Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vonj po znoju

Vonj po znoju

Zasledila sem, da učonkovito spraviš vonj po znoju iz oblačil, če jih namočiš v beli kis, pomešan z vodo in sodo bikarbono. Nikjer pa ne piše, če to velja tudi za pisano perilo ali samo za belo. Skrbi me namreč, da se bodo majčke razbarvale.
Hvala že vnaprej za odgovore!

Po pomoti sem 2x stisnila oddaj, ker prvič ni oddalo, zdaj pa ne znam zbrisat 🙁

Uglavnem:sprej dezinfekt za tekstil iz DMja dobro ven spravi vse vonjave ..iz jogija,kavca,cevljev in oblacil. Ne bo nic razbarval.

Pusti vse skup in ta kis. Raje normalno operi s pralnim prahom v pralnem stroju. Kaj pa komplicirate s tem kisom? Še bolj boste smrdeli po znoju! Bombažne majčke na 40 *C program bombaz, centrifuge vsaj 600. Majčke iz sinterike na 40 program sintetika. Če pa imajo majčke potisk, okraske, pa seveda na 30 *C in centrifuge najvec 400. Če pa nimaš pralnega stroja, je pa drugo! Vsako majčko lahko nosiš le 1 X, max 1 dan. Če nosiš več dni. Seveda smrdi še bolj. Problematicne so majčke iz viskoze, ker viskoza grozno za smrdi na telesu že v nekaj urah! Sama je ne nosim.

Jaz tudi ne razumem tega vprašanja. Oblačilo pač vržeš v pralni stroj in ko je oprano, ne more več smrdeti po znoju. Tudi če je zastarel vonj (ali avtorico to skrbi?), se med pranjem bakterije uničijo in smradu ni.
Če pa misliš na sprotni vonj, ki nastaja pri normalnem nošenju, je ta šele v razvijanju in ne more smrdeti po postanem. Se preoblečeš in problema nema : )

Vsako jutro preden greš zdoma, se stusiraj in dobro se naumili celo telo in zdrgni poseg o med pazduhami, nogami in stopala in med prsti. Ko se obrises do suhega, ali se posušis. Obleči modrc in spodnje perilo. Potem se namažeš z deodorantom pod pazduhami, pr. Nivea kakšna. V gatah si potem operi zobe in ušesa in vse. Šele potem obleči majčko, seveda svežo, ne umazano. Ko to obvladaš, je bolje! Tudi nočna pižamica, karkoli imaš, mora bit redno menjano. Imaš 3 pižamice in jih za vikend vse 3 operes v pralnem stroju in menjavas sveže. Štusirat se moraš redno. Poleti vsaj 2 X dnevno, se popiješ z vodo, namilis, splaknes in zbrišeš. Posteljnino peri 1 X tedensko. Imaš pralni stroj! Ne srati s kisom.

S praškom operi, zakaj bi s kisom. xD

Mogoče res nisem najboljše zastavila vprašanja.
Imam nekaj službenih majčk, katerih ne morem nadomestiti s kakimi drugimi. Kljub vsakodnevnem pranju se mi zdi, da imajo po parih urah nošenja vonj po znoju, najbolj pod pazduhami.
Perem jih v pralnem stroju na 40°C, uporabljam kapsule Ariel in mehčalec Lenor. Ostalo perilo lepo diši, ko je oprano.
Tuširam se redno, poleti večkrat dnevno in tudi uporabljam deodorant v spreju. Tudi pri hrani pazim, da se čimbolj zdravo prehranjujem.
Zato sem malo brskala po netu in zasledila, da bi naj kis in soda odpravljala vonj po znoju iz perila in sem želela poskusit.

Očitno so vam dali škart robo

Lahko smrdijo, tudi po pranju. Fora je pa v tem, da je premalo oprano. Sila enostavno. To pomeni, da moraš prati na višjih temperaturah in za višji program.

