Voznik povratnik po desetih letih
Pozdravljeni
Pred desetimi leti sem izgubil voznisko dovoljenje ker sem zavrnil odvzem krvi (Krivda policaja ni razlozil posledic). Ker je toliko casa ze minilo nimam vec odlocbe o kazni, ki naj bi jo predlozil zdravniku pri ponovnem zdravniskem pregledu. Ali je odločba nujno potrebna, ali lahko zdravnik sam pride do podatkov oziroma ali je po tolikom casu se mozno kje dobiti kopijo odlocbe ?
Pred petimi leti so me ustavili v vozni brez izpita in prav tako odredili odvzem krvi, vendar tokrat sem sel opravljati test in sem ga opravil negativno za droge, ki jih tako ne jemlem. Sedaj me zanima ce majo tudi ta test v evidenci in ce mi zaradi tega na poonovnem zdravniskem ni treba ponovno dokazovati da ne jemlem drog?
Pozdravljeni, za ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja (v.d.) boste morali opraviti kontorlni zdravniški pregled. Tudi če nimate odločbe, bodo opravili pregled. Pregled vsebuje splošen zdr. pregled, psiho teste in laboratorijski pregled krvi in jeter. Glede evidenc ne vem ali imajo zdravniki vpogled za nazaj ali ne. Vsakakor boste morali na novo opraviti navedeno. Lp