Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek VOLTAREN GEL – STRUP ?

VOLTAREN GEL – STRUP ?

Dobila sem mejl, kakšen strašen strup je Voltaren gel. Ravno včeraj sem si kupila ta novega, bolj močnega, ker baje pomaga proti bolečinam. Baje so geli še bolj strupeni kakor tablete in poškodujejo jetra in povzročajo cel kup nevšečnosti. Sama sem vedno mislila, da so hujši strup tablete. Naklofen je baje podobno sranje kot Voltaren. Uničuje jetra. Zadnje čase se mi je pojavila koprivnica in sumim, da je to od Naklofena. Naklofen vzamem približno 2 x tedensko, zaradi bolečin, ki jih imam po sklepih. Če ga ne vzamem, me sklepi še bolj bolijo in ne morem delati. Kaj naj naredim. Začaran krog? Moja zdravnica mi je rekla, naj se ne sekiram in naj Naklofen vzamem po potrebi, saj ljudje leta in leta pijejo tablete in vseeno živijo.

Sorry, to je že dolgo znano. In na žalost jemlješ res same strupe v sebe. Kaj kakšna manj agresovna zdravila ali kaj naravnega pa ne izboljšalo. Najmočnejše stvari jemlješ.

Voltaren uničuje jetra, lekadol je srednje strupen za jetra in povzroča raka krvi.

Nekako je še najbolj varen aspirin, deluje na encime pri metabolizmu omega-6 maščobnih kislinah, ampak na žalost pa tudi blokira encim ki obnavlja želodec in črevesje.

Če res vse omega kisline daš ven niz prehrane boš naredila praktično isto kot aspirin.

Edina res “naravna” stvar ki bi se lahko kosala s temi zdravili je astaksantin. S tem da se rezultati pokažejo po 2-3 tednih ker se rabi bionasičit v telesu.

Kaj pa nalgesin, kaj povzroča, je tudi tako škodljiv?

Voltaren poveča tudi možnost kapi!
Voltaren risks too high, say researchers
http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10865535

preberi si o koloidnem srebru po netu, če bi ti to kaj pomagalo pri tvojih težavah slučajno.

Sama tudi uporabljam voltaren pa nisem nič takega opazila. Ga niti ne uporabljam več tako pogosto. Sem pred kratkim dobila na recept Naklofen Duo in so me začele takoj ledvice mučit. Sem šla do zdravnice in mi jih je zamenjala za Naprosyn ki jih moram jemati max 3krat na dan po 1 tableto ker imam zelo močne bolečine v spodnjem delu križa pa živci pa mišice,…če nimam tega mi samo še injekcije pomagajo. Na injekcije pa če res ni nujno raje ne grem, ker se mi po njih vrti.

Vsa zdravila na splošno so strup – za nekaj so dobra, nekaj ti pa uničujejo. To vem že od nekdaj in me sploh ne gane več.

Kot vsa zdravila ima lahko tudi zdravilo Nalgesin S neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Pogosti:
– zaprtje, bolečine v trebuhu, slabost, prebavne motnje, driska, vnetje ustne sluznice, napenjanje
– glavobol, vrtoglavica, omotičnost, zaspanost
– srbenje, kožni izpuščaji, krvavitev v koži ali sluznici (ekhimoza), rdečkasto obarvane
drobne lise in pike na koži, ki nastanejo zaradi majhnih krvavitev v koži ali podkožju (purpura)
– šumenje v ušesih (tinitus), motnje sluha
– motnje vida
– edemi, hitro ali močno utripanje srca (palpitacije)
– žeja, znojenje
– oteženo dihanje (dispneja)

Občasni:
– krvavitve iz prebavil in/ali predrtje želodca, bruhanje krvi iz želodca ali požiralnika (hematemeza), kri v blatu (melena), bruhanje
– spremembe vrednosti jetrnih encimov, zlatenica
– depresija, nenormalne sanje, nesposobnost koncentracije, nespečnost, občutek slabosti
– bolečine v mišicah in mišična šibkost
– izpadanje las (alopecija), fotosenzitivni dermatitis
– okvare sluha
– kongestivno srčno popuščanje (zdravila, kakršno je Nalgesin S, so lahko povezana z majhnim povečanjem tveganja srčne kapi (miokardnega infarkta) ali možganske kapi)
– preobčutljivostne reakcije
– pireksija – mrzlica, vročica
– menstruacijske motnje
– motnje v ledvičnem delovanju (glomerulni nefritis, hematurija, intersticijski nefritis, nefrotični sindrom, zmanjšanje ledvičnega delovanja, ledvična odpoved, ledvična papilarna nekroza)
– spremembe krvne slike (eozinofilija, granulocitopenija, levkopenija, trombocitopenija)
– pljučnica (eozinofilni pnevmonitis)

Zelo redki:
– Vnetje ustne sluznice (ulcerozni stomatitis), ponovitve ali poslabšanje kroničnih vnetij črevesne sluznice (ulceroznega kolitisa ali Crohnove bolezni)
– mehurjaste reakcije na koži (vključno s Stevens-Johnsonovim sindromom in toksično epidermalno nekrolizo)

Ti si budala!

Če ne moreš brez zdravil pač ne moreš. Poskrbi pa da z prehrano dodatno ne uničuješ jeter. Pomagaj jim da se obnavljajo. Izloči sladkor, mleko, alkohol. Zmanjšaj OH. Ne jej predelane hrane. Jej veliko temnozelene/grenke zelenjave. Uživaj dovolj omega 3. Za jetra je dober tudi jabolčni kis zjutraj na tešče.

Jaz sem imela zelo v slabem stanju jetra dve leti nazaj. Sedaj so skoraj kot nova :). Počutje nenomalno boljše.

;);):)

New Report

Close