voziček: JAne ali Mutsy
Naslednji teden imam rok. S kolegico sva bili zmenjeni, da mi posodi voziček (s košaro) – enega za malo večjega otroka imam.
Zdaj je pa zatajila in moram v največ enem tednu kupit voziček. Ker nisem ravno v stanju, da bi okrog hodila bi vprašala kar vas. Bom kupila kar rabljenega.
KAteri voziček se vam zdi bolj uporaben: tako za makedam, kamne, zlagat in se sprhajat: Jane Slalom Pro ali Mutsy 4 rider?
Hvaležna bom za vsako mnenje.
Jaz ti Mutsy 4 Rider-ja NE PRIPOROČAM. Mi ga imamo in je zelo neudoben in trd športni del, košara pa zelo nizka (ne globoka) in izredno trda podlaga. Dokler ni prišla zima in smo v športni del namontirali ful mehko zimsko vrečo, se naša dojenčica nikakor ni hotela voziti v njem. Res je, da se dobro obnese na zahtevnejših terenih, a kaj ti to pomaga, če je voz neudoben za otroka .(
Če bi jaz še enkrat izbirala, bi sigurno izbrala Peg Perego, kot ti je že ena zgoraj svetovala.
Srečno pri porodu!!!
mi imamo mutsy-ja in ga priporočam, dobro se obnese in naša mesec dni stara punčka se rada vozi v njem prav tako se je rada vozila taprva…da je trdo se meni ne zdi…obrne se na mestu, dobro se obnese na makadamu, po ulicah in trgovinah. Jaz ga priporočam.
Za peg perego pa je zame največja napaka da kaj kmalu vse škripa in tista mala kolesa po kakem parku komaj porivaš…ga je imela prijateljica
Imeli PP pliko, odličen mestni vozek, na malo se zloži, prehodila z njim še pa še, vendar je zelo zelo neprimeren za terene, ki jih navajaš, torej makadam, potke ipd.
PP pliko odpove že na običajnem pesku v parku. Uporabljala sem ga 6m s košaro navetta, potem pa še 6 mesecev športni del. Pri enem letu se ni hotela mala več vozit. je pa res, da živim v strogem centru, da mi razni terenci niso prišli v poštev.
Torej, odvisno za kaj rabiš.
Jaz osebno Jane ne bi nikoli kupila, ker je preglomazen. Mutsy-ja bi pa kupla.
Mi imamo Mutsy-ja – ampak Urban riderja, ki je še večji “traktor” kot 4-rider.
Za po terenu je odličen (teren beri kot makedam).
Za sprehajanje po mestu / po trgovinah je pa malo… hm… traktorski
Ampak mi se večinoma sprehajamo po terenu, v trgovino smo zavili le parkrat, tako da jaz sem zelo zadovoljna. Punci se pa tudi nista pritoževali, ko sem ju vozila.
Imela Mutsy 4 Rider. Stabilnost na težjem terenu je precej slaba, ker sta sprednji kolesi postavljeni preblizu zadnjih, medosna razdalja je kratka. Kasneje sem Mutsy-ja oddala in nabavila High treka, s katerim smo precej hribolazili.
Jane pro slalom je imela prijateljica in bila z njim precej bolj zadovoljna kot jaz z Mutsyjem.
Pri izbiri Mutsy-Jane Slalom Pro bi osebno vzela Jane.
Če bi pa jaz kupovala rabljenega, bi vzela Bugaboo cameleon in dokupila dodatna kolesa za teren, ali ev. spet High treka.
Eh, jaz bi izbirala raje med Jane Muum in Mutsy Evo, pa mogoče še Maxi cosi Elea. 4Rider ima res beden športni del in nobenega vzmetenja. Tako da je to res mesten terenec (za kak res slab teren nikakor ni primeren, ker otroka v njem še kako premetava, ker pa ima dokaj visoko težišče, pa je ob takšni vožnji precej manj stabilen). Jane Slalom pro se ne da obračat v obe smeri (športni del), hrbtni naslon je v najbolj pokončnem položaju precej nazaj. Sicer pa je ogromen in trikolesnik, ki je pač manj stabilen ob prehodih s pločnika in nanj. Oba imata pa prav neumni prednji varovali – čisto previsoko in preveč stran in manjšemu otroku sta samo v napoto, ker mu ovirata pogled.
Skratka – premisli, če ne bi mogoče raje kak drug voziček.
Ma, Mutsy nima manjša kolesa preblizu skupaj, pač pa ima res kratko medosno razdaljo (med sprednjimi in zadnjimi kolesi) in ker je košara ali pa športni delo precej visoko, je težišče tudi višje, kratka medosna razdalja pa v takšni kombinaciji pomeni slabšo stabilnost vozička, sploh če voziš hitro por slabšem terenu.
Sicer pa, če ne nameravaš voziti po res slabem terenu konstantno, raje odmisli te glomazne terence, med katerimi je tudi GT3. Po makedamu (utrjenem) se da tudi z malo manjšimi kolesi (oz. napihljiva niso nujno potrebna). Da pa boš morala pri zlaganju v avto vsakič jemat kakšno kolo dol, pa raje tak voziček odpiši.
Ti bom zmešala štrene. Jaz sem bila že odločena za Jane, na koncu me je prepričal TFK in sem po 8 mesecih rabe še vedno zadovoljna. Zloži se super, je stabilen, prenese vožnjo po vseh vrstah podlage, košara je velika, športni del se pa tudi super obnese. Všeč mi je tudi to, da nima senčnika, ampak tako mrežo, ki se jo napne od strehe do nogic in je hkrati otrok tudi UV zaščiten. Edini minus mi je bil pri menjavi košare za športni del, da se športni del ne da obrniti proti meni, samo ker tamalega nič ne moti, sem se tudi jaz sprijaznila.
No da še jaz mal pristavim svoj piskreček. Tudi sama sem v pričakovanju in se mi je od velike ponudbe vozičkov že malo mešalo kaj vzeti. No na koncu sem se vseeno odločila za novega Jane slalom, trenutno ga imajo v pikapolonici po znižani ceni http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/vozicki-in-sistemi/jane/jane-12-slalom-pron-rev-formula-strata/05279-598420421010785
Tako da jaz sem se potem odločila kar za Jane, čeprav je po velikosti kar traktorski, ampak kljub temu lahek, košara je prostorna in ležišče kar dobro oblazinjeno in tudi lupinica (jajčka) niti ni tako slabo oblazinjena. Športni del se pri tem modelu obrne v obe smeri kar pri starejših modelih ni bilo možno. Sem tudi sama gledala ostale vozičke, od mutsya do mure, ki je še večji traktor in če bi vzela pri teh cel komplet z jajčko in košaro bi naneslo več kot Jane. In ne da hvalim ta voziček, saj ima vseeno previsoko ceno oz. marsikateri voziček ima previsoko ceno glede nato kaj dobiš in koliko časa ga uporabljaš.
Jaz sem ga na koncu kupila tudi zato da se končno rešim ene skrbi in da ne gledam več vozičkov.
Čau!
Tudi sama gledam voziček Jane slalom pro. pa me zanima nekaj: na spletni strani mali vragci ga ni. ga mogoče v letošnji kolekciji ne bo?
imajo jane vozički (slalom pri ali trider formula strata) napihljiva kolesa? ter še nekaj: a so lupinice v kompletu? sama bi namreč rada kupila le košaro in športni del, lupinico dobiva…
hvala in lp