Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Volja_Net in tel. stroški

Volja_Net in tel. stroški

Zanima me, ali Volja.Net izstavlja račune za telefonske stroške?
Ali so tel. stroški prikazani na fakturi Telekoma, skupaj s pogovornimi? Prosim nekoga, ki je uporabnik tega ponudnika, za ustrezno pojasnilo.

Še tole me zanima: je Volja.Net cenejši od Arnesa?

Dostop preko Volja.net je brezplačen. Ti plačaš samo Telekomu impulze, ki jih porabiš. Vrednost impulzov pa imaš tudi na njihovi www strani.

Volja ne izstavlja računov. Tudi na Telekomovem računu ni posebej specificirana
poraba za Voljo. Cene imaš na voljo na njihovi domači strani, pa tudi porabo lahko spremljaš po minutah.

arnes in volja imata oba tisto cenejso tarifo ki sta jo dobila od telekoma kar pomeni da stane impulz pri obeh enako

Kaj je na kocu skupaj potegnjeno ceneje – Volja, Ares, SIOL ali kaj drugega?

Takole, malo sem “pošnofal” po netu in sem našel naslednje:

Vzemimo za vzorec porabljenih 50 ur/mesec in to samo za čas manjše obremenitve ( od 19 – 7ure zjutraj, ter vsi prazniki in sobote ter nedelje). Prav tako za vzorec paket “Neomejena poraba”, ki je pri toliki časovni porabi zagotovo najcenejša:

VOLJA NET:

Stroški internetne storitve =0000 sit
1 ura klicne št. 0889( m. obremenitev) =75,60 sit x 50 = 3780sit
SKUPAJ = 3780 sit ( plačaš jih telekomu)

NETSI NET ( celje)
Stroški paket neomejena poraba = 4.440 Sit
1 ura ( m.obremenitev) =75,60×50=3.780 sit
Skupaj = 8.220 sit

S 5. NET ( perftech Bled)
Stroški neomejene porabe = 4.500 sit
1 ura manjša poraba na št.0889 = 75,60 sit x 50 = 3780 sit
SKUPAJ = 8280 sit

SKUPAJ = 6.750 sit

Poleg teh stroškov si pri Siol.net Telekom Slovenije vzame še začetni impulz pri vsakem connectu na internet = 6.40 sit.Kolikokrat na dan se povežeš na internet pa verjetno sama najbolj veš ( zato tudi tolikokrat disconecta iz neta, saj veste tolar na tolar…) Pomnoži še s 30 in……..

ARNES NET
Arnes je akademski ponudnik interneta, zato redne cene ( verjetno) nima, ali pa je vsaj jaz nisem našel, je pa bojda brezplačen, če lahko ponudniku int. storitev ( ARNESU) predložiš potrdilo o šolanju za tekoče leto.
Cena impulza je pa ista kot pri volji, netsiju ali s5 netu, torej klicna številka 0889, ki pa je:
1 ura večje porabe (od 7 – 19) = 136,20 sit
1 ura manjše porabe (19-7 + sob, ned , praz) = 75,60 sit.

Še tole: Navedeni primeri so samo za klicni dostop navadne tel linije 56 kpb/s. Za kabelske in pa ADSL povezave so pa seveda cene povsem drugačne. ADSL trenutno omogoča samo SIOL. NET !!!

lp
posavec_

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close