Volvo 850 T5
Zdravo
Ali ima kdo izkušnje z omenenim avtomobilom, gledal sem letnike 95, ki imajo praktično vso opremo za ceno cca 1.000.000 sit.
Bojim se porabe ter stroškov vzdrževanja (mogoče kdo ve koliko pride reden servis ter na koliko km ga je potrebno delati?), pa še to koliko prevoženih kilometrov lahko vzdrži tak motor ob pravilnem vzdrževanju, ker več ali manj imajo že vsi kar nekaj prevoženih???
Bolj me mika karavan izvedba, kar se pa registracije tiče mi pa niti ni toliko pomembo, ker imam 50% bonifikacijo.
Hvala ter lep pozdrav
Zoran.
ja avto je zakon edino malo je riziko zaradi motorja, ker so se precej pregrevali.Imela sem 460T in servisi so bli razlog za prodajo- totalna beda oz. na 3 mesece na servis ( na leto naredim 60k km) v Trst kjer vejo kaj delajo. Cene od 40k sit dalje najdražji me je prišel 190k sit( pri 120k km- vsi jermeni, obnova alternatorja, olje,…….)Poraba sploh ni skromna sploh če imaš malo težjo nogo avr. 9 l-11 l
Drugi problem volvičev so komresorji za klimo, ki so imeli defekt.
Je pa to čisto nekaj drugega proti seriji 4 tako da če veš od koga kupuješ potem kupi, ker je avto luksus- žal je tako tudi s servisom.
Malo pazi ker jih je večin prišla k nam iz uvoza in so km le redko kdaj realni in sploh so bili to večinoma službeni avti.
Več pa ti predlagam da pogledaš na avto.net
Volvo je res zakon.
Pri nas imamo sicer malo novejšega – S40, pa v petih letih razen rednih servisov nismo imeli kakega dela z njim.
Pa moj šefe ima 850 karavana, letnik 95, uvoženega iz Italije; ga je sam uvažal – novega, pa do sedaj kakih bistvenih problemov ni imel. Mu je sicer kar naprej gorela ena opozorilna lučka (sigma??), pa je zamenjal servis in so poštimali.
Veliko je odvisno tudi od servisa – pa je bil tudi prejšnji pooblaščen.