva kanala. Ampak ni mi jasno zakaj pri siolu ne bi šlo po dveh kanalih. Jaz imam doma voljo in siol ter ISDN, pa mi oba delujeta po dveh kanalih. To ni odvisno od ponudnika interneta, ampak od modema. Ceneni interni modemi ne omogočajo dostopa po dveh kanalih. Jaz imam externi Stollmann in mi lepo deluje. Ampak, oba kanala uporabljam bolj poredko, ker je seveda tarifa dvojna. LP Harry

Če želiš resno delati potem ti svetujem SiOl ali katerega drugega komercialnega ponudnika, zato ker:
– dostop do interneta z obema ISDN kanaloma tako ali tako omogačajo vsi, vendar se pojavi problem pri kapacitetah povezav v svet. Pri teh mednarodnih povezavah pa Volja zelo zaostaja za ostalimi zato je prenos podatkov iz tujine zelo počasen (pa če tudi združite 10 ISDN kanalov :)))
– v večernih urah se že dogaja, da je doseženo maksimalno število uporabnikov pri Volji in se ni možno priklopiti na internet
– elektronska pošta ni vedno desegljiva (dopolne v službi mi računalnik preverja pošto vsakih 10 min na različnih strežnikih – Voljin strežnik ni dosegljiv včasih tudi po celo uro ali več; Email ponudnik je tudi zastonj vendar je precej bolj zanesljiv

Volja je pač zastonj in od zastonj ponudnika ne morete pričakovati vrhunskih storitev. Če pa interneta ne mislite uporabljati vsakodnevno ali če se ne boste jezili če se ne boste mogli priklopit na internet – potem pa kar veselo na internet preko Volje.Maestro je pisal/pisala:

ALIEN3001 je pisal/pisala:
>
> Glede na to, da Volja podpira 2x ISDN in da imajo zelo malo
> userjev (vsak dan več 🙂 ), pa še širok bandwith, ti svetujem
> da greš na Voljo.

Zelo malo? V resnici jih je ogromno. Ni še Siol, ampak tudi to je samo vprašanje časa (=mesecev), če bodo dobro delali.

Bajsi je pisal/pisala:
>
> Če želiš resno delati potem ti svetujem SiOl ali katerega
> drugega komercialnega ponudnika, zato ker:

Voljatel je komercialni ponudnik.

> – dostop do interneta z obema ISDN kanaloma tako ali tako
> omogačajo vsi, vendar se pojavi problem pri kapacitetah
> povezav v svet. Pri teh mednarodnih povezavah pa Volja zelo
> zaostaja za ostalimi zato je prenos podatkov iz tujine zelo

Za kom? Edino Arnes in Siol imata širše pipe v svet. Bojda tudi Softnet, ampak to ni potrjeno.

> Volja je pač zastonj in od zastonj ponudnika ne morete
> pričakovati vrhunskih storitev. Če pa interneta ne mislite
Zakaj ne? “Zastonj” ponudniki v tujini dobijo denar drugje in jim je v interesu, da se uporaba veča, saj to pomeni ustrezno več denarja.

Drugače pa se vsem velikim (Siol, Voljatel) dogaja mail. Verjetno ima Arnes še najmanj teh težav.

Bajsi je pisal/pisala:
>
> Če želiš resno delati potem ti svetujem SiOl ali katerega
> drugega komercialnega ponudnika, zato ker:
> – dostop do interneta z obema ISDN kanaloma tako ali tako
> omogačajo vsi,

Hmmm, ce voljatel omogoca dvokanalno ISDN povezavo, potem
je to nekaj novega zame in glede na to, da delam na Voljatelu
na doticnem podrocju, bi prosil tistega ki je to objavil, naj mi
prosim pove kako mu je to uspelo 🙂

>vendar se pojavi problem pri kapacitetah
> povezav v svet. Pri teh mednarodnih povezavah pa Volja zelo
> zaostaja za ostalimi zato je prenos podatkov iz tujine zelo
> počasen (pa če tudi združite 10 ISDN kanalov :)))

Glede prenosov in pipce v svet. Se ti ne zdi, da je hitrost prenosa odvisna od sirine pipce in stevila hkratnih uporabnikov?
Sodec po podatkih, nasa pipca se ni dovolj obremenjena, da bi se jo splacalo nadgrajevati. Ker je zakup pasovne sirine drag, se mi nekako ne zdi smiselno takoj vzeti ogromno le-te in potem cakati da jo zapolnis.

> – v večernih urah se že dogaja, da je doseženo maksimalno
> število uporabnikov pri Volji in se ni možno priklopiti na
> internet
Zal je to res nas problem, vendar resitev ni samo v nasih rokah, ampak zal vecinoma v rokah Telekoma, ki dobavlja primarne vode. Trenutno so vse moci uperjene v to, da se ta situacija cimprej resi, saj ste zal uporabniki presegli nasa pricakovanja 🙂

> – elektronska pošta ni vedno desegljiva (dopolne v službi mi
> računalnik preverja pošto vsakih 10 min na različnih
> strežnikih – Voljin strežnik ni dosegljiv včasih tudi po celo
> uro ali več; Email ponudnik je tudi zastonj vendar je precej
> bolj zanesljiv
Hmmm, Voljatel trzi Voljo kot celosten produkt. Email.si trzi samo zastonj predale za mail. Mislim pa, da je nasa dostopnost se vedno boljsa. Kljub temu imamo veliko tezav z mail streznikom, tako kot mislim da vsi ISPji z veliko narocniki v Sloveniji. To zal je in bo najbrz problem se nekaj casa povsod.

>
> Volja je pač zastonj in od zastonj ponudnika ne morete
> pričakovati vrhunskih storitev.
HA HA HA. To pa jemljem ze skoraj kot osebno zalitev. Ce bi vedel koliko neprespanih noci ne samo mene, ampak veliko vec ljudi je slo v to, da bi nudili najboljso storitev na trgu in da se se vedno trudimo, bi govoril drugace. Mislim da se od nikogar nisi dobil odgovora kot ces, kaj se pritozujes, sej je zastonj. Delamo tako kot vsi ponudniki dostopa do interneta v Sloveniji. Edina razlika je, da mi ne racunamo za dostop.

>Če pa interneta ne mislite
> uporabljati vsakodnevno ali če se ne boste jezili če se ne
> boste mogli priklopit na internet – potem pa kar veselo na
> internet preko Volje.
Veliko ljudi uporablja nas dostop do interneta vsak dan. Pokazi mi ISPja ki ni imel porodnih tezav. Lahko racunas na vse mozne variante tezav, pa bos sigurno pozabil na kaksno, lahko sistem dimenzioniras za miljon uporabnikov, pa jih vseeno dobis miljon in pol.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close