voziček na letalu
Za 1.in 2.ti lahko odgovorim iz izkušenj svoje prijateljice: ja, seveda ga lahko vzameš, otroka imaš lahko v vozičku do samega vhodav letalo oz.voziček pri vhodu v kabino (pri stopinicah) oddaš stevardesi, oni ga pospravijo in ko greš dol z letala, ti ga spet pri izhodu dajo.
res pa je, da ko je šla v grčijo, so ji ga potem grki kar med prtljago dali in se je malo poškodoval.
A načeloma zanj poskrbijo stevardese in je del ročne prtljage.
Mene je bilo najbolj strah, da se mi bo voziček štel v kg prtljage, pa se ni. Imeli smo ga do stopnic na letalo, tam ga je prevzela stevardesa. Ob prihodu na cilj, so ga pomotoma že odpeljali in smo ga potem prevzeli na tekočem traku z vso drugo prtljago, nazaj domov pa nam ga je stevardesa spet pripravila pri stopnicah letala.
Poškodovali nam ga niso, ker so ga očitno vrgli čisto nazadnje v prtljažnik.
Večinoma je tako, da otrok do 2. let starosti na dan odhoda letala ne plača letalsko karto, zaradi česar mu ne “pripada sedež”, ampak sedi v naročju (razen če je prostor na letalu), moraš pa zanj plačati letališko takso. Ne upam pa trditi, da imajo tako vsi prevozniki …
Hoj,
če potuješ z otrokom je voziček del osebne prtljage (kljub temu imaš lahko še torbo). Voziček označiš z listkom tako kot ostalo prtljago (saj veš, ime, priimek, naslov ipd.) in ga oddaš preden se povzpneš po stopnicah v letalo. Ti ga spravijo in ga potem na istem mestu prevzameš. Torej ga imaš tudi za otroka na letališču.
Za otroka do 2 let starosti plačaš le nek pavšal na letalu. MI potujemo oktobra na Mavricius, pa bova za 4 lete palačala za škrata vsega skupaj 115 eur. Drugače je karta za odraslega 650 eur + 250 eur letaliških taks.
Upam, da sem ti pomagala.
Lep dan vsem.
Jaz bi samo dodala, da se fajn pozanimajte glede plačila – mi smo dvakrat leteli z mlajšim od dveh let in nobenkrat zanj nismo plačali nič. Na letalski družbi so razložili, da če mu ne pripada sendvič, obrok…, tudi takse ne plača, čeprav so nam jo hoteli na dveh turističnih agencijah zaračunat!
Aja, imeli smo tavelik voziček z veliki kolesi (Peg Perego), ki ga nismo nič preveč pakirali, samo zložili, kot recimo za v prtljažnik, pa se mu ni nič zgodilo. Oddali smoga tik pred vhodom na letalo in ga potem tudi takoj dobili nazaj.