Sem imela enake težave. Dam na 60 stopinj bombažne majice za čez, pa je. In na program za belo perilo. Spodnje na 90. Mi je čisto vseeno če piše 40, če smrdi, pač smrdi in rabi boljši program.

Lahko smrdijo, tudi po pranju. Fora je pa v tem, da je premalo oprano. Sila enostavno. To pomeni, da moraš prati na višjih temperaturah in za višji program.

Sem imela enake težave. Dam na 60 stopinj bombažne majice za čez, pa je. In na program za belo perilo. Spodnje na 90. Mi je čisto vseeno če piše 40, če smrdi, pač smrdi in rabi boljši program.
[/quote]

Pa tudi prašek je pomemben, sedaj imam Ariel za nemški trg in je belo spet belo. Če ni za nemški trg je brezveze ful plačevati.

Pa tudi prašek je pomemben, sedaj imam Ariel za nemški trg in je belo spet belo. Če ni za nemški trg je brezveze ful plačevati.
[/quote]

Toliko le gledaš, da ne uničiš majic. Tako kot volne ne moreš prati drugače kot tako, da daš v stroj na program za ročno pranje oziroma volno – če ima to opcijo itd. Pač po pameti je treba delati.
Ali pa naložiti manj cunj v stroj, se tudi pozna, če tako narejen.

mi to delamo na tak način, da perilo operemo, zato so tudi izumili pralni stroj

Če nimaš pametnejšega odgovora kot norčevanje iz mojega vprašanja, drugič preskoči mojo temo.
Če so lahko vse ostale razumele vprašanje in lepo odgovorile, potem tudi pri tebi ni potrebe po norčevanju.

Z obeh strani (znotraj in zunaj) pred pranjem dobro pospricaj. Pocakaj nekaj minut, da bakterije,ki povzorcajo vonjave pocrkajo potem pa daj prati. Tale sprej je krasen tudi za cevlje pa boben od stroja dezinficira in izgine vonj pa pasje lezisce..skratka zelo prirocna zadeva. Ze leta nisem brez. Jakna,ki dobi vonj pod pazduho se dobro razsmrdi po nekaj spricih pa je ni treba dat vsak dan potem v pranje. Priporocam. Pa se zelo ugodna resitev. Drogerie market: Denktmit sprej za dezinfekcijo. Lp

Bom šla še jutri nabavit ta sprej v DM.
Hvala vsem za trud in izčrpne odgovore.

https://www.ebay.com/itm/3-Pack-Lysol-All-Purpose-Cleaner-Lemon-Breeze-Spray-Kills-Bacteria-Disinfect-32z-/222835069405

Že nekaj časa uporabljam tole, predvsem za športna oblačila, ki jih ne morem oprati na visokih temperaturah. Našpricam pod pazduhami, pustim pet minut in nato dam prat kot običajno. Je pa to iz ZDA in nimam pojma, če se da kupit kje v Evropi v prosti prodaji.
Imaš tudi specialne detergente za švic perilo, ne vem pa, kako se obnesejo na barvah. Kar se službenih majic tiče, ja, nabavili so vam nekaj, kar je dvomljive kakovosti.

Sicer meni ni jasno, zakaj bi nekdo mešal kis in sodo? Kakšen efekt pričakuje od kisline in bazičnega praška skupaj?

Sta dobra za redno tedensko ”nego” oz blago ciscenje odtkov v umivalnikih, banji..

Sta dobra za redno tedensko ”nego” oz blago ciscenje odtkov v umivalnikih, banji..
[/quote]

Ampak ne v skupni kombinaciji, en drugega izničujeta…

Jaz par min pred pranjem pospricam z Vanish oxi action. Zelo pomaga. In perem na programu z najvec vode, da dobro vse izpere. Ni najbolj ekonomicno, a dela.

In zamenjaj deodorant, najdi takega, ki ti bo zdržal cel dan, ker po moje imaš to težavo, da ti ta ne zdrži, zato se razvije vonj, ki se prenese na majico.

New Report

Close