Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem voznja s formula 1 kot daril

voznja s formula 1 kot daril

Pozdravljeni,

zagotovo bo moderator ali pa celo kaksen uporabnik vedel odgovor na moje vprasanje. Tu v osrednji Evropi, Nemcija, Avstrija, Italija, ceprav rajsi D ali A, se da kako bookirat organizirano spoznavanje enega dirkalisca in spoznavanje formule in napotki in potem lahko udelezenec sam pelje par rund po ringu? Taka resna zadeva kot darilo za roj dan, par urc vse skupaj. Nekaj sem nasla na netu, pa sem sla preverjat stran in se je izkazalo, da je nateg.

Pozabite na vožnjo s formulo 1. Dirkalnik formule 1 je podobno kot vojaški lovci, ki ga lahko pilotirajo le za to izurjeni piloti, preveč kompliciran in prezahteven za normalnega človeka, da bi ga lahko vozil. Sila, ki deluje na dirkača v ovinkih, je ogromna – predstavljajte si 30 kilogramsko utež na glavi v ležečem položaju. Dirkači formule 1 morajo biti v vrhunski kondiciji, ker ob takih silah srce nekajkrat težje potiska kri po telesu.

Bolj realna možnost je vožnja z dirkalnikom formule renault ali gp3 dirkalnika – najbolj realna možnost je Britanija, mogoče tudi Nemčija. Tudi na Red Bull RIngu imajo mislim da KTMove dirkalnike, ki pa so sicer po izgledu bolj malo podobni formulam. Vse je odvisno od vaših želja. Če bi radi vožnjo z dirkalnikom, ki je po izgledu podoben dirkalniku formule 1, potem vam ne preostane kaj drugega kot formula renault ali gp3. Če je v redu tudi kakšna dirkaška verzija športnih avtomobilov, mislim da bi se lažje kaj našlo tudi v Italiji ali Avstriji. Predlagam, da malo pobrskate po uradnih straneh od dirkališč v bližini oz. na lokacijah, kjer vas to zanima. Npr. Italija ima kar nekaj vrhunskih dirkališč, Imola, Misano, Mugello, Monza, že prej omenjeni Red Bull Ring v Avstriji, potem so Nurburgring, Hockenheimring in Sachsenring v Nemčiji, potem je še nekaj dirkališč v VB… To so le največja in najbolj znana dirkališča, obstaja seveda še kar nekaj drugih. Prepričan sem, da katero od njih ponuja tudi kaj podobnega, kar iščete vi. Formula 1 pa je žal za navadne smrtnike nedosegljiva.

New Report

Close