Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem VOLVO vs.BMW

VOLVO vs.BMW

Pozdravljeni!

Imam vprašanje. Moja mami kupuje avto in sicer se odloča med omenjenima znamkama in sicer Volvo S 60 in BMW serije 3, pri obeh dieselski motor.

Zanima pa me primerjava stroškov vzdrževanja skozi leta, vem tudi, da naslednje leto prihaja nov model Volva.

Katerega bi priporočili? Za kakršen koli nasvet se zahvaljujem in vas pozdravljam.

Tina

Nedvomno BMW.
Mi smo imeli službenega Volva, ves čas nas je puščal na cesti.Kupiš samo ime.

Hvala buni!

Sem že kar nekaj kritik slišala na račun volva, čudno se mi zdi, a ni včasih veljal za zelo kakovsten avto?

Sicer ima mami sedaj že bmw-ja (compact-starega 4,5 let), je dokaj zadovoljna z njim, razen tega, da ne zaupa vanj, ker ima zadaj pogon in jo je že zanašalo. Ne vem, poznam pa dva, ki sta zelo zadovoljna z volvom. Res ne vem.

Pa hvala vseeno, upam, da se bo kdo še oglasil s kakšnim komentarjem ali izkušnjo.

Lp tina

Jaz priporocam Volvo, in sicer ce lahko, pocakajte na model naslednje leto.
Osebno sem vedno imel tezave z BMW-jem, predvsem z njegovo varnostjo, ceprav imajo baje ti novi modeli (predvsem serija 3) zelo dobro lego na cesti.
Zakaj se pa ne odlocite recimo za Audi quattro (od A3 naprej)?

Če hočeš imeti avto, kupi Volva za razliko od BMW-ja, kjer boš tričetrt plačala samo znamko.

Sem ji predlagala Audi, vendar ji ni všeč.

Madona, kako ji Audi ni vsec?! Sploh pa recimo limuzinske A4 in naprej?

No, ja okusi so razlicni, kot me je ze nekdo opomnil, vendar se avta ne kupuje samo zaradi estetskega videza!

Sedaj se da (zaradi odprodaje) kupiti Audi A3 letniki 2003 zelo ugodno!
Odlocitev pa je jasno vasa…

Pozabila sem povedati, da noče več imeti avta s tremi vrati (ja, saj vem, ženske kot vedno zelo kompliciramo, ha ha – in res je, ogromno damo na estetiko, potem šele pride funkcionalnost in podobne zadeve).

Ja, tina, kar se tice estetike in funkcionalnosti vem, da je to ena temeljnih razlik med zenskami in moskimi nasplosno v zivljenju…pa pravijo, da smo moski plitki… 🙂

Sicer pa, tina, Audi A4 ima 5 vrat in je veliki vecini ljudi zelo lep avto.
Ker pa je avto ze sam po sebi slaba nalozba (zaradi izgube vrednosti in ostalih stroskov), pa je vedno dobro najti vsaj taksnega, ki zdruzuje estetiko in funkcionalnost.

Pa vso sreco pri odlocitvi!

Hvala WiseGuy.

PopraveK!

BMW bo v kratkem zamenjal model 3, najverjetneje drugo leto. Volvo S60 pa je star šele tri leta.

Glede odločitve pa le tole: Oba avta sta zelo dobra, oba sta tudi precej utesnjena glede na zunanje mere, tudi cena je dalež od racionalnosti.

Če pa že izbirate med tema dvema, je najbolje oba preizkusiti in se odločiti za tistega, ki bolje “sede” v roke.

Oba pa sta nedvomno podobno dober (slab) nakup!

Lp, Miloš

Hvala tudi vam Miloš!

Tina

Veliko ljudi, ko kupi prestiznejse avtomobile, potem avta ne zavaruje kasko. Meni se zdi to totalna neumnost, ker ce nimas denarja za kasko, si tega avta pac ne mores privoscit. Ampak, to je stvar posameznika. Je pa to pomembno za kupce Audijev. To je avto, ki vodi na lestvici ukradenih avtomobilov. Torej, ce bo mama kupila Audija in ne bo placala kaska, ima veliko moz

Moje mnenje je, da je BMW 320 najboljša rešitev. Volvo ni tisto, kar si predtavljate. Jaz sem imel slabe izkušnje.
Audi A6, ki ga vozim kot službeni avto bi me spravil na kant, če bi ga jaz moral vzdrževati, da ne govorim o grozni rdeči osvetlitvi vseh inštrumentov, klime in radija. Ko to gledaš ti se zdi rdeč semafor normalna barva za vožnjo.

Če bi jaz izbiral po svoji volji bi v tem razredu kupil Avensis disel ali novi Accord disel.

Samo v vednost: BMW bo serijo tri prihodnje leto nadomestil z dvema serijama (popolnoma novi avtomobili): po novem bo serija 3 4-vratna limuzina, serija 4 pa coupe z dvemi vrati. Volvo S 60 pa bo za modelno leto 2005 deležen le “kozmetičnih” fines in ne gre za nov avto.

LP

Pri nas doma smo sicer skromni – je Volvo S40, bencinar, počasi bo 6 let, pa so stroški servisov, zavarovan, kaska…čisto vzdržni.
In poleg rednih servisov ni bilo kaj posedbnega :)) trkam na les…..

Mene tut zanima kako je z vzdrževanjem BMW-ja ? Odločil bi se pa najverjetneje za diesel varianto.

Tudi BMW serije 3 bo nov kmal…

doma imamo dva BMW-ja. Moj je serije 3 E36 (torej predzadnja serija) in ni nikakršnih problemov kljub zavidljivi starosti 10 let. Iammo tudi serijo 5 E39 star 4 leta, zaenkrat dela BP.

Za več informacij o vozilih BMW se obrni na http://www.bmwslo.com

Pozdravljeni!

Sam bi se v tem cenovnem razredu odločil za Toyoto Avensis ali Mazdo 6. Stroški za vzdrževanje niso veliki avtomobil kakovosten in lep!

Predlagam ti da geš z mamo na vožnjo z enim in z drugim.
Volvo in bmw sta zelo dobra avtomobila vendar pa pri volvu dobiš vec obreme za isti denar. Dober nakup

Jst absolutno raj S60

Kirga volvota si pa meu, če je bil kak serije 400 al pa 300 tisto itak ni volvo

Ha, pa kaj še… :-)) Smo imeli Volvota 340 GL Diesel, pa je bil pri hiši skoraj deset let, pa ni bilo niti enega popravila, razen menjava obveznih obrabljivih zadev kot so ploščice za zavore, olje, jermen na 120000 km in pa nekaj žarnic.
Pri kasnejši 460 turbo pa prav tako ni bilo problemov.
Sedaj imamo pa V40 20 16V pa ti povem, da je avto zakon.
Čez kakšna dva al pa tri mesece grem še jaz po V40, tako, da bosta pri hiši dva.

lep pozdrav vsem

Tudi mami se je odločila za S60. Zaenkrat zeeloo zadovoljni. Tako udobne vožnje pa že dolgo ne. Si ga bom kar prisvojila, ha ha.

pozdrav tina

New Report

Close