Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style volumen trajna

volumen trajna

Imam še vprašanje v zvezi z volumen trajno. Ali je morda katera na forumu, ki je to že poskusila in kako sploh to izgleda? Ali gre za velike kodre ali kako? Koliko časa drži in ali zgleda lepo ne da bi si moral dodatno navijati lase? In kako škodljiva je za lase takšna trajna?

hvala!

Spoštovana Ona 029.
Volumen trajna je trajna večjih kodrov, ki naj bi lasem dala nekoliko volumna in jih dvignila od lasišča, da niso ravni. Lasjeso naviti na nekoliko večje navijalke, preparat pa je klasičen za trajno ondulacijo. Taka trajna je predvidena za 3-4 mesece in ne več. Sicer lasje rastejo povprečno 1,5 cm na mesec, tako da v parih mesecih imamo konkreten narastek, tako da je postopek trajne potrebno ponoviti.
Osebno mi je ”volumen trajna” všeč in jo z veseljem delam.
Kvaliteta las po trajni pa je odvisna od stanja las pred postopkom. Če so lasje suhi, odsvetujem proces, če pa so v dobri kondiciji, pa kar v akcijo. seveda k dobremu frizerju. Ne premladim, ker nimajo dosti iskušenj in so premalo trajn navili. Sploh v zadnjih letih, ko trajna ni bila aktualna. Zdaj je ponovno ”IN”, toda ne preveč skravžlana.
Pozdrav
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

Stevo lepo pozdravljen!

Hvala za oba odgovora… Mi lahko prosim poveste še, kakšna dolžina las je primerna za volumen trajno?

Hvala in lep vikend želim!

Dolžina ni pomembna. Lahko je tudi krajši las, če je raven, ga navijemo na primerne navijalke, naredimo trajno in dobimo voljumen, da lasje niso ravni, poležani.
Enako pri srednjih ali daljših laseh.
To je to.
Lep pozdrav
Stevo Pavlovič

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si branka.pavlovic@siol.net 05 995 40 10 040 829 988

Moji lasje so popolnoma sivi, vendar si jih barvam. Nad čelom imam malo las, zato se bojim trajne katerekoli, ker mi po prvem pranju doma ostanejo lasje na čelu kljub česanju na krtačo krepasti. Kaj mi je storiti. Zdaj niksem imela trajne sigurno 15 let. Ker pa se mi lasje redčijo bi poskusila. hvalai

Spoštovana Kleme.
če ste natančno prebrala zgornje odgovore ( pod Stevo in pod Branka) je jasno, da se na krajše lase lahko dela trajna. Ker so vaši lase pobarvani, so verjetno nekoliko suhi. zato s se na take lase uporablja preparat za trajno, ki je zelo blag in je namenjen izsušenim lasem.
Spredaj in tudi na ostalih laseh morajo biti večje navijalke, da lasje ne ”skočijo” previsoko na čelu. Če so manjše navijalke, je las preveč skravžlan in se tudi vizuelnio bolj ”krepa”, torej je izsusušen.kar brez bojazni k dobremu frizerju po volumen trajno na večje navijalke z nežnim preparatom (oznaka je ponavadi št. 2 ali pri nekaterih kozmetikah št.3).
Lep ”volumen” pozdrav
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

Zdravo,
jaz sem si dala volumen trajno pred mesecem dni in nisem zadovoljna. Ker naravno posušene lase izgledajo katastrofalno, sem kot da ne bi bila pri frizerju že 100 let, če se pa navijem ali posušim s krtačo, pa pričeska nikakor ni bolj obstojna, tudi o volumnu se mi zdi da ni sledu. Tako, da moja izkušnja ni dobra, ne vem kje je šlo narobe, saj se mi zdi da je gospa frizerka navila že kar nekaj trajen. No, ja……
Sem pa dala pred leti trajno, ki ni delana z običajnimi preparati, drži pa tudi 3,4 mesece in navije se na posebne debelejše navijalke.
To so moje izkušnje. Posusi, saj nimaš veliko izgubiti – će ti ni vščeč si lase še vedno lahko ravnaš, po treh mesecih pa tako in tako izgine.
Lep pozdrav vsem-

New Report

Close